Weekend-tid

Billede herfra – og ja tak, til sådan en tur til Toscana i en nær fremtid forhåbentlig.

Hopla! Weekend. Det føles for alvor som weekend igen synes jeg. Rart. Har I gode weekendplaner eller er I måske allerede på ferie?

Her er det sidste weekend inden sidste arbejdsuge inden ferien. Så egentlig arbejder jeg lidt her lørdag i et forsøg på at nå det hele, og så bliver søndag til gengæld storstilet fridag med et smut i sommerhus op til bedsteforældrene og Penny-dyret. Og måske Kurts første strandtur. Jeg satser i alle tilfælde på et havdyp.

I aften skal jeg ud at spise med en veninde og drikke vin. Så alt i alt en rigtig dejlig weekend i sigte for mit vedkommende.

Jeg håber, I også får en god weekend fuld af strandture og/eller vin ♥

Her er om ikke andet lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med denne weekend:

Hedder dit barn også noget helt unikt? Det gør nu 97% (!) af danske babyer.

Skandinavisk stil og gule gardiner. Og en god reminder om, at man ikke behøver bo stort, for at bo smukt.

Skal bage de her calzoneboller (minus skinke) til at have med på skovtur eller på stranden i en kurt i selskab med ærter, jordbær, vandmelon og hyldeblomstsaft.

Ananas i egen juice. Er med i podcasten Ønskebarnet, hvor jeg fortæller om, hvordan jeg oplevede den første tid som mor (og om morkrop, efterfødselsgener, planlagt sex m.m.).

Girls are Awesome! Elsker den profil. Følg, følg, følg. Det her er bl.a. en god reminder.

Det her er lige dele spændende og skræmmende. Om en 2-årig piges Youtube-færd. Det får mig til at tænke en del over hvordan (og om/hvornår) Kurt skal bruge skærm.

Der har aldrig (aldrig!) været så mange mennesker på flugt som nu.

Kragetæer, poser og mørke rande. To plastikkirurger zoomer ind på øjenomgivelser.

Hvis det var manden, der var gravid. Husk at klikke til højre og se hele billedserien!

Hjemmekontor-makeover inklusiv en meget lille handyman.

Søstersolidaritet og selvtægt.

Når mor og far er glade. Om nutidens opdragelse.

Hvad gaflen har tilfælles med Birkenstock-sandalen og menstruationskoppen.

 

Prøv Zetland i to måneder for en halvtredser

Følgende er reklame. Og et godt tilbud til både dig og mig :)

Måske I har lagt mærke til, at jeg ofte linker til forskellige artikler hos Zetland her i Weekend-tid? Det har de i alle tilfælde hos Zetland, da de kunne mærke trafikken herfra, så I må have været en del, der har haft lyst til at kigge nærmere på de artikler, jeg linker til. Så herligt. Og jeg forstår det godt. Jeg er selv en mere end begejstret (og betalende) bruger gennem de sidste snart tre år og holder især af deres artikler om forældreskab, klima, køn og kultur. Og hapser også gerne lidt politik nu og da. Og trækker på smilebåndet over deres ‘nyhedsfrikvarter’. Ovenfor er det artiklen om børns Youtube-vaner, om flygtningemasserne og den om unikke navne, der er fra Zetland.

Jeg er vild med, hvordan jeg nemt og mundret får serveret et par (ofte anderledes) ‘tophistorier’ i min indbakke hver dag. Endnu mere for tiden med cray baby. Hvordan jeg kan lytte til artiklerne, når jeg ikke har øjne eller arme fri til at læse. Og hvordan jeg får en ugentlig opsamling og således føler mig opdateret.

Hvis I har lyst til at prøve Zetland i 2 måneder, så kan I som læsere af bloggen oprette et prøveabonnement her for 50 kr. Det er 1/3-del af normalprisen og vores aftale fungerer sådan, at hver gang en af jer signer up, så donerer Zetland 200kr. til bloggen, for nu at være helt transparent. Så på den måde kan du altså lave en éngangsdonation til mig på 200kr. for 50kr. og samtidig prøve et nyt medie. Alle vinder ♥

Hvis ikke du er interesseret og bare gerne vil læse de artikler jeg linker til (det kan man nemlig som Zetland-bruger, dele med andre kvit og frit), så er det også bare helt i orden.

(Visited 2.894 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

 1. Hej Emily,

  Jeg mindes at du har camperet/feriet i Danmark et par gange, men jeg mindes ikke at kunne finde dine guides. Eksempelvis til Esbjerg og samsøe? Måske jeg kigger forkert.

  Ville være fedt med et opsamlingsindlæg, tænker der er mange som skal på ferie i Danmark i år og måske mangler inspiration.

 2. Fin artikel med Fie Hørby – men ville ønske, at hun og andre ville holde op med at lyve. Hun siger, at Danmark er et af de lande, hvor man afleverer tidligst i institution, men det er en bevidst misforståelse af data. Af en der bør kunne forstå forskning og data, så kan jeg ikke tro, at hun kan misforstå data SÅ meget. Derfor må det være en bevidst fordrejning af sandheden, for at danne et skræmmebillede, der understøtter hendes tanker.

  Danmark ligger højt i den gruppe der hedder 0-2 årige i institution sammenlignet med andre lande. Dette er den tidligste alders-gruppen, som dataen inddeles i og det siger bare, at når børn er 2 år, så er langt de fleste i en institution. Det siger INTET om, hvor tidligt de afleveres inden for de to år. Folk uden videnskabelig baggrund (eller som bevidst misforstår), bruger ofte denne data til at sige, at vi afleverer tidligst. Men nej, vi er bare et land med flest 0-2 årige i institution. Hvis der var en 0-3 mdr, 3-6 mdr, 6-12 mdr, 12-24 mdr inddeling, så ville data se anerledes ud, da man i mange lande afleverer langt langt tidligere end i DK, da man ikke har den luksusbarsel, som danske mødre har. Jeg afleverede da min søn var 15 uger, dette er luksus i mit land, hvor de fleste afleverer mellem 6-12 uger. Gad godt se en dansk vuggestue tage imod så små børn! I mit land, der ligger vi nok bag ved Danmark i den totale 0-2 års gruppe, da mange mødre tvinges ud af arbejdsmarkedet, da institutionsplads koster godt 20.000 om mdr og derfor er mere end kvindens udbetalte løn. Derfor er der færre totale børn i vuggestue, når de er 2 år – men dem der er der, der er startet LANGT tidligere. I Danmark er der flere 0-2 årige, men det starter i en luksuriøs sen alder, som mange mødre verden over er forundt.

  Jeg bliver så skuffet hver gang en dansk mor fremviser dette “fact” omkring danske institutioner uden at skænke så meget som en tanke på, at danskerne er nogen af de mest priviligerede mødre i hele verden. Barnets-første-sygedage, omsorgsdage, betalt barsel, statstøttet vuggestue, uendelig lange ferier osv. Selvfølgelig kan systemet ændres for det bedre, men det starter altså med ikke at lyve om fakta. Når man lyver om disse ting, så invaliderer det andres virkelighed. Jeg var nødt til at aflevere min søn så tidligt, da tingene fungerer sådan i mit land. Ellers var jeg blevet fyret. Vi var fint tilfredse med situationen, men at sige at man afleverer tidligst i Danmark, det er at slette min og millioner af andre mødres oplevelse (og tab af barsel og kvalitetstid) ved at hårdnakket påstå, at det er slemmest i Danmark. Danmark er det pureste paradis for langt de fleste mødre. Nægter at tro, at Fie ikke kan forstå forskning eller kan læse en simpel tabel. If so, så burde hun nok øve sig lidt.

 3. Hej Emily

  Jeg er blevet så glad for de her weekend-tid-indlæg. De er så fine, og jeg bliver altid lidt klogere, lidt gladere eller lidt inspireret.

  Og i dag trak jeg lidt på smilebåndet over den her virkelig søde slåfejl, hvor Kurt har sneget sig ind: “Skal bage de her calzoneboller (minus skinke) til at have med på skovtur eller på stranden i en kurt i selskab med ærter, jordbær, vandmelon og hyldeblomstsaft.”, haha.

  God sommer til dig!

  /Pernille

  1. Åh, dét gør mig glad at læse! Hygger mig også med at lave dem, så herligt at de også kan bruges i den anden ende.

   Hæhæ! Det hedder ‘en kurt’ fra nu af ;) Klem og hav den bedste sommer
   E