cookies with chocolate, orange and nuts

I formiddags var jeg til træning med Penny (frilufts-Emily i aktion siger jeg bare, var lige ved at bede J om at tage ‘dagens’ af mig i lange underbukser og fleecevest og efterfølgende pakket ind i Fjällräven, Helly Hansen, Salomon, Osprey og hvad det ellers hedder) og var igen, igen kommet til at love at tage kage med. Det er sådan noget jeg ofte ‘kommer til’, nok mest for at have en undskyldning for at bage. Har dog ikke modtaget klager angående den tendens endnu, så fortsætter så længe alle er tilfredse og jeg få lov at bage amok. Og efter en times hundetræning i blæsende isvinter, var det en ret taknemmelig flok at bespise og kagerne og bageren fik nok lidt mere ros end fortjent, men gode er de nu, så vil også lige dele dem med jer.

De er lavet over denne opskrift, dog med lidt ændringer, så min ingrediensliste endte med at se således ud:

 • 250 g mel
 • 1 spsk bagepulver
 • 1 1/2 tsk vanillesukker eller vanillepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 170 g smør
 • 100 g sukker
 • 220 g brun farin
 • reven skal fra 1 1/2 økologiske appelsiner
 • 2 æg
 • 150 g mørk chokolade, jeg brugte 1 plade mørk orangechokolade og 1 plain mørk, begge brækket i mindre stykker
 • 150 g hakkede nødder, jeg brugte hasselnødder og mandler

Efter hundetræning/fingeraffrysning var jeg ude hos min mormor at spise frokost sammen med resten af familien. Så hyggeligt. Nu står den på en lille lur og så skal J og jeg på ‘hjemmedate’ med pasta med kødboller (som han er ved at lave nu, dufter himmelsk), rødvin, chokolademousse og Mad Men i lange baner. Det bliver totalt Lady og Vagabonden kan jeg godt sige jer :) Totalt perfekt lørdag hvis I spørger mig.


Made these delicious cookies with orange, chocolate and nuts after this recipe last night.

(Visited 1.246 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Mmm jeg er altså også ved at blive ret vild med det der orangesmag, det plejer jeg ellers at gå i en stor bue udenom. Sidste uge bagte jeg endda orange cupcakes, de var virkelig gode! (Opskriften ligger på bloggen) Det lyder som en rigtig dejlig lørdag. Jeg har også været ude med hunden, og om lidt står den på middag og rock'n'roll koncert med gode venner.]]>

 2. < ![CDATA[Ja, hjemme-dates er altså noget af det hyggeligste! Håber I får en rigtig dejlig aften sammen... åhh, gid Mad Men sæson 5 snart ville komme!]]>

 3. < ![CDATA[Hvor ser de dog lækre ud :) jeg brugte også formiddagen i går på at bage cookies med Daim og hvid chokolade. De smager virkelig godt. :D //Matilde www.elskermode.blogspot.com]]>

 4. < ![CDATA[Mmm.. Cookies med chokolade.. Det er jo altid godt.. Men så med orange - endnu bedre :) tror de smager skønt! Og hvor lyder det som en dejlig, dejlig lørdag!]]>

 5. < ![CDATA[Med den opskrift og de billeder er jeg sikker på det er nogle fantastiske cookies, jeg har længe haft lyst til at bage cookies, så måske er det lige netop den opskrift jeg skal prøve :) Det lyder i øvrigt skønt med en hjemmedate, ikke mindst nu hvor det er så koldt at bevæge sig ud og så er det bare dejligt at få nydt hinanden!]]>

 6. < ![CDATA[De ser bare SÅ lækre ud! Har selv lige spist en kugle "orange/chocolade/rice krispie" is, som (ligeledes) var virkelig delicious!]]>

 7. skønne emily! du får mig til at savne mad men (hvor blir’ de af med den nye sæson?!), kødboller og at besøge min mormor og morfar! :) …har også hjemme-date i aften – vi har fået indisk curry lavet helt fra bunden af en hel kylling og med en sandt krydderi-samsurium af bl.a. kardemommekapsler, grøn og gul karry, paprika og citrongræs… god weekend, xx

 8. < ![CDATA[Mhhhhh, jeg elsker chokomuffins! Hvor ser de lækre ud - jeg må hellere komme i gang i køkkenet :) knus, Marie fra www.nemesisbabe.dk]]>