Quickies

Bagte lynboller i morges eller det vil sige klaskede noget dej op på en plade og smed dem i ovnen.
Dejen, som jeg blandede i går aftes og satte i køleskabet, var sådan her:
1/4 pakke gær
1 1/2 tsk. salt
1 spsk. honning
1-2 spsk. olivenolie
1/2 liter koldt vand
1 dl. sesamfrø
2 dl. havregryn
2 dl. grahamsmel
2 dl. hvedemel 
3 dl. groft speltmel
Opløs gæren i lidt af vandet sammen med salt og honning. Når gæren er opløst tilsættes resten af vandet + olien. Rør de tørre ingredienser i lidt af gangen. Rør til dejen er ensartet (den skal være klistrer, bare rolig), put film over skålen og lad den hæve i køleskabet natten over el. min. 6 timer.
Tænd ovnen på 200 grader, gerne varmluft, når du står op. Form 9-12 boller med to skeer på en bageplade sæt dem ind, ovnen behøver ikke være blevet helt varm. Bag dem i ca. 20 min. eller til de er lysebrune og lyder hule, når man slår let på dem i bunden. Lad dem stå et par min. før du skærer dem. 
Man kan passende lade dem bage, mens man er i bad :)
Jeg har brugt en masse forskelligt ‘mel’, men man kan sagtens bare nøjes med hvedemel. Bare man følger forholdet med 1 liter ‘tørt’ til 1/2 liter vand. Eller man kunne bruge 1 dl hørfrø, 1 dl femkornsblanding, 3 dl quinoamel og 5 dl spelt, det ville give en lidt tungere og grovere bolle. Mulighederne er mange…
Baked some super fast whole grain rolls this morning. The trick is to make the dough the night before, put it in the fridge overnight and then turn on the oven and put the rolls in as soon as you wake up. Then you can shower while they’re baking :)
(Visited 203 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. De ser gode ud :) Tænkte lidt på om du er stoppet med den kernesunde kost eller hvordan? vh katrine

  2. Katrine – Fedt at du spørger. Kan godt forstå hvis 'kagebloggen' her, har forvirret dig ;) Svaret er både ja og nej. Spiser mere eller mindre hvad der passer mig og hvad jeg har lyst til, men det er egentlig også ret 'kernesundt', fordi mine vaner stadig er meget som dengang. Fik virkelig ændret mit syn på hvad og hvordan jeg spiser vha. Kernesund Familie og Køkkenrevolutionen og det er jeg vildt glad for. Alle mine hovedmåltider er næsten altid fornuftige. Jeg drikker stadig smoothies med olie og protein, spiser nødder, fisk, lækkert kød, masser af grønt og bælgfrugter og det meste er økologisk. Jeg drikker heller aldrig mælk, men det er mest fordi jeg ikke kan lide det. Men jeg er langt fra fanatisk og har jeg lyst til fed fransk ost spiser jeg det, skal jeg ud i en weekend drikker jeg øl og så ryger der jo også en kage og en flødebolle ned hist og her.Og jeg har det dejligt, har fundet balancen og uden at ryge i sukkerjunkiefælden.Hvis du tænker på 'al kagen' her på bloggen, så er det ikke noget der sker hver dag, snarere en gang om ugen eller sjældnere. Jeg lever nok snarere sådan 80/20%, så det er sundt det meste af tiden, men der er også plads til andet.Jeg går mere op i at spise blodsukkerstabiliserende, end om der er sukker og hvedemel i tingene.Og så dyrker jeg motion, det er det der er allervigtigst for min energi og mit velbefindende har jeg fundet ud af.Men måske jeg også skal vise noget af den sundere mad her på bloggen? Og ikke bare kager, desserter og burgere, hihi…

  3. sikke et dejligt svar :) Jeg synes, det lyder meget fornuftigt og så længe du føler en balance, så er det rigtigt for dig. Jeg har ikke tænkt, det gør noget, at du mest viser kager og desserter, tværtimod. Balancen mellem sundhed og usund er fin efter min mening. Jeg nyder alle indlæg :)Ha' en god aften.Kh Katrine