One Second Hand

På Gammel Kongevej 82 åbnede i sidste uge handskeforretningen One Second Hand. Pop-up butikken, der er et samarbejde mellem designbureauet Surplus Wonder og Røde Kors, er åben frem til jul og her kan du købe en mage til din ensomme handske derhjemme eller sammensætte et umage par. Butikken skal sætte fokus på det stigende antal mennesker der lever i ensomhed og isolation, ligesom overskuddet går til Hovedstadens Røde Kors’ årlige Juletræsfest, som giver ensomme medborgere mulighed for at holde en hyggelig juleaften sammen med andre.

Jeg synes idéen er noget så fabelagtig og selvom jeg blev ret sørgmodig over alle de ensomme handsker og dem de symboliserer, så blev jeg også ret glad af at tænke på, at der rent faktisk er nogen der bekymrer sig om dystre og tabubelagte emner som ensomhed og som prøver at gøre noget ved det.

Jeg købte en fortabt sort skindhandske til min ensomme lange handske derhjemme. De er ikke helt ens og den ene er lidt længere end den anden, men jeg er nu sikkert på at de nok skal blive et fint makkerpar…

One Second Hand is the name of a new pop-up store here in Copenhagen. They sell lonely and lost gloves, to bring attention to the large number of people living in solitude and isolation. You can buy a glove for your single glove at home or mix a pair of different gloves. Even though they’re not alike they might make a lovely couple. All the money from the sales goes to a Christmas-party for the lonely in Copenhagen.

(Visited 296 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Sikke et fint projekt!

  Og tillykke med det nye blogsamarbejde – det ser flot ud – dejligt store fotos!

  /lise

 2. Hej Emily

  Virkeligt inspirerende indlæg. Jeg blev helt rørt. Det er et fantastisk initiativ. En plads til alting :)

  Du er så inspirerende i din madlavning og i din måde at skrive på. Din blog er simpelthen lige akkurat HYGGELIG! Du er altid den jeg slutter med, når jeg laver min blog-runde – det bedste til sidst ;)

  Tak for danmarks bedste kultur-mad-hygge-blog! Den er bestemt værdsat fra min side.

  PS. Det nye site er lige så hyggeligt og inspirerende som det gamle – bare lidt mere overskueligt og struktureret.

 3. Skønt initiativ! Hvor er det godt, at du gør opmærksom på at det foregår.. Dejligt,at der er nogen som tænker på alle de ensomme rundt omkring, for tror der er flere end man lige regner med :/

  /June

 4. Fantastisk initiativ og at man kan være med til at gøre en forskel og hjælpe nogle. Sådan noget betyder meget for mig og jeg prøver også sit vidt muligt at støtte både store og små foreninger mv. så godt jeg nu kan.

 5. Puha, jeg sidder tilbage med en klump i halsen. Men hvor er det et fedt initiativ. Jeg har netop også mistet én af mine lange, sorte skindhandsker, så nu ligger den anden helt alene nede i skuffen. Jeg må hellere komme forbi Gammel Kongevej, så snart jeg kan :-)

  Tillykke med din “nye” blog ;-) Den er virkelig SÅ fin.

  /Tess

  http://tesstonsgaard.blogspot.com/

 6. Wow, lækker butik. Lækkert alt sammen. Er igang med at planlægge min juleferie i kbh, med hvilke butikker jeg skal besøge inden jeg tager til Jylland igen, og nu kom der endnu et visit af lækkerhed på listen.

 7. Hej piger,
  Er meget enig med jer, det er sådan et smukt og rørende projekt. Og i øvrigt også et eksempel på at lækkert design (her tænker jeg på hele konceptet, butikken og formidlingen) sagtens kan gå hånd i hånd med velgørenhed.
  Dette er et flot eksempel til efterfølgelse :)