Cranberry and Orange Cupcakes

Til 12 cupcakes:
2 store æg fra en høne der har haft det rart
200 g rørsukker
100 g smeltet smør eller majsolie
135 ml cremefraiche
kornene af 1 stang vanille
reven skal af en øko appelsin
230 g mel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
140 g friske eller frosne tranebær, hakket fint (det glemte jeg, at hakke altså, gik ok alligevel)

Gør en muffinplade (12 stk.) klar ved at sætte papirsforme i hullerne. Tænd ovnen på 180 grander (160 varmluft).
Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elmixer i nogle minutter. Tilsæt smørret eller olien lidt efter lidt, mens der stadig piskes. Ligeledes med cremefraichen. Rør vanillekorn og orangeskal i.
Bland mel, bagepulver, natron, kanel og salt og sigt det i de våde ingredienser. Pisk grundigt indimellem.
Vend forsigtigt tranebærrene i til sidst.
Fordel dejen i de 12 forme og bag i ca. 25 min til de er fint gyldenbrune.
Spis dem lune eller lad dem afkøle helt inden de dekoreres med icing og friske tranebær.

Icing med appelsin og orangeblomst:
115 g usaltet smør, ved stuetemperatur
2 spsk friskpresset appelsinsaft (jeg endte med at bruge 4 for ekstra appelsinsmag)
500 g flormelis (brugte mindre)
1 tsk orangeblomstvand (hvis man altså kan lide den let parfumerede smag)

Med en elmixer piskes smør, appelsinsaft, orangeblomstvand og halvdelen af flormelisen i ca 5 min. til det er en blød og ensartet smørcreme. Tilsæt lidt efter lidt resten af flormelisen til en passende konsistens opnås. Fordel icingen på de afkølede kopkager.

Og så er det ellers bare om at sætte juleteen over og gufle løs :)

De kan nemt bages dagen før de skal spises og så opbevarer man bare kager og icing hver for sig i lufttætte beholdere, sådan kan de i øvrigt holde sig i et par dage.
12 cupcakes:
2 large eggs, free-range or organic
200g caster sugar
100g corn oil
135 ml sour cream
1 teaspoon vanilla extract
Grated zest of 1 orange
230 g plain flour
1/2 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon bicarbonate of soda
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon ground cinnamon
140g fresh or frozen cranberries, finely chopped

Preheat the oven to 180 degrees celcius (160 fan) and line a 12 hole muffin tray with cupcake cases.
Beat the sugar and eggs until creamy and white. Add the oil little by little while still beating. Likewise with the sour cream. Mix in the vanilla and orange zest.
In a separate bowl mix together all of the dry ingredients and sift them little by little into the batter while mixing well. Finally, fold in the cranberries gently.
Bake in the oven for 25 minutes until light golden brown.
Serve these tangy cupcakes as they are warm or have them topped with the icing below. Yum!

Orange Blossom Buttercream Icing:
115g unsalted butter
2 tablespoons freshly squeezed orange juice
500g icing sugar sifted
1-2 teaspoons orange blossom water

Beat the butter, juice, orange blossom water and half the icing sugar until smooth – this can take several minutes using an electrical hand mixer. Gradually add remaining icing sugar and beat until smooth and creamy.

Decorate cupcakes with icing and a few fresh cranberries.

(Visited 652 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. "..fra en høne der har haft det rart"Det er dérfor jeg elsker din blog! TAK for dejlige posts, flotte outfits og et smukt ansigt. Kan aldrig lade være med at smile, når jeg tjekker din blog, Emily :)KH

 2. Nej hvor er de flotte! Hvordan får du icingen så pænt smurt på – nogle tricks? Når jeg gør det, ligner det mest af alt noget et barn har lavet.. :(;)

 3. Hvor ser de gode ud. Testkørte din lækre salat med dadler, gorgonzola, pinjekerner, pære og serrano – den var SÅ lækker! Og min nydelige mand var ligeså vild med den. Jeg glæder mig allerede til næste gang, den skal fortæres med stor vellyst.

 4. Jeg skulle til at kommentere på præcis det samme, som nogle af de andre piger: "Fra en høne, der har hádt det rart". Så skønt.

 5. Måske lidt sjovt spørgsmål, men er dine beholdere af glas? – Og i så fald, hvor er de så fra? Jeg leder meget efter den slags beholdere i glas..De ser i øvrigt lækre ud, de der kager..;-)Vh. Anne

 6. Så rart at I også er nogen der går op i høns velfærd! ;)Har i øvrigt lige skældt kæreste ud for at have købt almindelig mælk (intet alvorligt, men der er INGEN cupcakes til ham, hæhæ), kan simpelthen bare ikke have at dyrene ikke har det bedst muligt. Det er skisme vores ansvar og det skal vi tage alvorligt!Kagerne smager himmelsk og var faktisk bedre på 2. og 3. dagen, så de kan sagtens holde sig et par dage.Mine glasbeholdere er såmænd fra Ikea ;)Mht. billedredigering så se fanen 'Foto' oppe under headeren :)Sidsel – wow! Tak for nogle meget fine ord, rødmer helt…Bex – gør det med en smørekniv som jeg mere eller mindre bare 'drejer' hele vejen rundt og så slutter af på midten. Hmm… måske dét var stof til en videoblog…

 7. Hej!
  Jeg må bare sige, at jeg netop har prøvet disse kager og de er sindssygt gode! Serverede dem for gæster, som alle synes de var gode. Lavede frostingen med sicilianske appelsiner, så den blev flot lyserød! Tak for en keeper af en opskrift! :-D

  1. Hej Christina, de er fra Ikea, men ved ikke om de har dem længere, det er snart nogle år siden jeg købte dem… Kh. Emily