Monthly Wanted

collage med efterårsmode

Indlægget indeholder affiliatelinks/reklamelinks.

Efterår er min absolutte yndlingsårstid, OGSÅ når det kommer til garderobefornyelser. Eller garderobetilføjelser er nok mere rigtigt og i tråd med min filosofi omkring den genre. For selvom mit forbrug og i særdeleshed tøjforbrug er skruet gevaldigt ned de seneste par år, så må jeg indrømme, at det er lige nu, pengene brænder lidt i lommen på mig og jeg har lyst til at tilføje til garderoben. Eller shoppe, for nu at kalde en spade for en spade ;)

Har samlet det, jeg har et godt øje til her. Alt er tænkt udfra en tanke om at skabe en rigtig god basisgarderobe, med ting jeg har lyst til at bruge i mange, mange år. Slide op. Hvor alt passer sammen på kryds og tværs og er noget, jeg virkelig har lyst til at have på både nu og her og på sigt. Og som både opfylder mine krav om komfort og skønhed.

Jeg synes for at være ærlig, at det er en både spændende og sjov men også frustrerende rejse. Altså det med at opbygge en virkelig god og vedvarende garderobe. Hvor alt spiller (sammen). Gøre det over tid. Frustrerende fordi jeg lidt har lyst til at ‘komme i mål’ (selvom det egentlig ikke er formålet – eller en mulighed) og frustrerende, når jeg begår et fejlkøb. Og fedt når det for alvor lykkes, og et item viser sig at leve op til alle forventninger og lidt til, og indfrier sin brugsværdi tifoldigt. Og fordi det er så pokkers praktisk og nemt, når man rammer plet og har noget i skabet, der altid fungerer og som man altid har lyst til at have på.

Min store svaghed er at jeg køber (nyt som second hand) til fantasisituationer. Til dén og dén imaginære begivenhed, hvor jeg er lige lidt brunere, lige lidt højere eller lige lidt modigere. Jeg er blevet bedre dog. Og jeg øver jeg mig i at købe noget, jeg vil have på nu og her. Noget jeg kan se mig selv i, i aften eller i morgen. Noget jeg kan mikse med det jeg allerede har. Og som jeg kan forestille mig i mindst fem forskellige (realistiske) sammenhænge eller sammensætninger. Det er mine shoppedogmer.

Og mens jeg selvklart ikke skal have hele molevitten – det er en ønskeliste og inspiration – så overvejer jeg alvorligt frakken fra Toteme, som jeg har sukket over i flere år nu. Og de knæhøje støvler. Gider godt være sådan lidt power-agtigt smart i dem.

Reklamelinks:

 1. Perlehalskæde fra Anni Lu
 2. Teddy slippers/hjemmesko fra Flattered
 3. Skjorte i uldmiks fra Isabel Marant Etoile
 4. Højtaljede, skinny jeans fra Tomorrow  (og det her er mine absolutte yndlingsjeans, har netop lappet et par, der har fået det klassiske cykelhul)
 5. Flettet mini-taske fra Bottega Veneta
 6. Hvid neglelak fra Nailberry
 7. Crew neck tee fra Arket (det her er min absolutte favorit basis-tee, holder pasformen og findes i alle farver)
 8. Uldvest fra Proem Parades
 9. Stribet bluse fra Sezane (findes også med blå stribe på ægte fransk manér)
 10. Sweater i merino uld fra Filippa K
 11. Frakke i uld og cashmere fra Totême
 12. Knæhøje støvler fra Arket

 

(Visited 9.389 times, 1 visits today)
11 år

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

 1. Hej emily. Virkelig fine sager. Men kan tomorrow jeans kun shoppes på nettet? Lidt svært med str jo. Kh. Tanja

  1. Hej Tanja, godt spørgsmål. Jeg har købt dem på nettet (og du kan returnere, hvis du får en forkert størrelse), men mon ikke de også forhandles i fysiske butikker. Prøv evt at skrive eller ringe til deres kunderservice og hør om nærmeste forhandler:
   hello@tomorrow-denim.com eller +45 88 33 88 55
   Klem
   Emily

 2. Wow så enig med deg, kan ikke kjøpe noe som er smashing på en 1.80 modell når jeg er 163 selv? elsker alt du viser her og liker stilen din veldig godt, tusen takk for super inspirasjon ??