Tour de Amager/ en anderledes Amager guide

I går var jeg på cykeltur på min fine ø med min fine kæreste…

Vi kørte gennem Amagerbro-kvarteret hvor jeg bor…

… forbi det smukke Tietgens-kollegie ved KUA…

… spiste en sandwich med hummus og en med laksemousse fra Wulf og Konstali på Islands Brygge (og en fiskefrikadelle)…

… gik over bryggebroen og tilbage igen…

… fandt en flot bil til mig…

…. var langt ude på Bryggen, hvor der endnu er lidt af det gamle tilbage (det var dog også ved at blive revet ned)…

… smed skoene og spiste jordbær på en bakke på Amager Fælled…

… og nød udsigten ind over byen…

… kørte gennem Ørestad til Ismageriet på Kongelundsvej…

… og spiste hyldeblomstsorbet og pistacieis…

… kørte gennem Kongelunden og klappede heste…

… og ud til Amagers vestkyst, hvor der er meget fint og stille….

… så kørte vi gennem skoven igen og pludselig midt i Ullerup råbte kæresten ‘HOLDT’!…

… for han havde fundet et sted med stegt flæsk og fadøl…

… og den slags kan vi godt lide…

… fra Ullerup drog vi mod Flyvergrillen for at spise softice…

… og se flyene lette selvfølgelig…

… på vejen hjem slog vi et sving ned om Kastrup Havn og sidenhen langs vandet i Amager Strandpark.

Snip snap snude, så er den Amagerhistorie ude.

Det var altså sådan en dejlig tur og bestemt noget vi vil gentage, mangler jo en del af Amager, men ville også gerne på cykeltur andre steder i byen – eller måske hele landet…

Denne guide er ikke helt som dem jeg har lavet om Frederiksberg (se Guides til København i øverste bjælke), men synes alligevel, at den hører til. Påtænker også at lave en mere konventionel guide om min del af Amager: Amagerbro :)

Vi var på:
Wulf & Konstali, Isafjordsgade 10
Ismageriet, Kongelundsvej 116
Ullerup røgeri, café og restaurant, Tømmerupvej 253
Flyvergrillen, Amager Landevej 290

Outfitdetails: dress Motel// scarf Zara// espadrilles bought in Barcelona// jumper COS

Had a really nice day of ‘tourism’ in my own part of Copenhagen: the island Amager. I love Amager because of it’s diversity. There’s urban life, modern architecture, beaches, woods, farms, an airport and everything else you need (if not you’ll be in the centre of Copenhagen in a couple of minutes by the metro).

(Visited 2.191 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

  1. Du må meget gerne lave en guide til Amagerbro! Er selv næsten lige flyttet dertil, og det kunne være rart med tips og insiderviden:)

  2. Hmm ja man får jo helt lyst til at kaste sig ud i projekt amager… tror bare endnu ikke jeg har været over broen uden at få fornemmelsen af at jeg aldrig finder tilbage… bom bomm – måske jeg bare skulle starte med bryggen!

  3. Nøj hvor er det nogle flotte billeder! Meget inspirerende til en tur snart.Smukt!- Ida

  4. Meget inspirerende, det er jo vidunderligt at gøre sådan noget på en sommerdag. Jeg er ikke særlig kendt på Amager så tænkte på, at det var smart hvis man kunne få en guide til hvilken rute I tog, så man kunne gøre noget lignende? men ved ikke om det er besværligt for dig – og du har allerede angivet adresser, well, rigtig dejligt indlæg :)Lika

  5. Tak skal i have :) og ja det var bare sådan en god dag.Jamen så vil jeg da helt sikkert lave en Amagerbro Guide snart og mht. ruten, skal jeg prøve at se om kæresten kan fabrikere et kort…Simone – sejt at du også bor på ønskeøen!Cecilie – bare spring ud i det. Amager er jo stooort, så du behøver ikke tage det hele på en gang.

  6. Jaah det er nu ikke dårligt!:) Tror faktisk, at Kia nævnte noget om, at vi alle tre bor pænt tæt på hinanden… Jeg bor lige ved københavns uni:)

  7. Sikke et skønt indlæg! Dejlige billeder, meget inspirerende. Tror bestemt, jeg vil gøre noget lignende snart! det er alt for lang tid siden Amager har haft besøg af mig:-)

  8. Se – det er jo min hverdag det dér. Ismageren, flyvergrillen hvor min fars firma ligger lige på hjørnet, Claus gård hvor i spiste stegt flæsk, Sydvestpynten hvor min kæreste bor – Kongelunden hvor jeg selv bor. Elsker det her indlæg. Hvis det er ok vil jeg gerne lave et indlæg om det her indlæg?

  9. Simone – ih hvor hyggeligt, jamen så kan det jo være at vi støder på hinanden en dag :)Katrine – Det kan du tro, at du må. Det ville være mig en ære. Skægt at jeg lige har ramt 'dine' steder. Skulle måske omdøbe det til 'Miss Krøjbys Hood' :)Der bliver talt så meget skidt om Amager (af folk der ikke aner hvad de taler om), så det er så dejligt med os der forstår og holder af øen.