Skånsom, god og effektiv pleje til sensommerhåret

Lækkert strandhår med solblegede spidser og naturligt, gyldne striber, der falder i bløde bølger. Måske man er så heldig, at det er resultatet af en dejlig, lang sommer, men for mit vedkommende er det kun den halve sandhed.

For mit hår er altid noget så tørt og sprødt (ikke på den gode måde) ovenpå en sommer med masser af sol og saltvand. Sommerliv og -vejr gør måske nok noget rigtigt pænt for min hårfarve og fald og krøl, men knapt så meget for tekstur og fugtbalance. Håret kræver således ekstra kærlig pleje for at få nyt liv og få glansen tilbage i sensommeren. Men jeg går altså ikke på kompromis med indholdet af den årsag. For selvfølgelig skal det være effektfulde produkter med gode, aktive ingredienser, men de skal samtidig være skånsomme og uden uønsket kemi.

Her er mine 5 go-to favoritter fra Striberne fra Matas, der skaber balance i hår og hovedbund og giver nyt liv til det trætte sommerhår.

 

Mild Shampoo – Mildt skal det være og så skånsomt som overhovedet muligt, når det kommer til shampoo til hår og hovedbund, der allerede har været udsat for lidt for meget. Denne er god og gør lige akkurat hvad den skal, men uden af være kras. Og så indeholder den både beroligende og fugtgivende ingredienser. En anden, og endnu mildere shampoo-favorit er Stribernes Baby Shampoo. Den er helt uden både SLS og SLES (forskellige typer af sulfater) og den ‘låner’ jeg ofte af Kurt.

Hårkur til tørt og beskadiget hår – Denne her (eller måske dens forgænger) har været med mig og mit viltre hår siden teenageårene og den fugter og tæmmer på bedste vis. Den er især genial til tørt sommerhår og i sensommeren bruger jeg den 1-2 gange om uge MELLEM shampoo og balsam. Det gør hele forskellen for resultatet synes jeg. Især hvis håret er meget tørt og skadet.

Balsam til krøllet hår – Min yndlingsbalsam blandt Matas Striber, for den ikke bare fugter og plejer og er lidt som et kram til håret, den giver også mine fald lidt ekstra schwung og kærlighed. Og det helt uden at jeg behøver gøre så meget ved håret efterfølgende. Synes at fald og krøl bliver ekstra markante om sommeren, måske takket være saltvand og mangel på styling, så det er herligt at omfavne dem og give dem lidt ekstra god pleje tilsigtet krøller.

Hovedbundskur til tør/irriteret hovedbund – Det er ikke kun selve hårstråene, der er udsatte i sommersolen. I alle tilfælde ikke hos mig. Mit hovedbund bliver nemt irriteret af især solen (omend jeg ihærdigt bruger hat og ikke mindst solcreme i skilningen) og også en kende tør af de daglige badeture. Denne hovedbundskur giver både masser af fugt og pleje i form af blandt andet glycerin og sheabutter og så indeholder den herligt kølende menthol, der gør den så rar, at bruge efter en lang dag i sol og varme. Jeg kommer den i fugtigt hår om aftenen og sidder så med den i, mens jeg ser en serie. Bagefter går jeg i bad og skyller den ud og fortsætter evt. med ovenstående plejeprodukter.

Silver Shampoo – Denne er lidt en dark horse og skal bruges med mål og måde. For silver shampoo er kendt for at udtørre let, men denne er en af de mildeste og mest skånsomme jeg har prøvet, og efterfulgt af god pleje à la ovennævnte hårkur og balsam går det helt fint. For jeg vil gerne nyde godt af de blå-lilla pigmenter i shampooen, der fjerner det gule skær, som mit lysnede sommerhår ellers kan få. Jeg bruger den max. 1 gang pr. uge (snarere hver anden uge) og det rækker til at give hårfarven en flot tone.

Ps. Jeg er i øvrigt særligt vild med at fremhæve naturligt krøl og fald om sommeren. Og jeg holder af at gøre det ved at kramme en balsamspray (så får man samtidig pleje til det tørre hår 2-i-1) ind i håndklædetørt hår. Fordeler slet og ret produktet i håret og krammer så sektion for sektion nedefra hårspidserne og op mod hovedbunden for at stimulere krøllerne.

(Visited 1.962 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Er lidt nysgerrig på hvordan du gør mht. til at rede hår. Reder du det igennem inden du går i bad, inden i badet, eller efter? Hvad er din rutine :P

    1. Inden jeg går i bad med en Mason Pearson/naturhårsbørste og så ganske let (især den forreste del sidder skørt) efter badet med en Tangle Tease eller tilsvarende børste. Det allerbedste (for mig) er med en bredtandet kam i badet, men altså, det sker ca. 2 gange om året. Synes det tager for lang tid ;)