Minimarket og tanker om bloggere og modeuger
Lige et hurtigt sidste modeugeindlæg. Var til Minimarket i fredags og det var virkelig godt! Var egentlig ikke umiddelbart så imponeret, men jo mere jeg har fået kigget på billeder af deres ss11 kollektion, desto mere solgt er jeg. Jeg skal helt sikkert have en kjole eller to fra dem til foråret. Specielt printet på det sidste billede er jeg vild med!

Syntes det var en fornøjelse at deltage lidt i modeugen og håber på endnu mere næste gang (jep er en greedy little bitch).

Er i øvrigt slet ikke enig med den selv-ekskluderende holdning mange bloggere synes at have omkring modeuger. Argumenter om at modeuger er for branchefolk som pressen, stylister og indkøbere kan umiddelbart synes rigtige, men jeg mener da så afgjort at modeformidlere generelt skal kunne tage del i begivenheder som modeugen. Og blandt disse modeformidlere hører modebloggerne jo i allerhøjeste grad til efterhånden, hvad end man bryder sig om det eller ej.
Så lad os blive en stor glad familie, lad modeuger forynges og forandres. Selvom modeuger traditionelt set var for en inderkerne af branchefolk, så betyder det jo ikke nødvendigvis at det skal være sådan for evigt. Mode handler vel netop om fornyelse.

Som modeblogger er det så afgjort én frit for, om man har lyst til at tage til modeuge eller ej. Det ene valg er lige så acceptabelt som det andet. Men gid man ikke følte sig forpligtet til at forsvare det valg. Hvad end man deltager eller ej.
Og gid man ikke var så stokkonservativt og jantelovsagtig at sige at modebloggere intet har at gøre til modeuger. På nogle af landets største modeblogs, syntes jeg så afgjort man i sidste uge kunne se hvor berettiget, det er at bloggere bliver inviteret. Københavns modeuge (og mange andre), pressen m.fl. virkede til sagtens at kunne rumme nationale, som internationale bloggere. Derfor virker det dumt, når bloggere selv negligerer deres tilstedeværelse eller retfærdiggør manglen på samme.
En af modebloggens grundpiller er netop demokratiseringen af moden. Hvorfor må denne demokratisering ikke også gælde modeuger?

From the Minimarket show, love the print on the dress on the last pic. 

(Visited 249 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Jeg mener bestemt at modebloggere har noget at gøre ved modeuger, men jeg har svært ved at tage bloggere seriøst, der i vinters var fyr og flamme, og nu dårlig nok har gidet skrive om modeugen. For det står jo en frit for om man vil deltage eller ej, men at man ikke tager stilling til at den er der, når man kalder sig modeblogger…ej det holder sgu ikke. For hvis bloggere ikke havde nogen berettigelse, så var der vel heller ikke så mange der var blevet så skelsættende i formidlingen af mode. Håber at det giver mening. P.s. jeg synes din dækning har været spot on! Og tillykke med den nye ring!

 2. Interessant indläg Emily!! Jeg undrer mig dog lidt over hvor du synes du har set det du kalder en selvekskluderende holdning i denne omgang? Jeg er helt enig i, at det kammede helt over i vinters, men jeg synes faktisk folk har väret meget stille og rolige omkring hvilke valg der er blevet truffet i denne omgang? Måske har jeg bare misset noget:) Jeg har nemlig flere gange tänkt, at det var så rart, at folk bare gjorde som de havde lyst til i denne omgang uden at der var nogen, der gjorde sig til dommere om hvad der var 'rigtigt' og 'forkert'.. Det synes jeg nemlig var rigtigt slemt i vinters?!Når det så er sagt, så synes jeg faktisk det har kammet lidt over med modebloggere – jeg er HELT enig i, at der så absolut skal väre modebloggere til stede (internationale og nationale), men jeg läste et sted at der er 250 modebloggere der er blevet akkrediteret til modeugen?! Det synes jeg godt nok er mange – måske endda for mange? Kunne man ikke finde en mellemting – lade de rigtigt dygtige modebloggere (og hermed menes på ingen måde undertegnede) få en chance for rigtigt at rapportere fra modeugen uden at det hele flöd ud over sine breder!? I don't know – jeg kan ikke engang forestille mig hvordan der er blevet plads til 250modebloggere, men det lyder bare så ekstremt voldsomt! Synes jeg ihvertfald:)PrincessWishlist: er enig med dig langt henad vejen, men synes måske det er en lidt sort/hvid indstilling; blogging er for flertallet en hobby, så det er måske meget at kräve at man ikke må kalde sig modeblogger, hvis man ikke har tid til at spendere sin fritid med at gå til modeuge. Fordi man har börn fx. Eller et arbejde. Eller begge dele:) Synes bare det er lidt sat på spidsen og det er unödvendigt – er stadig af den holdning at alle skal göre präcis som de lyster; at intet er mere rigtigt eller forkert end andet:)

 3. Emily. Glimrende indlæg! Jeg synes så afgjort at modebloggerne har eksitensberetigelse til modeugerne. Det er netop det fornyende element, der er en af modens allervigtigste grundpiller. Så hvorfor ikke også integrere det i modeugerne!?Som fast læser af diverse modeblogs synes jeg at det er skønt at læse at så mange forskellige bloggere har været med til modeugen. Ligesom at bloggere skal have lov til at være selektive på deres blogs, så synes jeg også at vi læsere skal have lov til selektivt at vælge hvilke dækninger af modeugen vi foretrækker; Skal det være store internationale bloggeres dækning? Skal det være magasinernes? Elller skal det være de mindre danske blogs? Jeg foretrækker slev at vælge. Dejligt med et personligt og anderledes indspark til debatten! Keep up the good work.

 4. Skide god pointe Emily. Har savnet et nyt syn på hele debatten.Jeg har deltaget i modeugen i denne sæson, som repræsentant for et magasin, men også som blogger (dog kun til to ting… snøft ;)). og har defor været ret så splittet, da jeg jo i forhold til mit arbejde mht. magasinet kan bruge modeugen til rigtig meget, men i forhold til min blog er den ikke så relevant – bortset fra snap shots og hyggeindlæg med 'se jeg spiste en kage'. Men Jeg synes så klart at der har været nogle rigtig gode blog dækninger af modeugen over hele linjen og det er virkelig fedt at se hvordan hver blogger har behandlet modeugen på hver sin måde. Anywho har dækket den massivt og fx. Sofie har prøvet den af og valgt at det ikke var hendes kop the – thats nice. Jeg synes klart at bloggere har ret/lov til at komme med til modeugen, hvis bare vi føler vi kan bruge det til noget.

 5. Acie, jeg tror du misforstår mig, jeg mener ikke at man død og pine skal deltage aktivt, men man bliver da nødt til at interessere sig for den på en eller anden måde – som dig selv f.eks. – hvis man vælger at blogge om mode. Eller tager jeg fejl her? God debat.

 6. Arrrghh… havde lige skrevet verdens længste svar til jer og så fucker blogger. Kaster lige med computeren og prøver at se om jeg kan overskue at skrive det igen…. Lorte lort. Sorry…

 7. Hørt! Er kun glad for at debatten ruller, og at dørerne er blevet lukket mere på klem i modebranchen siden sidste år! Forstår ikke at branchefolk kan føle sig truet af bloggere. Vend det om og udnyt fænomenet til det bedste! ;-)Hugs fraA Shopaholic is loosehttp://ashopaholicisloose.blogspot.com"Drop by anytime!" ;-D

 8. The Princess Wishlist – Tak :)Min dækning var jo ingenlunde fyldestgørende, men den skildrede mine oplevelser i forbindelse med forskellige begivenheder og det er vel det bloggere bl.a. kan. Er glad for at du kunne bruge det!Ved dog ikke om jeg er enig mht. at en modeblogger skal beskæftige sig med modeugen. Jeg forstår dog sagtens hvis du synes det er naturligt (og måske underligt hvis de slet ikke forholder sig til den), men jeg synes ikke at nogen skal være forpligtet til noget.Min hovedpointe i dette indlæg er nok, at man omvendt heller ikke skal føle sig forpligtet til at retfærdigøre hvis man vælger ikke at komme.Acie – Hmm… nu har det aldrig været meningen med indlægget at hænge nogen ud med navns nævnelse, men snarere at sætte spørgsmålstegn ved en kedelig tendens. Hvis du ikke har set dem, er det jo egentlig bare rart ;) Tror egentlig ikke det er sundt at blive irriteret og jeg blev godt og grundigt irriteret i denne omgang, hehe.Jeg er stødt på indtil flere indlæg à la i vinter (sådanne kan åbenbart også danne mode= og tilmed et par debatter rundt omkring i blogland, der behandler samme emne. Og jeg har omvendt også læst en del indlæg hvor denne eller hin blogger, føler sig nødsaget til at forklare hvorfor det var ok at de deltog i den ene eller den anden modeugeaktivitet ovenpå vinterens 'modeugeudmeldinger'. Du har dog helt ret i at det ikke har været særlig slemt i denne omgang. Måske ville jeg ikke engang have lagt mærke til det, hvis ikke det havde været med vinterens begivenheder i frisk erindring. Så hvis du råber 'laaaang reaktionstid' efter mig så er det helt ok :)250 udenlanske bloggere lyder helt overskruet og urealistisk, det er de samme tal jeg har hørt, men kan det virkelig passe? I så fald synes jeg også at det er et par stykker for mange :)Der skulle jo gerne være balance i tingene.Vi er i øvrigt enige omkring, at det så absolut skal være en modeblogger frit for om de vil 'dække' modeuge(r) eller ej.Det jeg opponerer overfor er tendensen til (forhåbentlig ubevidst) at nedgøre andres valg og devaluere bloggere generelt i forsøget på at retfærdiggøre eget fravær. Kunne det ikke bare være mere a la 'hej jeg deltager desværre ikke i år, håber I andre har en fed uge' end 'jeg har 117 vigtigere ting i mit liv og i øvrigt er modeuger jo heller ikke for bloggere' :)Maria og Frede – Mange tak ;) Og ja, er det ikke dejligt at man kan vælge og shoppe rundt i de mange muligheder!?Synes det har været sjovt at se de meget forskellige tilgange til modeugen og har haft glæde af, at man på den måde har fået så mange aspekter med. Jeg har nydt det hele. Andre bloggeres repræsentationer fra kagespisning, til oversigter og show-highlights, til streetstyle. Fascinerende når så mange individer formidler næsten det samme, men gør det på deres helt egen mere eller mindre subjektive måde. Wow, det er jo det blogs for alvor kan og som gør at vi læser dem.Tak for at I deler. Både jer der blogger selv og de af jer der er aktive kommenterende læsere!!

 9. Nå – ja.. Alt går da også henover hovedet på mig heroppe:) Må have misset det! Og du har ret i, at det ikke er sundt at blive irriteret, så jeg vil bare holde afstand til mulige irritationskilder.. Dem er der nok af i forvejen rundt omkring:)Emily – jeg tror faktisk vi er helt enige så:) Jeg er så trät af det der med at man så absolut skal 'nedgöre' noget man ikke lige er enig i – om det så er Acne sko eller CFW.. Does it matter?! Vi er forskellige, tager forskellige valg i livet, har forskellig smag – hvorfor er noget mere rigtigt end andet?! Hvem har bestemt det?! :) Oooog – det var ikke 250 UDENLANDSKE bloggere, men bare 250 bloggere. Dvs – også danske! Meget mere end 35 (internationale + nationale) synes jeg virker af lidt meget!? :)PrincessWishlist: ok ok – og tjooow.. det skulle man vel tro, men jeg ved det ikke:) Måske man ikke synes modeuger er så sjove, men langt bedre kan lide highstreet-shopping, rabatkoder eller vintage-butikker?! Eller måske man bare har erkendt at det kan väre svärt at bidrage med noget til modeugen, hvis man ikke selv har mulighed for at deltage (af forskellige årsager). Altså – jeg har bräkket foden, skulle på arbejde og bor i Stockholm; der var rimelig mange grunde til at kombinationen af mig og CFW var virkelig dårlig i denne omgang. Sådan kan det jo også have väret for andre:) Og hvis nu man virkelig ikke KAN, så er det måske svärt at skrive noget särligt spändende om det? :)

 10. Kloge Åge! ;) Ja, du kender jo måske nok min holdning til det (i hvert fald sådan som jeg oplevede Rützou-showet – det blev heldigvis lidt bedre efterhånden), men jeg følte bare ikke, at jeg havde noget at bidrage med – netop fordi der er så mange andre der dækker det, og jeg ikke er særlig god til at se trends før jeg ser det i butikkerne. En fuglerede på hovedet gør ikke noget for mig. Med det sagt, så synes jeg det er helt fint, at alle mulig andre dækker modeugen (og gør det godt!), men jeg synes bare ikke, jeg kunne tilføje noget yderligere, så derfor har jeg ladet være. Og på sin vis kan jeg altså godt følge pressen i, at det må være lidt irriterende, at sådan en som mig sidder front row (tænkt eksempel! ;)), hvis jeg alligevel ikke skriver noget om det på min blog, mens de selv skal stå allerbagest. 250 bloggere er måske lige rigeligt at gøre plads til, når man ser sådan på det, men selvfølgelig skal der være plads til nogen – det er helt klart. Nå, ville bare lige bidrage med lidt – uden at jeg vil til at argumentere en hel masse for mine holdninger. :)

 11. Camilla – Selv tak ;)Acie – Cool! Og jeg er så omvendt enig mht at 35 (hmm… el måske 37, men kun fordi 7 er mit lykketal) må være nok. Dog tror jeg altså stadig, at det med de 250 må være lyv. For det hed sig jo at det var 250 bloggere havde fået presseakkreditering, så vidt jeg ved var det kun ganske få (om ingen?) danske bloggere der havde fået den hædersbevisning. Og 250 udenlandske bloggere med akkreditering? Ej, det regnestykke går altså ikke op oven i mit hoved. Vil prøve at bore lidt i det og se om jeg kan høre det fra hestens mund. Gad vide hvem der har skrevet/sagt det i første omgang…Sofie – Jamen det er jo helt forståeligt og fint. Som skrevet et sted ovenfor, synes jeg ikke at nogen skal føle sig forpligtet til noget som helst, bare fordi de blogger om mode/tøj/shopping/hvad de har på til daglig. Det skal så absolut være en helt frit for!Og jeg synes det er super, at man tør sige 'det her var egentlig ikke noget for mig' eller 'det tror jeg ikke jeg vil skrive om, der er andre der gør det bedre end jeg tror jeg kan' / 'det er egentlig ikke det der er min interesse' :)Igen; om man gør det eller ej er mig et fedt – bare man ikke løber andre over ende i forsøget på at forklare hvorfor man gøre det ene eller det andet.Summa summarum for mig er egentlig bare at man nøjes med at tale for sig selv. Altså sige 'jeg føler ikke at jeg som blogger kan bidrage med noget' i stedet for at sige 'bloggere kan ikke bidrage med noget under modeuger' – jep, jeg er en ordkløver og en flueknepper ;)