Hygge


Selvom jeg, hånden på hjertet, allerede drømmer lidt om forår og sommer og syntes den der var, var alt for kort, så er der altså også noget fedt ved de koldere og ikke mindst mørkere tider. For det er nu vi hygger allermest og er der noget vi som danskere er gode til, så er det hygge.
For mig er hygge nærvær og glæde med mennesker jeg holder af, afslapning, afkobling eller opladning, varme, puder, stearinlys (måske er det derfor jeg synes hyggen er mest påfaldende i vinterhalvåret) og så kan jeg nok heller ikke komme uden om lidt godt spiseligt. Og mere skal man nok heller ikke prøve at definere hyggen, når alt kommer til alt er det vel mest af alt en sindstilstand. Nordboerenes meditation…

Her til morgen har jeg hygget med kæreste på vores meget midlertidige sofa, med morgenmad, kaffe, stearinlys og ‘min nye hund’. Er han ikke sød?
Jeg skal først møde sent i dag, så hygger videre med mig selv, myntete og speltjulekager fra Urtekram, som Fairtrade Mærket har været så søde at sende mig.

Hygge’ is a danish word that would translate as cosy, yet it is much more than that. It is a nordic state of mind (‘myss’ in swedish and ‘kose’ in norwegian) it’s when we relax and it’s often shared with friends and family, most profoundly during the darker months of the year (but of course theres ‘hygge’ all year round) and it often involves food, beverages and maybe some candles. One of the most common sorts of ‘hygge’ is ‘fredagshygge’ in front of the tv with the family during weekend-nights. But you can ‘hygge’ any time of the day and week. These pictures shows this mornings ‘hygge’ with breakfast on our temporary couch on the floor (as we’re redecorating), candles, christmas cookies and tea and my ‘new doggie’.
The ‘hygge’ is strongest around Christmas. Maybe because all the physical emancipations of ‘hygge’ are present: family, food, candles, more food, beverages, even more food and it’s the darkest time of year.

(Visited 296 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

  1. Smukke lysestager! Hvor har du dem fra?Nu hvor vejret er mørkt og trist prøver jeg også at få det bedste ud af det, netop ved at HYGGE! :)

  2. Hygge! Dine billeder emmer af det. Det er skønt.Jeg ligger også under dynen med en kop te lige nu – og helt ærligt, så er der intet i verden, jeg hellere ville bruge min tid på lige nu. Det er virkelig lovely.

  3. Hej Emily:)Nu vi er i gang, kan du så ikke sige mig hvordan Minimarket støvlerne er at gå i?:)God aften.Knus Jane

  4. Ja hygge – noget specielt skandinavisk som ramme os lidt ekstra hårdt når det er mørkt udenfor :)Fine billeder – selv hygger jeg med kat i sofaen og tente lys på bordet.Ha en hyggelig aften

  5. Ah sikke en hyggespreder det her er blevet, tak for at I deler af jeres hygge ;)Jane – de er rigtig rare og med god plads til tæerne. Og synes snildt man kan have dem på en hel dag pga kilehælen ;)

  6. Fairtrade – men hvordan ved vi at det rent faktisk hjælper bønderne? Ja, det er det store spørgsmål Hr. Nougatgren fra Designteori. Ej, kunne ikke lade vær, den var oplagt.. Håber ikke det er en for creepy besked.

  7. Kathrine – Hahaha… Han er godt nok op ad bakke ham Nougatgrenen. Har 'desværre' ikke kunnet komme til så meget af undervisningen, da jeg har et andet fag, der oftest ligger lige oveni.Følger faget, da der ikke blev udbudt noget designfag på kandidatniveau i år, så er så heldig også at skulle til mundtlig eksamen hos den skønne fyr. Kan næsten ikke vente ;)OG beskeden er ikke creepy hvis du lover at komme at sige hej næste gang :)Vi ses om fjorten dagen, kommer ikke næste gang, æv æv æv…