Dirch i Drive In

For et par uger siden var J, Penny og jeg i drive in bio i Lynge. Det var min (og Pennys) første gang og det bliver så afgjort ikke den sidste.

Haribo, der er sponsor for udendørsbiografen, havde været så rare at forære mig et par billetter og ellers var jeg nok ikke selv kommet på at prøve det af. Har egentlig altid tænkt, at det var et lidt spøjst koncept, men det spillede virkelig i praksis. Vi sad og råhyggede og skramlede med slikposer og småsnakkede i bilen, imens vi så filmen og det var dejligt afslappet og en ret anderledes måde at se film på. Og så føltes det også lidt som at være med i en amerikansk ungdomsfilm og det er altid et plus i min bog :)

Der er en stor slik/popcorn biks + kaffe og Ben & Jerrys udsalg og vi fik forsynet os lidt rigeligt indenfor alle kategorier, men det var den dag vi havde fået at vide at den nye lejlighed blev vores, så der var lidt at fejre. Og det var dagen efter en fabelagtig 30-års fødselsdag, så cola, Stjernemix, popcorn, capucino og Ben & Jerrys virkede meget mere på sin plads end boblevand. Nogle dage kan man også købe burgere og fritter, hvis man vil have en all in americana oplevelse. Så hvis I ikke har weekendplaner, kan jeg varmt anbefale en tur i biffen i Lynge. Se programmet her.

Vi så Dirch og jeg var ret godt tilfreds, især synes jeg det var storartede skuespilpræstationer over hele linjen. Personligt var jeg især begejstret for dygtige og smukke Silja Eriksen Jensen og Julie Sven Thalund, som jeg har spillet teater med i gymnasiet og som jeg spår en stor fremtid indenfor dansk skuespil (for manner hvor der også bare er brug for nyt, ungt og dygtigt blod på den front, er altså lidt mæt på de sædvanlige 3-4 stykker). Godt gået seje piger! Filmen er fremragende, dyb og smertelig. Men som portræt af en af Danmarks allersjoveste personligheder, fandt jeg filmen lidt ensidig og unuanceret. Kan sagtens forstå projektet med at vise Dirch Passers livs skyggesider, men sad lidt tilbage med en meget sørgelig fornemmelse og kunne ikke lade være med at tænke “Var det virkelig så slemt?”. Og det var det formentlig ikke, det har velsagtens været både og. Håber jeg. Har I set filmen? Hvad syntes i om den?

A couple of weeks ago I watched a movie at a drive in theatre for the first time. And definitely not the last as I really enjoyed the concept and the relaxed atmosphere.

(Visited 314 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Hvor ser det hyggeligt ud! Synes også filmen var mægtig god, men synes at de kvindelige roller var meget meget små og anonyme. Synes Silja Eriksen Jensen var fantastisk! (ikke kun fordi hun er min kusine hæhæ)

 2. Jeg har set den! Jeg synes, at som film er den virkelig god. Og skuespillerne gør det jo helt igennem fantastisk! Men jeg kan godt forstå, at nogle af hans venner synes den er dårlig, eller at den i hvert fald ikke viser hans liv ordentligt, da jeg tvivler på, at hans liv var så kaotisk hele tiden :-)

 3. Jeg tænkte lige præcis det samme efter jeg havde set den! Nu vidste jeg ikke så meget om ham før, men havde da aldrig troet dirch havde sådan en mørk side.

 4. Ihh det lyder så hyggeligt! Men der er noget jeg ikke forstår…hvordan kan man høre lyden? Åbne vinduer eller hvordan? :)

 5. Jeg så Dirch i mandags, og efter filmen stod jeg tilbage med den værste følelse af alle: Ligegyldighed.

  Filmen rørte mig simpelthen ikke. Jeg var hverken glad eller trist bagefter, og så er det for mig ikke en god film.
  Seriøst dygtige skuespillere, men historien ramte ikke. Jeg følte, al ulykkeligheden hos Dirch var for karikeret og overdrevet, og jeg tror ikke på, det hele kan have været så lortet.
  Ikke en film jeg har behov for at se igen.

 6. Elsker Drive in i Lynge. Er kommet der hele min barndom, om sommeren og er der stadig hver sommer. Det er bare en anderledes og mere intim oplevelse:) Elsker at man kan have sin dyne, kaffekande og varme sokker med. Det skal prøves hvis man har mulighed for det:)
  Var helt vild med Dirch filmen. Lie Kaas har vist at han er en alsidig dygtig skuespiller, super fed oplevelse!
  Kan i hvert fald godt anbefale filmen.
  Tillykke med lejligheden:)
  Rigtig god weekend!
  Chrisser

 7. Lyder hyggeligt med drive in :)

  Har også set filmen… Jeg forestiller mig, at en mand med en del skiftende MEGET unge kvindebekendtskaber, et højt indhold af alkohol og det at ens bedsteven dør i en relativ tidlig alder, ikke ligefrem er med til at gøre ens liv til en dans på roser.

  Der er ingen tvivl om, at filmen er ret unuanceret og mest af alt tager udgangspunkt i det dårlige i hans liv.. Men jeg tror nu ikke han har haft det nemt.. Hans venner kan jo sige nok så meget, men mon ikke kun Dirch ved, hvordan hans liv egentlig var…

  Filmen rørte mig, kan klart anbefale den – selvom jeg synes den var en halv time for lang :S

 8. Jeg har også set Dirch. Den havde en stor mangfoldighed af flotte skuespilspræstationer, men historien rørte mig ikke specielt meget. Jeg har før set en dokumentar om Dirch, hvor hans liv slet ikke blev fremstillet som værende så sørgeligt og meningsløst, som det bliver i filmen. Som film skal den helst være mere dramatisk, da dette jo drager flere folk til.
  Men ellers ser jeres drive-in rigtig skægt ud. Det vil jeg også prøve engang:)

  KH Christina

 9. Jeg har også set filmen – og jeg var ret skuffet. Synes for det første også at den tilbød et meget unuanceret billede af hans liv og selvom skuespillerne var fremragende, formåede handlingen desværre aldrig rigtig at fange mig og jeg måtte tage mig selv i at kigge på uret et par gange – jeg synes, at filmen er for lang.

 10. Åh Drive-in. Det gad jeg godt prøve.

  Jeg har også set filmen, dog under de mere gængse rammer, og jeg syntes den var perfekt, selvom den var trist. Jeg synes det andet havde virket upassende, altså, manden drak jo sig selv ihjel. Det eneste jeg ikke brød mig om var alt der hurlumhej i slutningen. Det synes jeg slet ikke passede ind.

 11. Nej, et fedt koncept! Jeg må have fat i en bil og prøve det af snart, haha. Har set Dirch, og vil gerne give dig ret i, at den er lidt for trist. Den følelse sad jeg også tilbage med. Jeg ved godt, at Dirch var en værre drukkenbolt og vist ret så glad for unge damer, men du har helt ret i, at der sikkert også har været mange skønne ting i hans liv, og dem savner man lidt at få præsenteret i filmen. Men det gælder tit for danske film, synes jeg, det er lidt som om, at der skal være en trist og ubehagelig handling, før den er “godkendt”. Et sørgeligt princip, som jeg håber snart bliver lavet om! Vi vil også se lidt solskinshistorier somme tider. :)

 12. Ih, der har jeg været i rigtig mange år – lige siden jeg var lille faktisk. Havde altid dyner, tæpper, puder, masser af popcorn, slik osv med. Ærgerligt at jeg ikke har været afsted i år. Drive In er fantastisk! :)

 13. Årh Emily jeg elsker din blog, specielt nu når efteråret kommer og kulden begynder at bide. Der er noget så stemningsfuldt over efteråret, og at klikke ind på din blog, som så hyggelig, varm og personlig, er prikken over i’et!

 14. Jeg så Dirch for nylig – og jeg syntes, den var helt fantastisk. En utrolig bevægende film som viste billedet af et helt menneske – og ikke kun den komiker vi altid ser. Jeg synes, den om noget viste Dirch som et følsomt, varmt, sammensat og uhyre tiltalende menneske. En kunstnerisk sjæl der på trods af sit talent alligevel tvivlede på sig selv, og det rørte mig dybt.
  Jeg synes derfor på ingen måde, at filmen tegnede et dystert og negativt billede af Dirch og hans liv – tværtimod synes jeg, at den gav mig et mere helstøbt billede af ham. Og alt andet lige tænker jeg, at når hans døtre har godkendt filmen og udtalt, at den gav et godt billede af deres far, er den nok ikke helt ved siden af :o)
  Så jeg vil klart anbefale den – og Nikolaj Lie Kaas er helt fænomenal. Hans mimik og gestik er spot on – det var så let at genkende Dirch i ham. Helt utroligt.