cookies with chocolate, orange and nuts

I formiddags var jeg til træning med Penny (frilufts-Emily i aktion siger jeg bare, var lige ved at bede J om at tage ‘dagens’ af mig i lange underbukser og fleecevest og efterfølgende pakket ind i Fjällräven, Helly Hansen, Salomon, Osprey og hvad det ellers hedder) og var igen, igen kommet til at love at tage kage med. Det er sådan noget jeg ofte ‘kommer til’, nok mest for at have en undskyldning for at bage. Har dog ikke modtaget klager angående den tendens endnu, så fortsætter så længe alle er tilfredse og jeg få lov at bage amok. Og efter en times hundetræning i blæsende isvinter, var det en ret taknemmelig flok at bespise og kagerne og bageren fik nok lidt mere ros end fortjent, men gode er de nu, så vil også lige dele dem med jer.

De er lavet over denne opskrift, dog med lidt ændringer, så min ingrediensliste endte med at se således ud:

 • 250 g mel
 • 1 spsk bagepulver
 • 1 1/2 tsk vanillesukker eller vanillepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 170 g smør
 • 100 g sukker
 • 220 g brun farin
 • reven skal fra 1 1/2 økologiske appelsiner
 • 2 æg
 • 150 g mørk chokolade, jeg brugte 1 plade mørk orangechokolade og 1 plain mørk, begge brækket i mindre stykker
 • 150 g hakkede nødder, jeg brugte hasselnødder og mandler

Efter hundetræning/fingeraffrysning var jeg ude hos min mormor at spise frokost sammen med resten af familien. Så hyggeligt. Nu står den på en lille lur og så skal J og jeg på ‘hjemmedate’ med pasta med kødboller (som han er ved at lave nu, dufter himmelsk), rødvin, chokolademousse og Mad Men i lange baner. Det bliver totalt Lady og Vagabonden kan jeg godt sige jer :) Totalt perfekt lørdag hvis I spørger mig.


Made these delicious cookies with orange, chocolate and nuts after this recipe last night.

(Visited 1.591 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. skønne emily! du får mig til at savne mad men (hvor blir’ de af med den nye sæson?!), kødboller og at besøge min mormor og morfar! :) …har også hjemme-date i aften – vi har fået indisk curry lavet helt fra bunden af en hel kylling og med en sandt krydderi-samsurium af bl.a. kardemommekapsler, grøn og gul karry, paprika og citrongræs… god weekend, xx