Weekend-tid

Billede herfra . Smukkeste brude-editorial for de af jer, der har et bryllup foran jer. Eller de af jer, som undertegnede, der godt liiiige kunne nappe et bryllup til. Med samme mand forstås ;)

Weeeee-kend! Og det begynder at føles som ægte weekend igen. Fordi hverdagene føles som hverdage. Det er altså lidt rart må jeg indrømme. Hold da magle, hvor har jeg bare lært at værdsætte og være taknemmelig over alle mulige små trivialiteter, jeg tidligere tog for givet. Håber, jeg kan holde fast i den følelse, for den er egentlig ret så god og klædelig

Min uge har været af den helt gode slags omend den altså også har været cray cray. Alle der har, eller har haft barn på omtrent 10 måneder, ved hvad jeg mener, forestiller jeg mig. Når Kurt sover, skriver jeg (mails, blogindlæg, bog) og når Kurt er vågen leger jeg med Kurt, fodrer Kurt, rydder op efter Kurt, tager jord ud af Kurts hænder, siger dyrelyde for at more Kurt og forsøger efter bedste evne at sørge for, at han ikke slår sig selv ihjel – han er den skøreste, herligste, lille tonser og der skal SKE noget.

Men nu er det weekend og vi er hjemme begge to (altså de voksne, babyen er der selvklart også) og vi skal have vino og croissanter (ikke samtidig) og chille lidt. Det bliver godt.

Og så tror jeg, vi skal have stegt flæsk. Har en vild flæske-craving (ikke preggo-craving!), den kommer over mig i ny og næ. Ret skørt når man næsten ikke spiser kød, men stegt flæsk må der til et par gange om året.

Håber, I også får en dejlig weekend med eller uden flæsk ♥

Her er om ikke andet lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med denne weekend:

Shakshuka. Det skal jeg lave søndag morgen og mindes rejser til Mellemøsten og Nordafrika.

En historie om at være brun kvinde i Danmark.

Flere historier om racisme i vores egen lille andedam hos Mary Namagambe. Hvor man også kan blive klogere på, hvorfor vi bliver nød til at tale om farve, inden vi kan stoppe med det.

Er det egentlig snotdumt at dele seng med den, man danner par med?

Det her er det vildeste. De billeder der kommer frem, når man googler Toddler Teeth X-ray. Er frastødt og fascineret.

Apropos tænder. Kan vi lige tale om Tom Cruises ‘midtertand’? Det havde jeg aldrig set før, men Nikolaj gjorde mig opmærksom på den, da vi så Cocktail forleden aften.

Er helt betaget af denne kunstner. Hint, hint, hvis du har lyst til at bestille noget ganske særligt til min fødselsdag Hr. Vang ;)

Det her er uhyggeligt. Vor tids gyser og største ukontrollerede (!) medicinske eksperiment. For P-piller påvirker ikke bare vores forplantningsevne, de fucker med vores hjerner. Og det kan resultere i alt fra indlæringsvanskeligheder til tristhed.

I 1840 kom pigers menstruation (og ditto kønsmodning), når de var 17 år gamle. Nu sker det, når vi er 13 år.

Åh Shiba Sam <3

Hvad 17 mennesker i New York læser netop nu.

Det er ikke et tilfælde at pære-banan-yoghurt smager så godt. Det er videnskab.

Om at ramme 10-måneders-muren. Det er også der jeg er selv, tror jeg. Omend på en anden måde, men kan altså virkelig relatere.

De fleste af os træffer valg, der i sidste ende er dårlige for alle.

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste snart tre år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima, køn og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Og trækker på smilebåndet over deres ‘nyhedsfrikvarter’. Ovenfor er det artiklen om kvinders menstruation, den om soveværelsesvaner og den om pære-banan-yoghurt, der er fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg nemt og mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Endnu mere for tiden med cray baby. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit), så er det også bare helt i orden.

(Visited 2.837 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Ha ha, jeg har også handlet ind til stegt flæsk i aften – så bon appetit herfra og god weekend.
  Kh Maria

 2. Elsker de her indlæg, og ville ønske at de udkom oftere. Du falder altid over så meget godt, så jeg bliver altid klogere eller i bedre humør af, at klikke mig igennem alle dine links.

  Sidste gang fik du mig overtalt – efter flere måneders dovenskab – til endelig at blive medlem af Zetland, og der er dagligt endnu mere læsestof, som gør mig glad og klogere.

  Og tak fordi du denne gang sætter fokus på racisme ved at dele andre skønne kvinders oplevelser. Det er med til at åbne mine øjne for, hvor lidt jeg selv ved omkring emnet. Så nu vil jeg læse videre hos Anne og Maya på Instagram <3

  1. Tusind, tusind tak Amalie. Dét bliver jeg glad over at læse, det hele!

   Elsker også at lave ‘Weekend-tid’, men de tager også lidt en krig, da jeg både samler til bunke af gode/søde/sjove/spændende ting jeg støder på over tid, men også aktivt leder, så derfor kan jeg desværre ikke lave dem så ofte lige nu. Men satser på at det i det mindste bliver fast hver 14. dag, når min lille dreng starter i dagpleje til august. Klem E

 3. Ha! Min far har også en midtertand x) Noget med en skøjtetur som barn, der gik galt, en tand, der røg ud igennem læben (Av!!!) og en tandlæge, der løste problemet på en måde jeg ikke kan huske ?

  1. Haha… Tænker der ligger en god (røver)historie bag ;) Og du må kalde ham Papa Cruise fremover <3 Klem E

 4. Hvor er ManRepellers reportage med bogkøberne bare utroligt fin! Og hvem, der dog havde sådanne lokale boghandlere :)

 5. Hej Emily,

  Øv, at man ikke kan læse artiklen fra Weekendavisen omkring p piller uden et login.
  Det lyder ellers til at være en rigtig vigtig artikel at læse – og jeg så frem til at læse den.

  Ellers gode artikler endnu en gang i WeekendTid – de belyser altid mange forskellige ting og gør mig oftest klogere, så tak for det.

  Mette :)

  1. Ja, det er ærgerligt, men på den anden side jo også fair at god, dybdegående journalistisk koster lidt… Jeg tager næsten kun artikler med, der er gratis at læse, men af og til falder jeg over noget, jeg gerne vil dele alligevel (som denne vigtige) og så ryger de med alligevel. Kram E