Smooth Operator

Smoooooooth Operaaaatoooor. Ej det er helt lamt og dumt. I know. Men jeg er også lidt lam og dum og eksamenslæsningsblæst inklusiv spirende omgang ondt-i-halsen-æv, så kunne bare ikke finde på et smart navn til denne smoothie. Men den kunne have fået det fikse navn Rosemary Bliss. Det fik den så ikke. Den smager dejligt af citronmåne møder kung fu is. Jow jow.

Hvis du vil lave den til to styks mennesker, skal du gøre sådan her:

Tag en lille håndfuld frosne jordbær og ditto hindbær og kast dem i en blender. Smid også en moden banan i. Og et par stilke (kviste?) frisk rosmarin. Riv skallen af en citron (der ikke er coatet i kemi) i og tag også gerne lidt af saften med. Tilsæt nu en masse tryllestøv i form af 1/2 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker, pulver), 1 spsk lakridsekstraktpulver (det man kan få i helsekostforretninger, det til bolsjer og lignende er sært), 2 tsk spirulina (hvis man har det, smed det mest i fordi det så flot ud, smager af tang, så ikke for meget, men det er suuuuundt). Og så topper man bare op med sojamælk (den med vanille og tilsat sukker hvis man er uartig) og blender til den har en passende konsistens. Hvis den skal være sødere kan man altid tilsætte lidt honning. Denne her var morgenmad uden noget til, så der var også proteinpulver i og lidt hørfrøolie, så der var stabilt blodsukker indtil frokost (det får jeg altså ikke af en smoothie kun på frugt og sojamælk). Smooth Operator? I think so :)

Smoothie made of banana, frozen raspberries and strawberries, fresh rosemary, lemon zest and juice, vanilla powder, licorice powder, spirulina, flax seed oil and soy milk :)

(Visited 291 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Ser supert lækkert ud! bliver nød til at prøve at mikse den :) Og virkelig fine billeder, hvilket af dine kamera, er disse billeder taget med?

 2. Sikke nogle fine billeder :) Jeg lever af smoothie for tiden – det er den bedste energi her i kulden :)
  Lige et spørgsmål til dine billeder:
  Lægger du et eller anden filter på? De har nærmest sådan et lækkert gammelt look, og jeg kunne godt tænke mig at prøve det af på mine billeder selv :)

 3. Jeg bliver vist nødt til at daske i Ganefryd idag efter noget Spirulina og lakridspulverekstrakt!
  Kan man bruge andet end soyamælk? Fx friskpresset juice eller alm mælk, hvis man er so inclined?

 4. Smukke billeder – og spaendende kombi!
  Jeg putter gerne kvark/fromage frais i smoothien, det er billigere end proteinpulver og smager bedre (synes jeg). Med lidt mandler i giver det stabilt blodsukker og maethed.

 5. Guuuud det ser lækkert ud!! MÅ lave den snart! Man hvad er det ser spirulina eller hvad det hedder? ;)
  Elsker også måden du beskriver det på; smid det og det i, og vanilie soyamælk hvis du er uartig :P
  /Gunilla

 6. Den lyder lækker, jeg burde virkeligt bruge min blender mere! Og jeg overvejer også at købe en ordentlig saftpresser, så jeg kan lave sunde vitaminholdige drikke!

  Måske har det været nævnt før på bloggen, men jeg husker ikke altid så godt ;) Kender du en god smoothies/juice bog?

 7. Hey girlie whirlies (yup er stadig tosset),
  Man kan sagtens bruge noget andet end sojamælk. Almindelig mælk, juice, drikkeyoghurt, yoghurt – you name it. Det bliver selvfølgelig ikke helt det samme, men hey, måske bliver det endnu bedre ;)

  Den lakridsekstrakt jeg plejer at bruge er fra Urtegården og kan fås i de fleste helsekostforretninger bl.a. Helsemin. Spraytørret ekstrakt af lakridsrod er det for at være helt præcis :) Den koster 40 kr. for en ganske pæn pose (nok til mange måneders lakridsmisbrug), så det er til at komme i nærheden af.

  Spirulina er en lille lækker alge sprængfuld af proteiner, vitaminer, mineraler og andre mere end sunde sager.

  Tak for gode lakrids og fromage frais tips :)

  Angående bøger om juice/smoothie er jeg ret glad for ‘Den store bog om Juicer’ og mht. smoothies er min inspiration primært hentet hos ‘Køkkenrevolution på høje hæle’, ‘Kernesund familie’ og ‘Spis dig yngre’ :)

  Fie – Se mere under fanen ‘Photos’ i menubaren.

  Gita – Disse billeder er taget med et Nikon D90 :)

 8. det lyder som en af Thorbjörgs skønne opskrifter :-)

  er selv i gang med at følge hendes 10 uger yngre program :)

 9. Jeg har et spørgsmål, men det har ikke rigtig noget med det her indlæg at gøre, jeg håber, det går :)
  Jeg har siddet og læst lidt af dine gamle indlæg, og i et af dem stod der, at du har en bachelor i litteraturvidenskab – jeg tænker på at læse litteraturvidenskab på uni, når jeg er færdig med gymnasiet – kan du måske fortælle en lille smule om studiet? Jeg har nemlig kun beskrivelsen på internettet at gå ud fra og lidt “insiderviden” ville være skønt :)

 10. Uhm – lækkert! Jeg kunne også godt tænke mig at høre hvilket kamera du bruger og hvilket program du redigerer i siden du altid har de fineste billeder! :)

 11. Ikke blot fik jeg lyst til at prøve den, men fik også en umådelig trang til en gang Sade :-)