pre-b-day

Lidt billeder fra min lillebitte fødselsdagsfest i fredags, hvor J havde været så sød at lave mad til mig og et par veninder. Og hvor jeg bl.a. fik en cupcakebadehætte. Menuen stod på pigemad, som J kaldte det og det viste sig at være kyllingespyd med peanutdip, pigevenlig coleslaw (med sesam og grønt og vist ikke så meget mayo) og pigesalat (grønt, hindbær, mandler og mynte med hyldeblomstdressing) og baguettes og masser af kolde drikkevarer. Kagen stod jeg selv for og den blev en nødløsning, da jeg slet ikke var hjemme hele dagen. Men så er det godt, at man bare kan købe en bund og stænke den med hyldeblomstsaft, drøne noget hakket mørk chokolade på og derefter en ordentlig omgang mascarpone pisket med vanille, citronskal og lidt flormelis og så en skudefuld friske danske jordbær og vupti, så har man lækker hjemmelavet jordbærkage.

Some pics from my tiny pre-birthday get together last friday. I got a cupcake showercap among other things :)

(Visited 278 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Emily, er det muligt at få lokket opskriften på peanutsaucen ud af dig? Vil rigtig gerne forsøge mig med en sommersalat med bær og nødder og så peanutdressing over. Men det går nok ikke at hoppe over hvor gærdet er lavest og bare blende peanutbutter med vand – eller hvad? ;-)

 2. Tillykke fra mig også – og jeg tilslutter mig de øvrige kommentarer; imponerende nødløsning! Ser megalækker ud! Haps.

 3. Håber, vi kan lokke dig til at smide J’s opskrifter på coleslaw, hindbærsalat og peanutdressing op? Det ser simpelt, men alt for lækkert ud!

 4. Hahahah sikke en “nødløsning” :P Tror jeg vil prøve at lave sådan en af dem.. Og for den sags skyld også alt det andet.. Ham J er sq dygtig! :)

  Og hvor ser du sød ud med din cupcakehat :D Tillykke med pre-fødselsdagen! :)

 5. Hej søde Emily!
  det ser sørme lækkert ud.. i er så gode til mad dig og J ;-)
  jeg har snart fødselsdag også, og inviterer både et par piger og hele familien til fødselsdag.
  Begge dage skal jeg bruge noget dessert, har du en god opskrift/ide??

  1. Jamen hvad med kagen ovenfor? Du kan jo evt. selv bage bunden, i så fald ville jeg bruge den der hedder orange, date, almond cake (se under opskrifter) :)

 6. Nogle gange er det også bare rigtig hyggeligt, når det festligheder bliver holdt på et lille og beskedent plan :) Det ser bare rigtig hyggeligt ud, og jeg håber du havde en dejlig fødselsdag.

 7. Hej Emily.

  …og et forsinket tillykke herfra.
  Jeg vil prøve at lave den lækre jordbærkage til min fødselsdag, selvom det desværre er ved at blive som så med danske jordbær. Vil du fortælle, ca. hvor meget af hver du brugte til mascarponecremen? Eller er det bare lidt på slump, med fingeren i og smage sig frem :-)
  På forhånd mange tak.

  Venligst Camilla

  1. Jeg brugte to bægre mascarpone som jeg piskede med reven skal fra en citron, kornene fra en stang vanille og et par spsk flormelis :) Håber din kage bliver god!

 8. Kan man lave den der mascarpone selv? Har du en god opskrift eller en hjemmeside hvor der er en god en eller?
  P.s. Det ser rigtig hyggeligt ud, og rigtig lækkert mad ;)