Frederiksbergguide part III

Så blev det tid til den tredje og i al tilfælde i denne omgang sidste Frederiksbergguide.  Det er egentlig lidt pinligt, at jeg ikke startede med Amager, som jeg holder mest af og hvor jeg bor. Men Frederiksberg har været mit hood i længere tid end Amager, det er der jeg er født og opvokset og det var egentlig lidt af en tilfældighed, at jeg overhovedet startede med guideriet :)
Men frygt ej kære læser, der kommer også en Amagerguide eller flere og hvis jeg stadig synes det er sjovt (og hvorfor skulle jeg ikke det), skal jeg nok også gå i krig med brokvartererne.
Denne del af Frederiksbergguiden er ikke helt så sammenhængende som de forrige, det er lidt det løse om man så må sige. Så vi skal både forbi Falkoner Allé, Godthåbsvej, Smallegade, Falkoner Plads, Frederiksberg Runddel og Frederiksberg Allé. God tur!

På Falkoner Allé nr. 65 ligger Osbæck Vintage, der er lidt af en lille guldgrube for vintage entusiaster, priserne er rimelige, men på ingen måde billige.

VitaBoost ligger på Godthåbsvej nr. 6 og har et imponerende smoothiekort (og de er gode!), sunde salater og wraps (min favorit er chili lime kylling), her kan du også ‘nyde’ et shot wheatgrass :)

Muda Nashi er en læks luksus genner, der tager ting i kommision for stilige Frederiksberg piger. Og her er ofte rigtig labre ting at komme efter. Senest jeg var der, savlede jeg over et par Mulberry platforms og en Balenciaga City.

Halifax, der efterhånden er en hel lille kæde, har også et sted på Frederiksberg, nemlig ovenpå Fitness Dk på Falkoner Plads.

Jeg var der i mandags i forbindelse med at jeg var i biografen (ligeledes på Falkoner Plads, rigtig god bif i øvrigt, selvom de ikke altid har helt styr på lyden) med min veninde Lone. Jeg fik deres Kreta burger med feta, tzatiki, rødløg, tomat og oliventapenade og den var der ikke en finger at sætte på, yum! Var til gengæld lidt skuffet over ‘pomfritterne’, de ser gode ud, men var melede og bløde… æv.

Så skulle jeg hellere have gjort som Lone, der fik en Zürich med röstitop og kryddersmør, og have taget en salat til – nok også lidt sundere…

I den første Frederiksbergguide var jeg på Smallegade bl.a., men glemte helt denne fantastiske biks. Det er i nr. 37 og her kan man gøre nogle helt fabelagtige vintagesmykkefund!

… og det behøver ikke engang at være dyrt!

 i Allegade 25 ligger Café Intime, der er et tussegammelt hæderkronet og frisindet værtshus, det skal vist bare opleves…

Storm P museet på Frederiksberg Runddel er noget så hyggeligt og man skal blot slippe 30 kr. for at nyde en masse af Storm P’s humoristiske tegninger, men også akvareller og malerier.

Der er rigtig mange rigtig gode teatre i området på og omkring Frederiksberg Allé. Husk at det som ung under 25 (ja jeg skal vist til at skynde mig) er vildt billigt at gå i teatret, langt billigere end bif.

Har man hund eller kat er Fru Poulsen på Frederiksberg Allé et must. Mange fine, sjove, smukke, men også fornuftige produkter til de firbenede.

Sidst, men så afgjort ikke mindst! Frederiksberg Chokolade på Frederiksberg Allé 64 har efter min mening den bedste fyldte chokolade i København. Summerbird, Peter Beier, Magasin – jow jow det er lækkert og godt (Summerbirds flødeboller undtaget, de er stadig de bedste), men Frederiksberg Chokolade slår dem alle med flere længder. Deres nougat er uden sammenligning og folk der normalt ikke kan lide nougat, kan godt lide denne.
Butikken ser nogenlunde ud, som den har gjort de sidste små hundrede år, men har fået et sidegemak i form af en lille isbutik, der heller ikke er at kimse ad, skulle jeg hilse at sige!

Mine yndlings: Citronella, Boserup og Guldkugle…
Det var alt for denne gang hvad Frederiksberg angår – I må endelig komme med tilføjelser i kommentarfeltet.
Hov, kommer lige i tanker om at jeg har glemt Frederiksberg Smømmehal, det er altså en rigtig god og smukt indrettet svømmehal, desuden med et fint og billigt kurbad!
Næste gang bliver det Amager :)
A guide to Frederiksberg, the part of Copenhagen where I grew up.
Have a lovely friday everybody!
(Visited 964 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

  1. Det skærer lidt i mit Frederiksberg-hjerte, at de tre guides til byen ligger under "Guides til København" – Frederiksberg er jo som bekendt en selvstændig by og kommune. :o)Jeg har dog alligevel lagt en lille award til dig ovre hos mig. :)

  2. Mona – hehe, ja det er lidt grove løjer, I know… Men regner jo med at lave guides til alle de andre dele af byen også, så ville blive lidt omstændigt hvis Frederiksbergguids'ne skulle have deres egen menu i topbjælken. Er lidt nemmere hvis det hele bare er samlet ;)Og tusind mange tak for awarden, den må jeg da hellere kigge nærmere på :D

  3. Hvilken adresse ligger Muda Nashi på? Virkelig fine frb guides, blev lidt skuffet over at jeg ikke kendte alle stederne, har boet to-fem minutter fra dem hele mit liv, haha! ;)