Meditarrenean spicy eggplant goodness

veeery concentrated while cooking ;)

don’t forget to bring James Dean to the table

grilled chunks of eggplant in spicy tomato sauce, goes well with sausages instead of ketchup

my pretty new flower, it reminds me of Mexico… can’t believe I was there less than a month ago…

Fik en auberginecraving forleden dag. Eller rettere efter sådan noget aubergine/tomat snask som de har i mange af de der ‘kylling og salat’-bikse (Crazy Chicken, Chili Mili m.fl.), så det måtte jeg altså lige prøve at se om jeg selv kunne bikse sammen. Det gik faktisk overraskende godt ;) Opskriften kommer her:

1 aubergine
olivenolie
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2-3 tsk. chili (som pulver, i olie, sambal olek el. frisk), vi købte et bæger af den chili olie/dressing de har i shawarmabikse og den var perfekt og gav den helt rigtige smag
masser af frisk basilikum til at drysse ovenpå

Skær auberginen i skiver og grill dem på en grillpande – eller på en rigtig grill selvfølgelig :) Sådan at den får lette ‘brændemærker’ på begge sider. Skær skiverne i store stykker, når de er blevet grillet.
Hak løg og hvidløg og steg det et par minutter i olivenolien (lad være med at spare på den), pas på at det ikke er for varmt – branket hvidløg giver ikke god smag… Tilsæt auberginestykkerne og lad det hele stege sammen til løgene er blevet klare og auberginerne møre. Tilsæt så tomaterne og chilien og lad det hele simre ved lav varme i 15-20 min (el længere). Drys med masser af friskhakket basilikum inden servering. Vi spiste det som tilbehør/sauce til nogle lækre pølser med æble og timian, men det ville også gøre sig godt til kylling og helt sikkert til lam. Og til grillmad generelt – hvis det altså nogensinde bliver grillvejr. 

Had a craving for eggplant the other day and this is what came out of it :)

You need: 
1 eggplant
oliveoil
1 onion
2 garlic cloves
1 can of crushed tomatoes
2-3 teaspoons of chili (powder, in oil, sambal olek or whatever you have), well I like my food hot,s o maybe a little less  – remember you can always add, but it’s hard to subtract 
lots of fresh basil to sprinkle on top

Slice up the eggplant and grill the slices on each side, just enough to give them little ‘burn marks’.
Cut the slices into big chunks. Cut the onions into cubes and grate/chop the garlic cloves. Fry the onion and garlic for a little while in the olive oil (use a little more than you feel good about) then add the eggplant. Let it al fry on low heat for a couple of minutes, then add the tomatoes and chili. Let it reduce on very low heat, just enough to make it simmer, for 15-20 minutes. Great as a side dish for sausages and this summers barbeques in general or simply with pita or naan.
Before serving roughly chop some basil leaves and sprinkle on top.
(Visited 869 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. det er ratatouille du har lavet, det er voldfråderen!du kan i øvrigt også sagtens lave chilidyppelsen som man får på kebabsteder selv med hvidløgtomatpuré (på dåse)tørret chili i grov pulverform, jeg plejer at bruge piri piri, men man kan jo selv bestemme hvor stærk en chili man vil havemadolie (masser)så hakker og bruner du lige hvidløget i lidt olie, putter tomatpuré i, og den mængde chili du ønsker (meget = stærk)og så fylder du olie på.jeg bruger det også på rugbrødsmaden, under fx spegepølse, men jeg er også chilioman!

  2. Sisse-Sofie – hmm… jo det minder nok lidt om ratatouille, men det her er mere en sauce, fordi den er så koncentreret i smagen, hvor jeg mere ser ratatouille som et grønsagstilbehør. Ville også komme mange flere ting i: squash, peberfrugter, hele tomater m.m.Tusind tak for opskriften på chili-dyp, det skal jeg da helt sikkert lave – er nemlig også lidt af en chilioman ;)

  3. – jeg skulle lige til at spørge dig, Emily, hvor du har købt chiliolie (netop som på kebab og pizza steder), men tak for tippet om hjemmelavet chiliolie, Sisse-Sofie!- alligevel, hvor har du købt olien, Emily?

  4. Hej EmilyJeg vil gerne prøve at lave sådan en rigtig Emily-smoothie til morgenmad, men jeg er lidt i tvivl omkring hvad jeg skal bruge af proteinpulver. Må det være sådan en fætter fra supermarkedet eller skal det helst være det der valle-protein? Har hørt at man kommer til at fise ret meget af det og det vil jeg gerne undgå. Så er spørgsmålet om man kan få andet protein-pulver end det som er godt?Hilsner Lika

  5. Anonym – den er købt hos Konya Kebab på Amagerbrogade, tror at de fleste kebabsteder gladeligt sælger ud, de har jo nok af det ;DLika – Det må være lige hvad du synes :) Den fra supermarkedet/sportsforretningen er formentlig også lavet på valleprotein. 'Problemet' med dem kan være at de er fyldt med sukker eller sødestoffer (og ofte smag), men det er jo lidt hvad man er til. De er jo smarte nok hvis man bare skal blande med vand el mælk, f.eks. i Fitness centret fordi de smager godt i sig selv. Ren valleprotein, som den jeg køber i helsekosten smager ikke særlig spændende, men jeg bruger den jo også i smoothies hvor der er frugt og krydderier til at give smag og sødme.Jeg putter proteinpulver (og olie) i for at gøre smoothien til et helstøbt måltid med både fedtstoffer, proteiner og kulhydrater (fra frugten), i stedet for at det bare bliver en frugtdrik. På den måde bliver jeg ordentligt mæt og kan køre på den mange timer.Men man kan også bare spise et æg ved siden af. Synes bare det er så dejligt nemt at 'smide hele måltidet' op i blenderen og trykke på knappen ;) Sisse-Sofie – Sejt! Du er virkelig chilipastaekspert ;)

  6. Jeg tror også jeg vil holde mig til den fra helsekost butikken så. Tak for svar :)Hilsner Lika

  7. jahaer, jeg bryster mig også gerne med titlen "chiliqueen" og det skulle jeg jo gerne kunne leve op til. Forleden var det øjet der blev hærdet.. puha for en omgang!