White fish in sesame, greens and saffron sauce

Hov, har helt glemt at madblogge denne uge, så må hellere lige nå det her på falderebet, hvis jeg vil blive ved med at kalde dette for en mad- og modeblog :)
Vi fik disse rødspætteruller på en aften i denne uge hvor både J og jeg havde været til træning og kom sent hjem. Det hele blev lavet på under 30 min. alt inklusiv, så det er et eksempel på hurtig og nem hverdagsmad, der tilmed ser ud af lidt mere.

Til to personer:

 • 1 pakke rødspættefileter (4-6 små fileter)
 • 1 dl sesam (eller mere om nødvendigt)
 • lidt smør eller olie
 • 500 g frosne blandede grøntsager (vi brugte sådan en ‘Thai-wok-miks’ med sugarsnaps, lotusrod, grønne bønner, broccoli m.m.)
 • ca. 2 dl sojafløde, piskefløde, madlavningsfløde eller hvad der nu lige tænder en
 • 1 lille løg og lidt olie/smør at svitse det i
 • 1 knivspids safran (vil du ikke bruge din hårdt optjente penge på dyre støvdragere, så kan man snyde sig til farven med gurkemeje, smagen må man så leve uden)
 • salt og peber

Tænd ovnen på 150 g varmluft. Hæld lidt vand i bunden af et ovnfast fad (bare 1/2 cm) og rul rødspætterne til små ruller (surprise) og læg dem i vandet (det sikrer at fisken ikke bliver tør), sæt en lille klat smør på hver rulle eller hæld lidt olie over og drys så med sesamfrø så de er helt dækkede og drys også med lidt salt og peber. Sæt rullerne i ovnen i ca. 20-25 min.

Hak løget fint og svits det i lidt smør eller olie. Det skal ikke branke eller blive brunt, bare blive klart/gennemsigtigt. Hæld så fløden over og lad det koge op. Tilsæt safran og skru ned for varmen, lad det simre stille og reducere (koge ind), husk at røre ofte. Smag til med salt og peber. Bliver den for tyk, tilsæt da lidt mere fløde eller ‘fiskeboullion’ fra bunden af rødspættefadet (eller rigtig fiskebouillon). Smag til med salt og peber.

Lynsteg grøntsagerne på en pande eller i en wok.

Anret grøntsagerne i en forhøjning på en tallerken, læg et par fiskeruller ovenpå og hæld lidt sauce udenom grøntsagerne. Simple comme bonjour!

White fish sesame rolls baked in the oven and served with stir-fry veggies and a soy cream saffron sauce.

(Visited 1.195 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. “Det hele blev lavet på under 30 min.” – Jeg elsker at jeg fik den umiddelbare association til en bestemt reklame! Dog ser dette lige lidt lækrere ud! ;-)

  1. Hahaha… det havde jeg slet ikke tænkt på ;)
   Skulle også have skrevet ‘det er der ingen ben i’ :D Og tak…

 2. Det ser lækkert ud. Hvis det var mig, der kom sent hjem, ville aftensmaden sikkert ikke se ligeså spændende ud. Jeg er virkelig imponeret.

 3. Lækkert! Du er bare god til at tage madbilleder, tror jeg skal ta’ din fotoguide og mit lille kamera i hånden og øve mig lidt på det ;) Har i øvrigt postet et lille indlæg om dig på min blog, og i den forbindelse lånt et par billeder herfra – håber det er i orden, ellers skal du bare sige til, så fjerner jeg dem selvfølgelig.

  /Vibeke

 4. Wow, hvor ser det lækkert ud! Jeg har længe villet lave en ret med hvid fisk og safransauce, men har ikke været helt sikker på, hvordan jeg skulle gribe det an. Jeg ELSKER virkelig safran, og jeg er også stor fan af sesamfrø og grønne grøntsager, så denne ret ser for mig helt perfekt ud :-)

  Kh Tess

 5. ej hvor jeg dog bare elsker dine madindlæg. De er simpelthen så inspirerende. Bliv endelig ved :)

 6. Mums det ser lækkert ud. Virkelig lækkert. Heldigvis har jeg noget hvid fisk i fryseren, så jeg tror jeg vil lade mig inspirer af din opskrift meget snart :D

 7. Virkelig lækker ret. Jeg lavede den i dag men i stedet for thai-wok-mixen wokkede jeg friske gulerødder, broccoli, sugar snaps, peberfrugt og porre. Det smagte helt perfekt :)

 8. Er netop blevet færdig med min efterprøvning af opskriften og det blev virkelig godt! Jeg har ellers svært ved at tænke fisk ind i min madlavning (fordi det er så besværligt – troede jeg), men det her var jo helt vildt nemt!
  Mange tak for god inspiration :)

  Hvis man må komme med et ønske, så kunne jeg godt tænke mig at høre mere om dine erfaringer med skyr. Kan man bruge det til müsli/havregryn eller bliver det for voldsomt til den daglige morgenmad? Og bruger du det til andet end morgenmad/mellemmåltider?

  Kh Maria uden dagbog

  1. Fedt at du har lavet det + skriver om det her! Skyr er ret surt, men jeg synes det er lækkert og bruger det både i stedet for yoghurt og af og til også til dressing i tunmousse eller lignende :)

 9. Sååå lækker opskrift. Lavede den til min mor og søster i dag, og anrettede den rigtig fint. Den så dog ikke ligeså kokke-agtig som den på dine billeder. Jeg brugte dog friske GRØNsager, broccoli, bønner, sugarsnaps, grøn peber og (dog ikke så grøn)- og blomkål. Det var en rigtig lækker miks.