7 things

To favoritter fra Urtegaarden: Orangeblomstspray og mandelolie. Er fuldstændig syg med duften af orangeblomst og her gør den sig godt i en opfriskende ansigstspray. Mandelolien bruger jeg til både tørre hårspidser, som ansigtsolie og efter tip fra en læser, nu også til at fjerne øjenmakeup. I tirsdags kom jeg ved et tilfælde forbi Urtegaardens egen butik i Sankt Peders Stræde, som jeg på trods af at den har ligget der i et år, endnu ikke havde opdaget. Dér købte jeg forskellige slags ler, der blot skal blandes med vand og vupti, så har man en ansigstmaske. Glæder mig til at prøve dem, tror jeg vil blande med rosenvand for at gøre det lækkert aromatisk. Kig forbi Urtegaardens biks, hvor der hveranden onsdag er gratis workshops, hvor man kan lave alt fra lipgloss til massageolier.

Ud med cupcakes og macarons og ind med gode gammeldags danske bolcher :) Her er det de allerbedste af slagsen fra Sømods bolcher. Kærlighedsbolcher, stikkelsbær/vanille, rabarber, stikkelsbær og jordbærslikkepinde forrest og hostebolcher og lakridsslikkepinde i baggrunden.

Pæne blomster fra J <3

Jeg har haft lidt af en tørkeperiode i forhold til læsning af andet en studierelateret læsestof, men efter at have lavet dette lille interview, er jeg kommet op på læsehesten igen. Øverst en af mine absolutte yndlingsbøger, Primo Levis grusomme Hvis dette er et menneske. Det er en Holocaust-overlevers øjenvidneberetning om udryddelseslejrene, overlevelse og mennesker. Den minder mig om at være taknemmelig og prøve at være den bedste jeg kan og fortæller en historie, der aldrig må glemmes. Nedenunder ligger første del af James Joyces Ulysses, der er en langsommelig stream-of-conciusness-sag, jeg tidligere har måttet give op overfor, men nu vil jeg tygge mig igennem den, koste hvad det vil. For jeg kan egentlig godt lide stream-of-conciusness som genre, omend jeg må anbefale at man starter med Virginia Woolfs Til fyret, hvis man vil prøve kræfter med den.

Yndlingsthe i yndlingskop. Cool Mint the fra Tante T i kop fra Marimekko.

Angora Cardi fra Essie.

Jeg har en ting med gamle blikæsker og -dåser og jeg har efterhånden en ganske pæn samling (er en samler/horder af rang og det gælder ikke kun sko). Og de er gode til at have mindre samlinger af noget andet i ;)
Denne er købt på et loppemarked i Bruxelles.

Some things I like (a lot): Natural skincare from danish Urtegaarden, candy from old danish confectioner Sømods, flowers from the bf, books, cool mint tea in my favorite Marimekko cup, Essies Angora Cardi and old tin boxes.

(Visited 632 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Dagens fact: Vidste du, at Ulysses er en af de tre bøger, briter lyver mest om at have læst. De to andre er Bibelen (why?) og Forbrydelse og straf.

 2. super at du mindede mig om Urtegaardens butik, det er så rart ikke at behøve bestille på nettet længere. Og Tante T’s the er bare for læks ;-)

  Er ikke selv vild med dåser, men kan godt se charmen i den du har vist ;-)

 3. åh, forresten, glemte at skrive at hvis du kan komme igennem Ulysses, er du min nye heltinde! Har selv prøvet flere gange, it’s just not gonna happen.

  måske er det derfor at briterne lyver om at have læst den som Louise skriver?

 4. Sikke et hyggeligt indlæg, Emily. :) Sådan nogle elsker jeg.. Jeg har måttet konstatere, at jeg er en sand samler af lysestager og neglelakker – men jeg elsker det. :)

 5. Endnu et skønt indlæg!! Er magneterne fra UO? Husk også at læse Levis De druknede og de frelste. Stærk læsning. Og er du virkelig til den slags, vil jeg også anbefale Jean Amery. Det er utroligt, hvor poetisk et sprog den slags grusomheder kan afstedkomme.

 6. Tak for tippet!
  Har købt noget mandelolie til din hårkur, og vidste ikke hvad den ellers kunne bruges til :-)

 7. Åhhh hvor er det dejligt at se en der elsker Sømods lige så højt som jeg gør. Det er alt for længe siden jeg sidst har været der inde, men novra jeg er nødt til at komme afsted her i weekenden efter det fristende billede :)

  Kan huske hvordan jeg som lille pige har stået sammen med min moster og fået gigantiske (det er alt jo når man er lille) poser med bolcher der inde, var nok det lykkeligeste barn på jorden i det øjeblik:)

 8. Kære Emily

  Skøn blog du har.
  Kunne du måske lave en anmeldelse af dine nye ansigtsmasker fra Urtegaarden?
  Jeg mangler virkelig nogle gode masker og synes det er ualmindelig svært at opstøve, især da jeg gerne vil have, at de er nogenlunde fri for kemikalier.
  Tak :) :)

 9. Dejlige billeder. Jeg samler også på (blandt meget andet) gamle dåser og æsker – mine skal så helst være danske, og af én eller anden grund får jeg altid købt nogle, der har været brugt til tobak. De er flottest, hvorfor ved jeg ikke.

 10. Hvor køber du dine skønne muffinsforme henne? Har svært ved at finde nogen der er store nok og samtidig pæne. Har lige afprøvet din seneste opskrift på muffins – nøøøøj hvor den god!!

 11. Fin dåse! Og tak for litteraturanbefalingerne. Jeg tør slet ikke begynde på Ulysses. Det er sådan en hvis cover man sætter uden på en Harry Potter bog for at se intellektuel ud når man tager på ferie… har jeg hørt :) Men det der holocaust bog kommer jeg nok til at læse.

 12. Hej Emily,

  Sådan et fint indlæg som sædvanlig! Er vild med den måde din personlighed skinner igennem på bloggen.
  Har du læst noget af den japanske forfatter Haruki Murakami? Ved slet ikke, om du er til den slags, men jeg læser en af hans bøger lige nu, og den er bare enorm smuk og enkel. Meget anbefalelsesværdig.

 13. Sømods bolcher er det dejligste på en grå og kold dag. Eller på en varm sommerdag. Eller bare altid :)

  Hvis du er lige så tosset med dem som jeg vil jeg anbefale deres kakaobolcher, pærebolcher og kaffebolcher. Rabarber er også en af mine favoritter..

 14. Jeg skal vidst snart have fat i noget mandelolie nu – alle siger, at det er så lækkert til tør hud osv. :)

  /Anna

 15. Sikke nogle fine billeder! Jeg er helt forelsket i de der magneter der er i baggrunden på billedet med koppen! Hvor er de fra??

 16. Tusind tak for fun facts, bolche- og boganbefalinger, feedback, små anekdoter og kommentarer generelt :) Det er værdsat!

  Skal nok se om jeg kan kæmpe mig igennem Ulysses, både så jeg kan trumfe snyde-briterne og allervigtigst så jeg kan blive Anja’s heltinde ;)

  Ransom bogstav-magneterne er fra Urban Outfitters og jeg mener en pakke med lidt af hvert kostede en hund.

  Muffinformene jeg sidst har brugt (forme i ubleget genbrugspapir) er købt i helsekostforretningen Go 4 Love på Amagerbrogade og ellers køber jeg bare lidt rundt omkring, mest i supermarkeder hvis de lige har noget pænt.

  Har endnu ikke læst noget af Murakami, men det vil jeg rigtig gerne. Tak for anbefaling :)

 17. Hey Emily.
  Har du prøvet at lave bolcher selv ? Urtegaarden har nogle gode start pakker…Det er vildt sjovt, nemt og mums… lune bolcher feks.dameskrå eller spejderhagl…slurp og nammenam !

  1. Ja, mange tak! Det fjerner selv det mest holdbare vandfaste makeup, er vild med det ;)

 18. Elsker det her indlæg, har lige gået hele din interior blog igennem. Har også fået lejlighed på amagerbro (frankrigsgade) så det er rigtig rart at læse om genbrugs og bog forretningerne :) Tak for en super god blog

 19. Jeg er også en samler af gammel dåserne og var lige på jagt efter en til, lige før og fandt dine internet side . Så jeg tænkte du vil måske høre i hvad en flotte Isfugl hed på Engelsk . På den dåse du har været så heldig at samle op på en loppemarked. Den er kaldte the “Kingfisher”,og dåse jeg er næsten helt sikkert er Engelsk (fra en herboende Englænder) . Tak for kig ……. Vh Tony ( jeg kan godt lide at du har dine net- side er enkelt og style rent .Hvis der er meget informationen de fleste miste interessere.)