Tarte aux Reine ClaudesBlommerne ‘marineres’ i citronsaft og -skal, orangeblomstvand, vanillekorn og sukker.


Det færdige resultat bliver bedst hvis bunden forbages.


I søndags bagte jeg tærte af de sidste Reine Claude blommer, jeg havde fået fra min mor. Frugt og mørdej går man aldrig ikke galt i byen med. Lun tærte med blommer, æbler, blåbær eller brombær, det er da efterår! Det og kastanjer…

Frugttærte med mørdejsbund og -gitter
ca. 400 g frugt, her 20 Reine Claude blommer, men det kunne også være æbler, pærer eller bær
4-5 spsk. sukker (alt afhængig af hvor sur frugten er, smag selv efter)
kornene af 1 stang vanille
revet skal og saft af 1 citron (øko)
2 spsk. orangeblomstvand (giver en laber aromatisk smag, kan fås hos mange grønthandlere)

mørdej-
200 g smør (jep, det er noget heavy shit)
275 g mel
75 g sukker
1 æggeblomme

Halver blommerne (eller skær æblerne i både) og bland dem med vanille, citron, orangeblomstvand og sukker i en skål. Lad det stå og trække mens du laver mørdejen. Rør evt. lidt i det af og til. Frugten skal ‘safte’ lidt ud.

Forvarm ovnen til 200 grader.
Hæld melet i en skål og hak smørret ud deri til en grynet masse. Det skal være helt findelt. Kom sukker og æggeblomme i og hak videre. Ælt dejen sammenhængende og smidig og kom den i en frysepose eller pak den ind i film.
Kom den i fryseren i 10-15 min, til den er hård og fast.
Rul den ud så den passer til dit tærtefad. Den skal være knap 1/2 cm tyk. Skær den resterende dej i 1 cm brede strimler til gitteret.
Tryk dejen på plads i tærtefadet og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i 10 min. ved 200 grader, tag den ud og lad den køle lidt af.
Fyld nu bunden med frugten og saften. Læg dejgitteret over og bag den i ca. 30 min. Hold øje med den, når gitteret er fint gyldenbrunt skal den ud.

Server med flødeskum rørt med lidt vanille og flormelis, creme fraiche eller creme anglaise. Bon appetit!

Pie with plums, apples or blueberries is the definition of fall for me. That and chestnuts :)
Let me know if you need the recipe in English, then I’ll be happy to translate it.

(Visited 2.486 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Hvor får man dog fat i de blommer ?Kan slet ikke tage, at jeg ikke har smagt de såkaldte vidundere ! :-DOg tak for tippet mht din fotografering by the way – har endelig lært mit spejlrefleks at kende !! :-)/Linda

  2. Mmmm det ser godt ud! Må snart prøve orangeblomstvand… Det er en af de der ting som har stået på min "must try" køkken-liste længe, men er aldrig rigtig nået videre med det.

  3. Den var også sååå lækker, mmm… haps haps…. desværre ikke mere tilbage :(Linda – ved faktisk ikke om man kan købe dem… Ellers må du på rov i nogens have. Men man kan sagtens bruge andre blommer. Eller mirabeller.Og det var da så lidt, er glad hvis jeg var til hjælp :)Nina Kristine – Nope :D hehe, jo selvfølgelig er der det, men er som regel nogenlunde heldig i et køkken.stressstories – ELSKER orangeblomstvand, giver en rigtig fin lidt parfumeret og aromatisk smag :)