Monthly Wanted: Min juleønskeseddel

Ja, det er måske lige det seneste, men hermed en lille juleønskeseddel fra min hånd.

Reklamelinks:

 1. Hvidt joggingsæt fra Envii. Well, tænker ikke mine (relativt) nyfundne joggingtøjskærlighed
 2. Uro, Solsystemet fra Karusella. Måske mere til Kurt, men altså, så pæn.
 3. Strømper fra Sézane. Der er lavande i sokkeskuffen og de her er fine.
 4. Soft silk mohair-garn i farven ‘Havre’ fra Knitting for Olive. Til næste strikkeprojekt.
 5. Hyaluronic Serum fra Dr. Barbara Sturm. Den skulle være helt utrolig og fugte HELT ned i dybden.
 6. Ultima Thule glas fra Iitala. Både i store og denne størrelse. Havde to af de store og det var mine yndlingsglas, men nogen smadrede dem.
 7. Naturhårsbørste fra Mason Pearson. Den gamle er ved at have udtjent sin værnepligt. Slidt op.
 8. Tre-pak trusser fra Woron. Elsker deres trusser og ønsker mig hver jul.
 9. Keramikskål fra The Slow Hut. Så smuk i al sin enkelthed. Ligner i øvrigt alletiders isskål.
 10. Babettes gæstebud af Karen Blixen. Ønsker mig også andre læsegaver. Delphine de Vigans Underjordiske timer blandt andet.
 11. Mandarin Refresher badesæbe fra Amazing Space. Mandariner som de er, mandarinsodavand, mandarinsæbe. Er besat af alt med mandarin for tiden.
 12. Gavebevis på en julegave til et udsat barn fra Mødrehjælpen.
 13. Beyond Volume & Curl Mascara (min alleryndlings) fra Lavinde.

Og så ønsker jeg mig også OPLEVELSER. En tur på La Glace eller Louisiana med veninderne eller andet rart. Ligesom en tur i biffen med Nikolaj ville være pragtfuldt.

Måske ovenstående kan inspirere? Om ikke andet til en gave, til jer selv. Hos os er gaverne de voksne imellem på et minimum efterhånden, så inspireret af min kloge ven og kollega her, så overvejer jeg, om jeg i stedet skal flotte mig og forære mig selv en ting.

Og så må jeg i samme åndedrag nævne en af de allerbedste gaver, man kan give: Lige inden Kurt blev født, blev vi Planfaddere for en lille pige, Aminata, der bor i Mali. Når Kurt bliver ældre, håber jeg, vi kan besøge hende sammen.

Udover det åbenlyst meningsfulde i at støtte et barn og hendes familie i en fremtid med blandt andet skolegang og bedre sundhed, så er det at investere i kvinder i den tredje verden også noget af det allermest bæredygtige, man kan gøre og lægge sine penge på, har min kloge ven, Signe Wenneberg, lært mig. Det kan man gøre på mange måder, men at have et sponsorbarn er altså den måde, vi gør det på. Måske der kommer mere til i fremtiden ♥

Vil man lære om flere typer af velgørende julegaver (store som små) så har førnævnte kloge ven, lavet denne glimrende liste. Herhjemme støtter vi, udover vores sponsorbarn gennem PlanBørnefonden, både Unicef og Læger uden Grænser med et fast månedligt beløb, mens Mødrehjælpen og Dyrenes Beskyttelse er på vores ‘gaveliste’ med enkeltdonationer omkring sommer og jul. Og i år er Børnecancerfonden, som vi selv har haft stor glæde og brug af i år i forbindelse med Kurts sygdom (de gør et vidunderligt stykke arbejde!) også på listen.

Ved slet ikke om det er noget, der interesserer jer, men jeg synes det er spændende at høre om, hvad andre støtter, så måske I også gør ♥

(Visited 7.342 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

5 Kommentarer

 1. God opfordring!
  Vi har to sponsorbørn i Afrika gennem SOS børnefonden. To piger – ligesom vi selv har. Synes også det er rart at kunne støtte andre små piger, der ikke er født under ligeså gunstige forhold som vores egne. Og samtidig en anledning til senere at lære dem om et land som Ækvatorialguinea, som jeg ikke engang havde hørt om før vi begyndte at støtte en pige der.

 2. Vores søn på snart 2 år fik et fadderbarn i dåbsgave (det lyder jo som én helt sindssyg og kolonialistisk sætning ?).
  Ivan i Nepal er en dag yngre end ham – vi skrev det simpelthen som et ønske i kommentarboksen (endnu en sindssyg sætning, når der handler om mennesker!)
  Vi håber at det kan give en følelse af fællesskab og forståelse for, at børn er børn, og kan elske bolde og klistermærker, uanset hvor de bor.

 3. Danmarks Naturfredningsforening ? De er badass, konstruktive og sætter dagsorden, synes jeg. Det vil jeg gerne støtte. Mere rigtig natur! Har også både givet og fået både Skovbeviser og regnskovscertifikater gennem hhv Den Danske Narturfond og Verdens Skove. Motiverne er virkelig fine i en ramme på væggen.

 4. Kære Emily,

  Det ville være dejligt, hvis du ville lave et indlæg omkring Mason Pearson hårbørster. Jeg er begyndt at overveje at investere i en, og jeg vil gerne vide lidt mere om dem.

  Rigtig glædelig jul.

 5. Hej Emily. Blot et lille fif – tjek målene på Uroen, den er MEGET stor, men også meget pæn :)