Cranberries and spice cupcakes

Kopkager The Jule-edition. Til en kop the i juledagene eller til ‘venindekomsammen-drik-et-glas-gløgg-og-sig-god-jul’ en aften i ugen. Syntes det var længe siden jeg havde bagt og hvad var bedre til at indvie min nye ovn med end en gang kopkager? Cupcake-haters’ne skal bare flette ;) Besluttede at lave en julekopkage med honningkagesmag og hakkede friske tranebær. Friske tranebær er meget syrlige, også når de er bagt, jeg synes det giver fint modspil til alt det søde, men man kan bruge tørrede tranebær i stedet. For at få den rette honningkagesmag tilsatte jeg simpelthen blot et brev honningkagekrydderi, men man kan snildt blande sig frem selv. Og så er der for første gang i bloggens historie en cream cheese frosting på kagerne. Jow jow, det er helt crazy ;)

12 kopkager à la honningkage med tranebær
2 æg (husk nu fra en høne, der har haft det pænt)
200g rørsukker
100g majsolie eller anden smagsneutral olie
135ml creme fraiche
230g mel
1/2 tsk bagepulver
1 brev honningkagekrydderi (eller 1/2 tsk natron, 1 tsk kanel, 1/2 tsk stødt nellike, 1/2 tsk stødt ingefær og 1/4 tsk stødt allehånde)
en knivspids salt
140 g friske eller frosne tranebær, hakket fint (ca. 50g hvis man bruger tørrede)

 • Forvarm ovnen til 150 grader og kom papirforme i en 12-hullers muffinplade
 • Pisk æg og sukker sammen i en stor skål med en håndmikser til det er lyst og luftigt. Hæld langsomt olien i og pisk den grundigt i. Gør det samme med creme fraichen.
 • Bland de tørre ingredienser og bland dem i dejen lidt efter lidt.
 • Fold til sidst tranebærrene forsigtigt i.
 • Fordel dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. til de er gyldenbrune. Tjek evt. med en strikkepind eller kødnål om de er gennembagt.
 • Lad dem køle i muffinpladen i 10 min. inden de sættes på en bagerist for derefter at køle fuldstændig af.
 • Når de er helt kolde kan man komme nedenstående glasur på.

Cream Cheese Icing
175g flødeost
450 g flormelis
125 g smør (tag det ud i god tid inden)
1 tsk vanillepulver eller vanillesukker

 • Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk med en håndmikser til det er fuldstændig blandet og glasuren er blød og fluffy. Det tager ca. 5 min.
 • Skal opbevares på køl hvis den ikke skal bruges med det samme, da den indeholder flødesost. Tag den dog ud i god tid inden den skal bruges, så den får stuetemperatur. Pisk den herefter igennem og så er den klar til brug.

Christmas cupcakes with spice and fresh cranberries and cream cheese icing.

bloglovin

(Visited 1.379 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. God idé med en honningkageblanding i kagen, du har fristet mig til at prøve selv! Jeg en sucker for frosting og hvor ser den bare fed og lækker ud den udgave du har lavet!!

 2. Og lige for Prins Knud: Koen, der har lavet smør ost og creme fraiche, skal også have det pænt:-) Du tager sindssygt æstetiske kagebilleder, NUM!

 3. Hvor ser de fine og lækre ud. Du kommer altså altid bare med sådan nogle gode opskrifter, synes jeg. Altid skønt med inspiration! :-)

 4. wauv – de ser ultra gode ud!! dejlig ide at indvie ovnen med kopkager – tror også jeg skal igang med at bage igen. Mange tak for at dele opskriften, den skal prøves!!:-)

  love
  modepistol

 5. Wauw, wauw, wauw! Fantastiske billeder og super lækker opskrift – dem skal jeg da bage så snart mit studieretningsprojekt er afleveret. Mmh, glæder mig helt :–) Tak for dejlig inspiration!

 6. Jeg kan vildt godt lide at de er så enkle og smukke med de tre røde bær på. Rigtig julet på en super fin måde.
  Kagen lyder virkelig dejlig, som en perfekt kombi af sødme, syrlighed og julekrydderier. Mums!

 7. det er vel nok nogle fine cupcakes, vel egentlig de fineste, jeg nogensinde har set. jeg giver trine ret, de er virkelig æstetiske og ser samtidig rigtig lækre ud! :)