MalmøguidePå hovedstrøget Södergatan ligger masser af fine butikker. H&M, Weekday, Gina Tricot, DinSko, Lindex og anden god svensk highstreet. Indretningsbutikken Granit er også et besøg værd, mange lækre og stilrene ting til hjem og køkken. Og så er der Idiska, som vi jo desværre ikke har længere i Danmark. De har altså virkelig nogle fine ting imellem og det er vanvittigt billigt.

Der er mange små frugt- og grøntmarkeder rundt omkring i byen. Jeg kom desværre fra at købe noget inden vi tog hjem, men ville gerne have haft en ordentlig omgang tyttebær og kantareller med hjem.

På Davidhalls Torg ligger en virkelig flot og anderledes tatoveringsbiks og hyggelige caféer, bl.a. Lite Off Coffeshop…

… hvor vi fik lækre lune sandwich med 3 slags ost…

… og den måske bedste gulerodskage jeg nogensinde har fået. Kiggede efterfølgende rundt i området omkring Davidhalls Torg, hvor der er mange fine små butikker.

Hvor fint er det ikke lige at have en gade der hedder Kærlighedsgaden?…

… her ligger Ultimate Cake, et flot kageværksted og -udsalg. Fik ikke prøvet noget derfra i denne omgang, men kagerne så lækre ud og der duftede dejligt. De havde en kage udformet som en Louis Vuitton kuffert i vinduet – imponerende!

På Kärleksgatan er der også et par gode genbrugsbutikker… De havde dog lukket pånær Chique…

… der til gengæld ikke skuffede. Så fint udvalg!

Malmö Konsthall havde desværre også mere eller mindre lukket pga. ombygning, men det skulle efter sigende være et spændende udstillingssted.

Deres café var dog åben og det skulle også være et anbefalelsesværdigt sted. Pænt var der i al tilfælde…

Efter megen gåen omkring og forgæves prøven tøj (havde virkelig dårlig shoppekarma den dag, hehe), trængte vi til en kanelbulla og kaffe – eller en fika som svenskerne siger. Det fik vi hos Espresso House (dem ligger der en milliard af rundt omkring i Malmø), som ikke var noget særligt, men deres iste var rigtig god.

På Södra Vallgatan ligger DesignTorget…

… hvor man kan få mange mere eller mindre nyttige ting til hjemmet, bl.a. en karklud med kronprinseparret…

… her ligger også en fin lille Monki.

Inden vi tog hjem om aftenen spise vi indisk på Lilla Torget og det var helt og aldeles udmærket.
Provianterede med blade, Vitamin Water, Allgrens Bilar og Kex hos Pressbyrån (så lækkert udvalg af internationale magasiner og meget billigere end herhjemme) og så gik turen ellers tilbage til Danmark.

Det her er langt fra den ultimative Malmö guide, men mere et udsnit af hvad vi lavede. Vi kom lidt sent og havde ikke rigtig en plan og var desværre lidt uheldige med at alting havde lukket eller lukkede lige idet vi kom.
Så det er mest hvad vi lige er dasket forbi eller hvad jeg har fået anbefalet af jer søde læsere. Men har virkelig fået blod på tanden omkring det, så vil super gerne derover igen snart.

Inkluderer lige resten af læseranbefalingerne herunder, så alle Malmö-tipsene er samlet :)
Er der i øvrigt nogen der ved hvor den berygtede Scorett ligger? Synes ikke jeg så en på hovedstrøget.

Flere gode steder i Malmö ifølge læsere, venner og bekendte:

 • Øko-supermarkedet Astrid og Aporna, Gustav Möllers Gata 2.
 • Fin lille café i rokokostil, der sælger kager og kaffe og chokolade i fine kopper. Man finder den ved at gå fra stationen op mod hovedgaden, men dreje til venstre lige inden hovedgaden og så følge gaden et stykke ned. Har ikke noget navn eller vejnavn på den, så det er for de eventyrlystne :)
 • God sushi på gaden mellem ‘strøget’ og Davidhalls Torg.
 • Form og Designcenter i Hedmanska Gården ved Lilla Torg, gratis udstillinger.
 • Möllevångstorget hvis man vil drikke øl i et hyggeligt kvarter. Eller spise indisk eller thailandsk. På vejen mellem hovedstrøget v. trianglen og Möllevångstorget er der i øvrigt et par gode genbrugsbutikker.
 • Isbutikken Dolce Sicilia, Drottningstorget 6.
 • Leje vandcykler eller tage på kanalrundfart.
 • Malmöhus, gammelt kongeslot midt i Malmø, se slottet og forskellige udstillinger for en 20’er.
 • Konditori Hollandia på hovedstrøget. Fint gammelt konditori med flotte kager.
 • Gå en tur i Kungsparken eller Folkets park.
 • Området omkring Västra Hamnen hvis man er til moderne arkitektur. Herude ligger også Ribersborgs Kallbadhus som er en gammel badeanstalt fra 1800-tallet, hvor de serverer lækre salater og dagens retter.
Ih, efter at have skrevet dem ned kan jeg virkelig godt se at jeg må tilbage. Endnu en gang tak for tips og skriv endelig en kommentar hvis I har flere :)

Some tips to Malmö where I went this tuesday. Let me know if theres an interest of doing a resume of it in english :)

(Visited 4.540 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Jeg vil også rigtig gerne til Malmö igen!! Måske jeg kan lokke familien med til at vi tager en tur derover, når vi skal i sommerhus i det nordsjællandske til næste sommmer :)Jeg har altså en eller anden ting med sverige…

 2. Jubiii en længe ventet guide, jeg kan gode lide at den er lavet med billeder! Vil helt klart huske den gode gulerodskage :DFik du købt karkluden med hjem? he he..

 3. Der er fire Scorett i Malmö, men kun en der er inde i byen. Den ligger i Triangeln, det høje shopping-centre i slutningen af Strøget.Sjov at du gik til Lite Off btw. De er jo, som du selv bemærkte, rigtigt søde der.

 4. Et off topic sprøgsmål :) Er du interesseret i at sælge din Gina Tricot halskæde? Vh.

 5. Tak for inspirerende tips! Ville lige høre om du ved om der ligger en American Apparel i Malmø? :)

 6. Jeg elsker Malmø :-) Tager mindst derhen en gang om året, ofte i Påsken med familien, hvor der jo er åbent nogle af dagene i Sverige :-) Elsker Indiska, den store boghandel, Lindex, Åhlens.. Ååh Malmø :-) Og så er det jo super billigt, om det er tog eller bil.. Prøv også centret Entré i Malmø.

 7. Hej Emily!

  Jeg vil lige takke dig for, at nævne i et indlæg, at Take offer havde relanceret tilbuddet om en overnatning i Malmø – da jeg så dine billeder derfra, fortrød jeg helt, at jeg ikke selv havde slået til.
  SÅ DET GJORDE JEG med det samme og skal nu derover med min kæreste i påskeferien og overnatte.

  TAK FOR DET :)

  Kærlig hilsen
  Mie

  PS. Vil lige nævne at jeg viste din guide til min kæreste hvorefter han sagde “Nåh, er det ikke hende med den der cupcake icing video?” Meget opmærksom kæreste ;-)