little things: x-mas style

Formiddagsthe med pebermyntestok (har sådan én egentlig et rigtigt navn på dansk? altså ligesom at det hedder en candy cane på engelsk). Bare lige lidt hyggeligere :)

Julebag til den store guldmedalje hjemme hos min mor i går, hvor vi bl.a. bagte min mormors ‘Pingkager’, vildt gode og ret så nemme.

Oprindeligt skal der en chokoladeknap på midten lige når de kommer ud af ovnen, men da vi ikke kunne opstøve ordentlige chokoladeknapper (og I ved jo at jeg er rædselsslagen for vekao), så endte det med ingenting eller frysetørrede hindbær som ovenfor.

Hvis I skulle have lyst at prøve kræfter med Pingkagerne (sorry, prøvede at komme på et bedre navn, men det hedder de altså bare), så er opskriften lige her:

En hel masse Pingkager
500g smør
500g lys farin
500g mel
korn af en hel stang vanille
reven skal af 1 øko citron
1 æg
1 strøgen tsk hjortetaksalt
125-150 g groft hakkede, smuttede mandler

  • Rør smør og sukker hvidt og luftigt, enten pr. håndkraft eller med en håndmikser.
  • Bland ægget og vanillekornene i.
  • Bland de tørre ingredienser og rør dem derefter lidt ad gangen i dejen.
  • Stil dejen på køl i et par timer eller til dagen efter.
  • Tril kugler af dejen – ca. en teskefuld ad gangen –  og sæt dem på en bageplade og tryk dem flade med håndfladen eller fingrene. De skal ikke ligge alt for tæt, da de også flyder lidt ud.
  • Bag dem i ca. 6-7 min. ved 200 grader til de er gyldenbrune. Hold øje med dem! Lige pludselig går det stærkt. Drys evt. med frysetørrede hindbær eller nødder LIGE når de kommer ud af ovnen. Alternativt kan man sætte en chokoladeknap i midten af hver (som herefter ‘smelter fast’), mens de er varme. Eller man kan lade dem være som de er.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Når de er helt kolde, lægges de i lufttætte dåser beklædt med bagepapir.
  • Opskriften kan snildt halveres, der er til ganske mange her :)

Vi fik også lavet lidt konfekt. Super simpelt, men en af mine favoritter: Store lækre dadler fyldt med marcipan og derefter rullet i perlesukker og drysset med lidt sølvstøv.

Til de af jer der smutter på juleferie nu, så vil jeg lige ønske jer rigtig glædelig jul og tusind tak for at I læser med <3

Morning tea with candy cane and making christmas cookies and treats with my mom is ranking high on my ‘things I like’-list this week :)

(Visited 1.011 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

41 Kommentarer

  1. Uha ser godt ud med al den julebag! Er selv lige blevet færdig med mine brunkager og skal til at putte glasur på mine honninghjerter!
    Ang. den der candy cane så har jeg altid kaldt den for en julestok, hihi :-)

  2. Tror måske det hedder sukkerstokke? hmm (-:
    Rigtig hyggelige billeder, med MASSER af stemning i!
    Og også rigtig glædelig jul til dig <3

  3. Haha… der er vist delte meninger om hvad sådan en fætter hedder :) Ikke mærkeligt at jeg var i tvivl :)

    Men tak for jeres bud!

    1. Vekao er snyde-chokolade lavet af vegetabilsk fedt (der vel at mærke ikke er fra kakao) og så lidt kakaopulver. Det har en fæl smag :(
      Tusinde tak og i lige måde!

  4. Hedder de ikke en polkagris? Ved godt det er det svenske udtryk, men det har jeg altid fået at vide.

  5. Hvor får du fat i frysetørrede hindbær? Jeg synes jeg har ledt over alt og jeg ææælsker dem :)

      1. Næsten rigtigt.. De er fra The og Kaffe Delikatessehuset på Godthåbsvej, de har også forretning på Gl. Kongevej. Ved ikke om der også er webshop? Julehilsen fra pakkekalender pakkeren

  6. Urtegården.dk har gode økoladknapper ;) Bestil online eller find adr. på shoppen i Kbh. på hjemmesiden.
    P.s. de har også mange andre gode fristelser så pas på :D
    God jul!

  7. Jeg synes virkelig dine indlæg altid er så hyggelige. Man bliver i så godt humør af dine billeder og du har virkelig et dejligt og positivt sind, synes jeg. :-)

    Forresten… hvilken te brugte du til pebermynte slikstokken?For det ser virkelig lækkert ud :-D
    kh. Debbie

  8. uh nej, det var da et farligt indlæg at poste Emily! Jeg har jo åde dadler og marcipan i huset!!! Må vist hellere lige spise en rugbrødsmad først :-)

  9. Hos os hedder det også en slikstok :) Og så deler jeg i øvrigt din skræk for vekao…gyys… Fortsat glædelig jul :)

  10. Hvad er det for noget med, at I er begyndt at linke til gamle indlæg? Fx hvor du har skrevet “lyst” og “glædelig jul”. Når man trykker, kommer man til et gammelt indlæg med den titel?

    har også set det på Katrine Krøjbys blog :D

    1. Det er skisme et godt spørgsmål! Det anede jeg faktisk ikke selv, det er noget den har gjort automatisk… Det må jeg lige tjekke op på :)

  11. Skønne billeder Emily, det minder mig om at jeg altså burde nå at få bagt nogle kager i morgen efter arbejde – bagning er jo ikke stressende, det er hyggeligt!! :)

  12. Hmm, de har jo nok alt for mange navne, men vil mene de for det meste går under betegnelsen “julestok” – det ses i hvert fald også hvis man googler det :)

  13. Årg, hvor er det altså bare en lækker og dejlig omgang julehygge-konfekt-ting :) og ja – det giver lige lidt ekstra hygge til the’en med en “candy cane”(jeg er også splittet mellem flere danske betegnelser!).
    Det ser såååå fint ud, det konfekt med dadler!
    Glædelig 23. december <3

  14. Hej piger!
    Tak for alle jeres bud på sukkerstokken/slikstokken/julestokken/polkagrisen/bismarckstokken :)

    KOPPEN er fra The Kenedy Library i Boston. Måske den kan købes pr. internet…

    Klem

  15. Hvor er det nogle hyggelige billeder.
    Kender slet ikke til ideen med en julestok i teen, men det ser helt vildt hyggeligt ud. Total julet! <3

    – Anne

    1. Det med koppen var nu til alle dem der har spurgt om det ;)
      Brættet er fra Country Living og købt i Netto engang :)

  16. Dadlerne er SÅ lækre! Hvis du får lyst til at give dem et pift, så kan du “mose” cognac ind i marcipanen. Så bliver det bare toppen.
    Glædelig jul!