Weekend-tid

Ønsker mig denne her ‘cookie box’. Med indhold selvfølgelig.

Havde store planer for denne weekend, men indtil videre er det mest blevet til aflysninger for mit vedkommende. Fordi hele den lille familie er forkølede. Tis også. I går var det en damejulefrokost på Italo Disco, jeg måtte melde pas på. Havde ellers glædet mig helt frygteligt til en Aperol Spritz (og godt selskab selvfølgelig). I dag var det julegaveindkøb i regnvejr, der ikke helt matchede helbredstilstanden. Men pyt skidt. Så må det blive en sofaweekend med strikketøj og juleknas og det er heller ikke helt så ringe endda.

Jeg håber, at I får en mægtig weekend og at den er fuld af dejlige planer og/eller afslapning (og at I ikke er eller bliver snottede) ♥

 

Her er om ikke andet lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med i weekenden:

“Du skulle da bare have spurgt”. Eller skulle jeg? Er du manager over alt fra opvask til indkøb på hjemmefronten? Denne her er tegneserie er så morsom, så sand og nuvel, også både skræmmende og rammende.

Og nu vi er ved det: Til dem der tror barsel er en slags ferie (fra et fransk perspektiv, så med et helt andet system end det vi har, vores er langt bedre – heldigvis – men det betyder jo ikke at der ikke kan forbedres).

Måske det mest nuttede jeg har set i år. Udover min baby selvfølgelig.

Eller ok, denne her babytukan (!!!) er meget muligt mere nuttet.

Vil du have stort hår?

Planning fallacy. Hvorfor du ikke når alt det, du gerne vil. (Og hvad du skal vide, hvis du vil blive bedre til at møde dine deadlines).

Hende her giver mig lyst til at gribe makeup-penslerne. Elsker hendes videoer.

1-2-3 HYG! Julen kan lægge et vist pres på familielivet, når der skal ‘hygges på kommando’. Tips til hvordan man reelt bevarer julefreden i  (børne)familien.

Hjemmelavede Toffifee.

Modeindustriens kulsorte klimasamvittighed. Og fortællingen om den designer der fokuserer på genbrug og maksimal ressourceudnyttelse.

I Emma Watsons taske. Hun er seriøst for cute. Og sej.

Tryg amning. En amme-podcast i 5 episoder af to læger (og mødre). Den findes også på de andre pod-platforme (Spotify, iTunes osv.).

Den nye, danske klimalov i 7 (bemærkelsesværdige) punkter.

De 100 bedste film instrueret af kvinder. Så er der lidt til juledagene.

 

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste to år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Ovenfor er det artiklen om hvorfor man misser deadlines, den om modeindustriens sorte samvittighed og den om klimaloven i 7 punkter, der kommer fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg helt mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret. Nice og nemt.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit), så er det også bare helt i orden.

(Visited 3.445 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. På tysk hedder barsel Mutterschafturlaub. Den, som er er skarp til tysk vil bemærke, at det tyske ord for ferie indgår i ordet. Og det er nok også nogenlunde sådan planeten Tyskland ser på det…som en dejlig lang ferie med dit barn….faktisk ofte resten af dit liv. Ja ja…Frohe Weinachten!?

    1. Hej Karen! Det er faktisk ikke rigtigt: Tiden omkring fødslen hedder Mutterschutz (mor-beskyttelse) og resten af barslen (14 måneder hvis både begge forældre deles om barslen) hedder Elternzeit (forældre-tid). Jeg bor i Tyskland, og selvom der da stadig er mødre især i den øvre/øverste indkomstgruppe der vælger ikke at gå tilbage på jobmarkedet, så er der da rigtig mange der vender tilbage efter 12-14 måneder.