mys

På svensk hedder hygge mys, det er simpelthen verdens bedste ord. Og det er det jeg gør nu, hygger. Og hvis ikke årsagen var et ubehageligt besøg hos lægen  – som i damelægen –  så ville det hele også være rigtig rart og hyggeligt. Skal nok spare jer for detaljerne, men det var et rigtig dumt besøg hos gynækologen og jeg er ret sølle nu. Skulle have taget celleprøver igen, igen. Nå, som sagt det er nok både for privat og intimt at belemre jer med, men der er lige et vigtigt budskab i det: HUSK NU AT BLIVE TJEKKET OG SE AT FÅ DEN HPV-VACCINE HVIS DU IKKE ALLEREDE HAR DEN! Har købt Cover for en gangs skyld, da der var et interview med min alleryndlings Charlotte Gainsbourg og så gennemtrawler jeg begejstret Elle Collections, som jeg skal skrive en anmeldelse af til bloggen her en af dagene. Fine pastelfarvede forsider på begge blade om ikke andet. Og så forsøger jeg at få svaret så hurtigt som muligt, på alle jeres henvendelser angående forrige indlæg :) Nå, ja og så spiser jeg selvfølgelig kanelsnurre, det er vigtigt, når man er rekonvalescent.]]>

(Visited 704 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

52 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Øv for dumt lægebesøg. Knus og tanker herfra - iøvrigt kanelsnurrar = <3 Har du Claus Meyers Almanak? Der står opskriften i.. hvis nu skønherligheden på billedet ikke er hjemmebagt i forvejen ;)]]>

 2. < ![CDATA[Det lyder ikke rart med den tur til gynækologen.... Men rart at du får hygget lidt! Jeg hygger også selv i dag, jeg skulle nemlig ha' været i skole i 6 timer, men der var en masse aflyste moduler, så det blev kun til 3 kvarter! SKØNT! Nu hygger jeg med chokoladekiks (seriøst, 5 kr. i irma?!), american idol og rengøring... Dejlig torsdag! Myss myss til dig, søde Emily :)]]>

 3. < ![CDATA[Koster vaccinen ikke stadig omkring de 3.500 kr.? For så er det da noget af en udskrivning. Personligt vil jeg hellere end gerne have den, men jeg har bare ikke lige 3.500 kr. i overskud.]]>

  1. Jo, det gør den. Det var jeg også for nærig til at betale, men nu ville jeg VIRKELIG ønske at jeg havde gjort det… :(

   1. Det kan jeg godt forstå! Jeg er også kommet meget i tvivl efter min veninde fortalte mig, at hun havde fået keglesnit.

   2. Den er lige blevet gratis. Ring til jeres læge og hør af. Tror aldersgrænsen er 25 for at få den, men er ikke sikker.

    1. < ![CDATA[Her på falde rebet viI jeg lige komme med et godt råd mht. HPV-vaccinen. Tag til Sverige! Der har jeg købt min for 2100 dkr. Det kan sagtens svarer sig og det eneste det kræver er at man har sin danske recept med. Dog er det en god idé at ringe til det apotek man regner med at besøge for lige at tjekke at de nu har vaccinerne "på lager" inden man tager derover. Jeg var selv i Malmö for lidt siden for at købe vaccinerne (der er 3 sprøjter) med en veninde, men på det første apotek vi besøgte havde de kun én på lager og på det næste havde de så to, så vi fik dem alle 3. Problemet med dette er bare at i Sverige er det ulovligt for apotekerne at udlevere medicin (og vacciner) mere end én gang om dagen og derfor oplevede vi lidt problemer da apoteket ikke havde alle sprøjterne det samme sted, så det skal man lige være opmærksom på. Men som sagt er der en stor besparelse ved at købe dem i SVerige, så syntes helt sikkert at det er "besværet" værd. Herefter skal man så opbevarer sprøjterne selv (i køleskabet) men selvfølgelig få din læge eller en sygeplejerske til at give en dem. Og når det er sagt så JA, bliv vaccineret uanset alder og om man har været smittet med kondylomer eller haft celle forandringer. Vaccinen beskytter mod flere forskellige typer HPN-viruser og kræft-typer. Det var det :)]]>

  2. < ![CDATA[Er der ikke noget med at den bliver gratis til folk under 26? :) Jeg har den, og har været så heldig at få den gratis gennem et forsøg. Men ville nok tage at få den alligevel, da vi desværre har en familiær tendens til celleforandringer i underlivet.]]>

   1. Jo den er netop blevet gratis for folk UNDER 26. Det er jeg desværre ikke… Men så meget desto mere grund til at alle jer under 26 skynder jer at få den :)

    1. for os uheldige over 26 giver danmark 50%… selvom det self stadig er en del penge, men det værd!!…

 4. Og det kan i øvrigt på det varmeste anbefales at bage kanelsnurrerne selv, men det kræver en køkkenmaskine, da dejen skal æltes i ganske lang tid.

 5. < ![CDATA[Jeg var tilfældigvis til lægen igår og snakke hpv vaccine, og den skulle jo meget gerne, snart blive gratis for alle kvinder under 26, og for alle os andre, som desværre er blevet for gamle, så er en af vaccinerne(der er jo forskellige udbydere) faldet i pris, og rygtet siger at de andre også skulle falde i pris inden for et par måneder, så det samlet set lander på ca 2200-2300 kr i stedet for 3500kr. Ikke så godt som gratis, men bedre end ingenting. Og hvis man har sygesikring Danmark, så giver de også 50% i tilskud til vacciner. Så kan den komme helt ned på ca 1100 kr. (Når de altså lige falder i pris, hvilket den første altså allerede er, og koster 700 et eller andet kr. pr. vaccine.)]]>

  1. < ![CDATA[Hvis I kender en der er sygeplejerske/læge anbefaler jeg jer at få personen til at give vaccinen. Lægebesøget koster nemlig også selvom lægebesøg normalt er gratis da det åbenbart er en privat læge der SKAL gøre det! Er selv 92'er og fik min moster til at gøre det, hvilket sparede mig mange penge. Jeg er ked af at den ikke er gratis for alle, men er glad for at jeg fik den selvom jeg skulle betale :-)]]>

 6. < ![CDATA[Hej Altså, jeg tenker ret meget på det, men vil lige høre hvor ondt det gør. Det er derfor jeg vegrer mig. Men man skal vel bare...]]>

 7. Hvor er du sød. Man kan vist ikke sige “myss”, men “att mysa”. Men jo, det er ellers et godt ord, selvom jeg synes at jeres ‘hygge’ faktisk er endnu bedre.

 8. Ang. HPV-vaccinen, virker den så ikke kun hvis man ikke har været seksuel aktiv endnu? Det er noget af det jeg har hørt :/

  1. < ![CDATA[Den har størst effekt, hvis du ikke allerede har været seksuelt aktiv ,jo. Det er fordi langt de fleste af os på et tidspunkt bliver smittet med en HPV-virus. Denne virus giver ingen symptomer. Men den har en sammenhæng med celleforandringer. Dog er det heldigvis langt de færreste, som faktisk udvikler de forandringer. Og fra celleforandringer til kræft er der et langt stykke vej. Grunden til, at kvinder som har haft sex også kan have glæde af den er, at der findes mere end en HPV-virus. Og har man ikke været udsat for dem allesammen, så kan man stadig nå at blive beskyttet mod dem man "mangler", hvis du forstår:) Man bør aaaaltid bruge kondom, for det beskytter også md HPV-viraene:) Og Emily, det lyder saftsuseme ikke rart. Knus og tanker til dig.]]>

 9. Jeg har været noget lignende igennem. På trods af at jeg kun er 20 år, måtte jeg til gynækolog og fik beskeden “Vi undersøger dig for kræft” – FUCK!! Hele min verden gik i stå, indtil den dag, hvor jeg fik svaret “Du kan ikke tåle p-piller.” – og nu er jeg verdens lykkeligste igen!

 10. < ![CDATA[Jeg kommenterer ikke normalt herinde, selvom jeg trofast læser med. Jeg synes det er fedt at du siger det og jeg synes ikke det er for intimt (om det er for privat, er vel op til dig :) ). Anyways. Jeg kører på 4. år med prøver og har et keglesnit bag mig. Jeg fik taget mine første prøver ved indkaldelse som 23, og jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det kunne have udviklet sig, hvis ikke jeg var blevet testet. Så derfor: BLIV TESTET piger. Det gør, hos en god læge, ikke ondt at få lavet skrab og normalt tager det kun 5 min. Så der er altså ingen god grund til at lade være Trust me - man vænner sig til at ligge der med stænglerne i vejret. ;)]]>

  1. < ![CDATA[helt enig. det er bare med at udnytte de "gratis" "glæder". jeg bor i LA og er så slem til at vælge lægebesøg fra..]]>

 11. < ![CDATA[Kanelsnurre åh ja, de hjælper nu forfærdelig meget på alt skidt. Man kan næsten ikke andet end hygge sig i selvskab med sådan en. Min mor gav sig forleden i kast med ægte Meyer snurre, æltning i 40 minutter osv. Helt fantastisk at komme hjem til sådan en. http://habbeligaikok.blogspot.com/]]>

 12. < ![CDATA[Åha. Jeg kender den følelse af sølle alt for godt. Sidste år var jeg ved gyn også - en ny dame, som var virkelig grov og hårdhændet. At jeg pludselig på briksen kunne høre en SAKS, uden hun sagde noget, hjalp absolut ikke. Jeg har også fået konstateret celleforandringer 2 gange nu, og venter på, hvad der så skal ske. Det er sindssygt ubehageligt. God idé med hyggen, det er velfortjent :)]]>

  1. Åh den historie er desværre helt magen til min :( Ubehageligt… Håber det hele ender lykkeligt for dig :)

 13. < ![CDATA[Kanelsnurre, åh ja, de hjælper nu forfærdelig meget på alt skidt. Min mor gav sig forleden i kast med ægte "Meyer snurre" selv, æltning i 40 minutter osv. Helt fantastisk at komme hjem til sådan en. http://habbeligaikok.blogspot.com/]]>

 14. < ![CDATA[Din stakkel... Men det er godt, at du tager lidt tid til at forkæle dig selv med kage og hygge. Vigtigt efter dumme lægebesøg :) Gode tanker herfra. @ Maja angående hpv-vaccinen: Den virker bedst, hvis den gives inden seksuel debut, men dermed ikke sagt, at den slet ikke virker efter seksuel debut. Den er stadig med til at mindske risikoen for celleforandringer og man er samtidig beskyttet mod kønsvorter, som efter sigende skulle være ganske ubehageligt! Jeg betalte selv vaccinen, lige da den kom frem, selvom jeg havde haft sex og har ikke fortrudt det. Så er man i hvert fald sikker på, at man har gjort alt menneskeligt muligt. Så herfra skal lyde en anbefaling om at få det gjort, og så er det vist heldigvis også blevet noget billigere de sidste par år.]]>

 15. Kanelsnurre, åh ja, de hjælper nu forfærdelig meget på alt skidt. Min mor gav sig forleden i kast med ægte “Meyer snurre” selv, æltning i 40 minutter osv. Helt fantastisk at komme hjem til sådan en.

 16. < ![CDATA[Fårking hell, jeg må hellere få en tid hos lægen. Sidst jeg fik taget et celleskrab, fik jeg at vide, at jeg havde atypiske celler... Har ikke liiiige fået gjort noget ved den besked. Dumt. Ps: Hvis du nu vil trøsteshoppe, så er der giveaway ovre hos mig. :)]]>

 17. < ![CDATA[Jeg hader at skulle til damelægen - jeg var faktisk det selv i går, og det er aldrig rart, uanset hvor mange gange man har prøvet det. Desværre er min nye læge lidt hårdhændet, og det gjorde mig utrolig nervøs :-( Men i forhold til HPV-vaccinen, så skulle den snart blive gratis, i følge min læge kunne der gå et år, men heldigvis er jeg kun 20 år, så jeg er ret heldig. Jeg kan godt forstå, du har brug for at hygge dig lidt :-)]]>

 18. < ![CDATA[Hej Emily, Håber at alt er vel ved dig, du kan evt. også hygge dig med dette lille blog indlæg hvor du er med: http://thisisbeyond.blogspot.com/2012/01/trying-to-have-real-life.html Kh Liv]]>

 19. lyder som et ret dumt lægebesøg, men håber hyggestunden hjælper lidt på det hele… kanelsnurre er i hvert fald eminent trøstespisning, hvis du spørger mig :) …Mht til vaccinen er jeg virkelig meget i tvivl om jeg skal få den – selvom jeg er under 26 og dermed slipper for betalingen. Har, indrømmet, ikke sat mig så godt ind i emnet, men tænker, at der vel også er nogle ulemper og risici forbundet med at få den? Under alle omstændigheder god bedring og bare ‘think pink’, så er jeg sikker på det lysner alt sammen ;) xx

  1. < ![CDATA[Der er ikke de store bivirkninger andet end måske lidt lokal ubehag ved injektionsstedet.. Selvfølgelig kan der være nogle meget sjældne, som ikke er opdaget endnu. Jeg kunne ikke finde på at undvære vaccinen, fordi jeg for kort tid siden har fulgt min mor igennem et forløb, hvor hun skulle behandles for halskræft, som hun havde fået på grund af HPV virus, som har udviklet sig over mange år. Den behandling og det forløb vil jeg ikke byde nogen..]]>

 20. < ![CDATA[Mys er mit nye yndlingsord :-) Jeg er, forresten, helt fuldstændig vild med de billeder du tager - de er så fine! Og held og lykke med damelægen :-) www.notesdujour.dk]]>

 21. < ![CDATA[God bedring med dig. Det lyder virkelig ikke, som en sjov omgang :(. Øv. Jeg vidste slet ikke, at vaccinen blev gratis..? Håber da de snart får det forslag igennem, så kan jeg lige præcis nå det inden jeg fylder 26 år. Synes også det er mange penge med de 3500,- men på den anden side, er det jo også helt hul i hovedet, ikke at få den. Varme tanker herfra. Håber du er ok. //Louise]]>

 22. < ![CDATA[Åh - du fortjener et stort kram og så mange snurrar som du kan rumme. Det er fedt at du skriver om det for det må ikke være et tabu. Jeg har netop været ved lægen og har nu en kedelig henvisning til en gyn på hospitalet til nærmere undersøgelser. ...og det er ikke første gang. Suk - hvem der bare havde haft muligheden for HPV vaccinen, da den var relevant... Jeg håber at alt løser sig på bedste måde - som det heldigvis oftest gør, når man bliver fulgt regelmæssigt!! Varme tanker herfra]]>

 23. Øv! Jeg har heldigvis forældrer der har betalt vaccinerne for mig og alle mine søstre! Det er jeg SÅ glad for! :) Ked af at høre at det var et dårligt lægebesøg…

 24. Jeg var selv så heldig, at en anonym donor betalte for alle HPV-vaccinerne hos min læge for nogle år tilbage. Synes det er så fantastisk god stil at gøre – mine forældre havde tænkt at betale det, men med både mig og min søster er det altså en stor udskrift, så det var blevet trukket lidt indtil vi en dag fik et brev fra lægen om at vaccinen var gratis for os :).

 25. < ![CDATA[Håber at kanelsnurrar'en kunne hjælpe en lille smule på humøret. Ihvertfald de bedste tanker herfra :) Synes overhovedet ikke det er for intimt, med mindre du selvfølgelig selv føler det. Er så glad for at du og andre, der har en mulighed for at sprede budskabet offenligt, står frem med jeres egen historie og hjælper med at sætte fokus på emnet. Godt gået!! Til alle jer, der har mulighed for at få vaccinen enten gratis eller mulighed for at betale selv - gør det. Jeg har selv betalt for at få den, selvom jeg allerede på det tidspunkt var seksuel aktiv. Der er ikke de store bivirkninger udover, hvad der er almindeligt ved vaccinationer og den beskytter både mod 4 af de typer HPV vira, der forårsager flest tilfælde af livmoderhalskræft. Derudover beskytter den også som allerede nævnt mod kondylomer/kønsvorter og peniskræft hos mænd. Husk også at kondomer beskytter ikke mod HPV, da smitten kan ske alene ved kontakt mellem kønsdele. MEN, selvom du er blevet vaccineret, er det også vigtigt, at tage til de regelmæssige tjek hos lægen. Det skal ALLE kvinder gøre. Selvom det kan være lidt ubehageligt, så er det da bedre ikke at have det rart i de 5-10 minutter det varer, i stedet for at skulle igennem et langt ubehageligt sygdomsforløb, fordi celleforandringerne ikke blev opdaget i tide.]]>

 26. < ![CDATA[Hej Emily og jer andre, Jeg har også selv fået foretaget et keglesnit, og nej, det er ikke rart.. man skal aldrig google den slags, for uanset hvor mild en celleforandring man havde, sætter det grimme tanker i gang i en alt for tidlig alder (jeg var på det tidspunkt 20 år).. Dog anbefalede min læge alligevel at jeg fik vaccinationen, da det er en vaccine mod 5 vira, hvor jeg sandsynligvis kun har haft dét ene.. Min læge konsulterede i denne forbindelse eksperterne på Rigshospitalet for at være helt sikker på, at mine (eller dvs. mine forældres) penge ikke var spildt. Så ja, det kan godt betales uanset alder, og om man har haft celleforandringer før. Ligemeget hvad, ruster man med vaccinen kroppen bedre mod de dumme bakterier. God bedring Emily, og så op på hesten. Jeg har 7-9-13 ikke haft noget siden, og det er 5 år siden i dag - men jeg passer flittigt mine kontroller :-)]]>

 27. NU FORVENTER JEG IKKE AT DU FÅR LÆST ALLE KOMMENTARERNE MEN SELVOM SÅDAN NOGLE LÆGEBESØG ER PERSONLIGE SYNES JEG DER ER EN VIGTIG TING AT DELE, SÅ FOLK PASSER PÅ DEM SELV. SYNES DET ER ET FLOT BUDSKAB AT DU OPFORDRER FOLK TIL DET.

  1. Jo selvfølgelig læser jeg alle kommentarer, både dem med stort og småt ;) Men får desværre ikke altid svaret på alle… Men tak :)

 28. < ![CDATA[Eih.. Dårlige besøg hos damelægen er bare noget af det værste... Kan forresten godt lide dit ord, damelægen.. I det øjeblik HPV-vaccinen kom, så pålagde min mor mig, at jeg skulle have den. Og det er jeg hende ekstremt taknemmelig for. Der var ingen kvaler der - det ville hun gerne investere i. Og blev så glad, da jeg læste, at den nu er en del af børnevaccinationsprogrammet.. Glædelig "mys" og kanelsnurre til dig! Alle de bedste tanker herfra... Glæder mig til at høre din anmeldelse :)]]>

 29. < ![CDATA[Jeg sender en masse varme tanker herfra! Lægebesøg er bare ikke sjovt :( Men dejligt at læse, at du alligevel har fået hygget dig på trods af det ubehagelige besøg! Fordi jeg er 93'er, har jeg været så heldig, at jeg fik et gratis tilbud, hvilket jeg fik udnyttet. Jeg håber i hvert fald, at folk vil udnytte de tilbud, der er eller bare lægge penge til siden til denne vaccination. Det er virkelig ikke sjovt at få kræft :(]]>

 30. < ![CDATA[Kom lige i tanke om, at jeg havde læst dette indlæg. Jeg vil egentlig bare anbefale dig at få en god gynækolog - efter min erfaring betyder det alt. Jeg kan virkelig anbefale Isabel Fonnest, der har klinik i classensgade, så hvis du kan få en henvisning til hende - så GØR det! Krydser fingre for dig.]]>

  1. Hvor er det sødt af dig :) Det er ‘desværre’ hende jeg har (og helt enig, hun er så god!!), men hun har ofte vikarer og jeg er uheldig at få dem næsten hver gang :S