Mænd der hader kvinder

I fredags var jeg på Nørrebro Teater at se Mænd der hader kvinder. Jeg var blevet inviteret med en ledsager og hapsede min mutti med og vi var begge ret begejstrede omend pylremor her (og det er mig, ikke mutti) syntes det var lige vel grove løjer, men jeg er også lidt sart.

Både min mor og jeg har læst Stieg Larsons Millenium-trilogi og set filmene og vi var nok lidt lorne ved hele sensationsmekanismen omkring ‘bestseller-bog-bliver-til-blockbuster-film-nu-også-som-teaterstykke’. Men bekymringerne blev gjort til skamme og på rigtig mange områder var teateropsætning lykkedes bedre end filmen og indfangede det Stieg Larson’ske univers med bravour. Det Stieg Larson kan, ifølge mig, er netop at opbygge spændende personer, der er en del af et helt uhyggeligt godt, gennemtænkt plot. Og begge dele var fint repræsenteret i teaterversionen (der i øvrigt er lavet i samarbejde med Larsons enke) og når man så mestendels slipper for Larsons største minus; hans lidt klodsede og uraffinerede sprog, så var jeg altså mere end godt tilfreds.  Og det på trods af at min sippede og sarte sjæl syntes at de mange voldtægtsscener blev en anelse for virkelige og voldsomme. Der er stor forskel på at se noget på et lærred eller læse om det og så rent faktisk at se det 4 gange på 2 timer 7 rækker fremme. Det var nok lige i overkanten for mig og man kunne måske med fordel have udeladt en…

Castingen var noget nær perfekt og jeg synes at denne danske teaterversion, er meget mere lig sådan som jeg havde forestillet mig de forskellige karakterer end  det var tilfældet i filmen. Men noget af det jeg faktisk var allermest begejstret over var scenografi, lys og lyd. Ikke at disse ting overstrålede skuespil og dialog, men fordi det var løst så perfekt og underbyggede førnævnte til perfektion. Det er rigtig sjældent jeg specifikt lægger mærke til den slags, men her var det bare ordnet så fikst og kreativt at det var en fryd.

Mænd der hader kvinder spiller på Nørrebro Teater til og med den 29. januar 2011. Husk at teaterbilletter også kan være en god julegave :)

Last weekend I attended the theatre-play version of Stieg Larsons bestseller Girl with the Dragon Tattoo. It was, quite unexpected, better than the movie and even the book at some points.

(Visited 481 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Jeg ville ønske jeg kunne gå mere i teateret – men der ligger desværre ikke nogle hernede omkring hvor jeg bor :) Man skal være heldig hvis den lokale skole laver et skole teater hver andet år :p

  2. Ih hvor æv, men måske du bor i nærheden af en større by hvor der er noget teater? Det er i al tilfælde sådan en dejlig oplevelse :)