skin care

Hermed et indlæg om mit opdaterede hudplejesystem. Da jeg fik lavet ansigtsbehandlingen jeg skrev om i går, lærte jeg lidt nye tricks til hvordan jeg skulle passe min noget besværlige hud. Har skrevet lidt om den et par gange og kan forstå på jer, at jeg ikke er den eneste med den kedelige kombination af tør hud og tilstoppede porrer. Lyane, den søde behandler hos Beauty Avenue, lærte mig at jeg skulle stoppe med at tørste min hud, som jeg hidtil havde haft en tendens til (i den tro at min hud ikke skulle have for meget fugt/fedt i forhold til de tilstoppede porrer), men at jeg i stedet skulle sørge for nærmest at overmætte den tørre overflade, da den kun bidrog til de tilstoppede porrer. Så først og fremmest fugt, fugt, fugt og masser af smørelse. Derefter også regelmæssig exfoliering og dybderens i form af masker, men ikke daglige udtørrende renseprodukter. Og det har virkelig virket! Min hud er er blødere, mere mættet og stråler mere.

Men det er også ‘hårdt’ arbejde, det er for at være ærlig ikke den slags, der interesserer mig mest og jeg synes det er lidt besværligt, men resultatet er det (næsten) værd. Hehe, ja ved godt det lyder helt skørt, når det kommer fra én med en lyserød blog fyldt med tøj, skønhedstips og andre pigeting, men jeg er virkelig, virkelig doven hvad alle de der pigeting angår. Alt skal helst bare gå så hurtigt som muligt/overstås. Sådan er jeg faktisk også når jeg shopper. Totalt utålmodig og lidt mandeagtig. Men jeg har taget mig sammen og har ordnet mit ansigt 2 gange dagligt PLUS brugt masker indtil flere gange om ugen (well måske ikke helt så ofte som programmet foreskrev) og det har givet pote, så tror jeg forsætter.

Ovenfor kan I se de produkter jeg bruger, man kan selv sammensætte dem efter pengepung og præferencer (jeg vil gerne have noget der er ‘grønt og rent’ eksempelvis). Det er ikke sikkert at helt det samme vil virke for jer (og selvfølgelig slet ikke, hvis I ikke har samme hudtype – det håber jeg ikke for jer, den er nederen), men her er mit ‘ansigtsugeprogram’ i al tilfælde:

Morgen og aften, hver dag: Rens, olie og fugt. Jeg bruger rensemælk, skintonic, olie og cremer fra Rudolph Care. Det vigtige er ikke at bruge et krads renseprodukt og at turde give huden masser af olie og fugt (men hold jer endelig fra cremer med mineralske olier, der kun tilstopper yderligere). Jeg er egentlig en ‘vand og sæbe-pige’, men den har jeg måttet æde og gå over til rensemælk. Skyller det dog stadig af med vand. Babysteps :)

3 gange om ugen: Fugtmaske. Jeg bruger Intensive Hydrating Masque fra Aveda. Det er et af mine første Aveda-produkter og jeg er mere end tilfreds. Og hovedet på blokken, så bruger jeg den nok kun 2 gange om ugen ;)

2 gange om ugen: Eksfoliering. Cliniques 7 day scrub har længe været en af mine favoritter og den er stadig en del af min hudplejerutine. Bruger den i badet om morgenen i stedet for rensemælk 2 gange om ugen.

1 gang om ugen: Dybderensende maske. Jeg er begejstret for Origins Clear Improvement og den suger virkelig nærmest skidt og hudorme (ad, ad, ad klammeste ord i verden) ud. Men den udtørrer også – selvsagt –  en del, så jeg bruger den en af de dage hvor jeg også bruger fugtmaske. Dybderensende først og så fugt. Og masser af olie og creme efterfølgende.

Efter behov: Superbalmen Stellar Beauty Balm fra Balance Me er en af de nyere favoritter i min skønhedspleje og jeg bruger den til tørre pletter, læber og 117 andre ting (hænder, neglebånd, hårspidser, albuer, knæ etc.).

My skin care routine.

(Visited 2.535 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Hvordan kan det være at du ikke har bodylotionen fra RC? (-:
  Den har jeg nemlig selv, som det eneste RC produkt

  1. Det har jeg skam også, men dette indlæg handler om ansigtspleje, så syntes ikke den hørte hjemme her ;)

   1. Okay (-: Et spørgsmål omkring ansigtet så: Jeg renser mit hoved med Manhatten Clearface produkter, først med en vaskegelé og derefter en skintonic – kunne jeg så derefter bruge RCs bodylotion – altså i ansigtet?
    Jeg synes det lyder som om du har ok styr på det der, derfor spørger jeg (-:

    1. Det kommer meget an på din hud og hvad den har behov for. Det ville slet ikke være nok for min hud, men måske for din. Det er vist bare at prøve ad :)

 2. Lækre sager Emily. Ville ønske min lille SU økonomi kunne købe det hele :-D
  Hvor køber du avedamasken? Sådan en kunne jeg godt bruge, men er ikke lige faldet over den her i provinsen :-)

  1. Denne er købt hos Beauty Avenue på Frederiksberg, men mon ikke den kan fåes på nettet et sted… :)

 3. Har nogenlunde samme hudtype som dig, og det er præcis det samme der har virket for mig. I stedet for at prøve på at udtørre den noget fedtede hud i t-zonen så har jeg lært, at det virker meget bedre, hvis jeg giver min hud masser af fugt. Men jeg har det lidt på samme måde som dig, og jeg orker ikke at bruge lang tid på at pleje min hud, så det med masker gør jeg det ikke rigtig i. Det burde jeg måske :-) Det lyder i hvert fald som nogle gode nogle du bruger!

  1. Lyder ikke helt som samme slags, min er bare all round tør, ikke nogen fedtet t-zone, men tror du har ret i at fremgangsmåden/løsningen sagtens kan være den samme. Generelt er det vist bare dumt at udtørre :)

 4. Åh ak. Man burde virkelig gøre mere ud af den slags – især lige her efter jul er min hus spasset fuldstændigt ud. Men det er virkelig bare det kedeligste i verden…

 5. Hej Emily.

  Kan godt forstå du er træt af din hudtype. Jeg har kombineret hus hvilket vil sige den tørre hud på kinderne men den fedtede hud i pande, på næse og på hagen. Det gør at jeg skal bruge 2 forskellige produkter på 2 forskellige måder.. Det er ekstra øv. Bare så du ved at du ikke er den eneste i verden med øvhud! :D

 6. Hej Emily!
  Hvor meget koster masken fra Origins? Er på udkig efter en god dybderensende maske, nemlig!

  1. Hej Signe.
   Masken fra Origins koster 210. Har selv investeret i den for nyligt. Den og deres Drink Up Intensive maske er rigtig dejlige :)
   Nanette

 7. Jeg har fuldstændig samme problematiske hudtype, og min kosmetolog har også fået mig med på “fugtvognen”. Især kan jeg mærke en kæmpe forskel i skiftet fra vaskegel til rensemælk (og jeg er dydsmønster og skyller det ik af). Til gengæld kunne jeg godt blive lidt mere flink til at bruge masker…. Men det er bare så langsommeligt!

  1. Hehe ja, det er som om vand bare næsten gør det værre ik? Men har bare meget svært ved at få den ‘rene fornemmelse’ uden vand, suk…

 8. Hej Emily! Jeg har også lidt samme hudtype som du beskriver og har også fået gode resultater med at tilføre fugt i stedet for at fjerne:-) Jeg har tidligere brugt scrub masker, men efter jeg er begyndt at bruge Gentle Foam exfoliant (eller noget?) fra Dermalogica er min hud faktisk blevet ENDNU bedre! Det var lidt som om scrubsn’e fik min hud “igang” med at producere mere fedt/fugt – på den dårlige måde. Blot et bette tip, hvis du får lyst til at udforske beauty rutinen lidt mere:-) Den er virkelig god!

  KH P, der knuselsker din blog

 9. Hej Emily.
  Tak for indlægget.

  Kender du en anden god rensemælk, som ikke er fra Rudolph Care? Og ligeledes en creme uden mineralske olier? Har overhovedet-overhovedet! ikke råd til Rudolph Care, desværre.

  Mvh, Line.

  1. Jeg har tidligere været mægtig glad for Laveras produkter. Og som billig ansigtsolie kan man eksempelvis bruge mandelolie fra en helsekostforretning :)

   1. En anden god mulighed er at kigge på apoteket, de har mange gode produkter til rimelige penge, også uden parfume :)

 10. Fantastisk lækre sager – og et omfattende renseprogram ;-)
  Jeg tænkte på, hvad synes du om rc ansigtscremen? Jeg har alle mine dage altid brugt clinique – men har købt lidt produkter fra rc, da jeg vægter deres filosofi højt. Men jeg synes den er meeget fedtet, oplever du det samme?

  1. Ja, det er omfattende, bliver også helt træt ;)

   Hvilken af dem har du? Anti-stress er lidt fed ja, men det er guf for min tørre hud, så jeg klager ikke :) Anti-aging er mindre fed/mere fugt, så måske den ville være bedre til din hud? Mener de har testere i Magasin eksempelvis, så du kan prøve ad :)

 11. Ja, kender det alt for godt. Det kan godt være aftenens hovedpine at ordne ansigt. He he

  Jeg har Facial Moistrurizer – anti ageing. Men ja, det kunne godt være man skulle tage i magasin og prøve de forskellige.

  1. Hmm… måske de bare ikke passer til din hud så? Jeg har været MANGE cremer igennem for at finde nogen der duede til mig :)

 12. Rigtig godt indlæg! Jeg har også kombineret hud, og har det sidste halvandet år kæmpet med urenheder og store porrer (selvom jeg forlængst har passeret teenage-årene og altid har haft gode rense-rutiner). Har bare ikke anet, hvad jeg skulle gøre ved det. Så mange tak for dine gode tips! Jeg er i øvrigt glad for at høre, at du er begejstret for Origins Clear Improvement – har længe haft øje på den, men ikke helt turdet tage springet.

 13. Hej Emily, dejligt indlæg!
  Benytter du udelukkende Rc’s make-up-fjerner som rensemælk?
  Nyder hver dag at læse med :-)

  1. Jep. Det er egentlig også dét den er. Navnet er lidt misvisende. Altså den kan også sagtens fjerne øjenmakeup, men den er langt mere en rensemælk :)

 14. Hej Emily, sikke et fint indlæg :)
  jeg har nøjagtig samme hudtype som dig. Har fået en tester hjem på Rudolph care ansigtscremen og synes den er god og så er det et plus at den ikke dufter alt for klinisk selvom det er en “ren” creme. Derudover fik jeg også anbefalet cremer fra Origins som også er rene. Men min kosmetolog sagde til mig at det var vigtigt at man allerede i starten af tyverne begynder med en creme som beskytter mod de første linjer. Kender du en god creme som gør det? for den hun anbefalede var fra Chanel, men fyldt med alt mulig jeg helst vil undgå.

  Hvordan ved man om et produkt indeholder mineralsk olier? :)

 15. Det er sjovt at alle de frelste økomærker altid prøver at bilde folk ind at mineralske olier tilstopper huden. Det er aldrig nogensinde bevist. Aldrig aldrig aldrig. Det er en del af en ret nederen markedsføringsstrategi.
  Hvis man har tør hud er det vigtigt at undgå sæbe. Jeg bliver nærmest eksem-agtig af at bruge noget der indeholder sæbe, den er helt gal. Derudover bruger jeg aldrig scrubs, frugtsyre er langt mere effektivt mht hudorme og tilstoppede porer. Melissas frugtsyrecreme er ret lækker ;-)

 16. Hej Emily.
  Hvor lang tid holder Cliniques 7-day-scrub sådan ca.?
  Er helt vild med deres produkter nemlig, men de er desværre også ret dyre. Så produkterne skal helst holde lidt tid. :)