pizza pizza!

Vi bager en del pizza herhjemme, især efter vi har fået en bagesten. Vi har eksperimenteret lidt med meltyper og dej og den seneste (og meget simple) opskrift vi har prøvet, er indtil videre den bedste. Den kommer herunder sammen med en opskrift på en god tomatsovs og forslag til fyld. Enjoy! Pizzadej til tre små pizza 500g hvedemel 25g gær 2 tsk. salt 1 tsk sukker eller honning Olivenolie 3 dl lunkent vand

 • Bland gær og vand med 100g mel og sæt det til at hæve. Er klar efter ca. 30 min. Minder om grød, når det er klart. Bland salt, olie og resten af melet i. Skal gerne give en let fugtig dej. Lad hæve under klæde ca. 45 min. Skal blive dobbelt så stor.
 • Skær ud i tre stykker og ælt til kugler, der sættes under film i køleskabet. Kan bruges efter 15 min, men kan snildt stå der i flere dage. Skal være en smidig dej, der let trækker sig sammen igen, når man ruller den ud.
 • Vi forbagte pizzabundene i et par minutter på en bagesten. Jeg tror ikke det livsnødvendigt, men det kan lige lukke overfladen og bunden, så tomatsovsen holder sig oven på pizzaen.
Grundopskriften er Andreas og Thomas Harders fra deres bog “Cucina Italiana”. *** Tomatsovs 1 ds. flåede økotomater 1 løg 2 fed hvidløg sukker eller honning Olivenolile
 • Der er virkelig mange forskellige måder at lave tomatsovs. Hvis det er til pizza, synes jeg denne her virker – den er ligetil, smager sødt af tomat og larmer ikke for meget.
 • Hak løg og hvidløg og sautér det i rigeligt olivenolie. Hæld tomater i og kog det op. Giv det en tur med stavblenderen, så det bliver en jævn masse. Lad det koge ind til det har den rigtige konsistens. Det tager ca. 10 min. Smag til med lige dele salt, peber og sukker (eller honning).
*** De to pizza vi lavede var med: Tomat, ost, parmesan, hvidløsolie & Ost, parmesan, oliven, løg, frisk timian og trøffelolie ***]]>

(Visited 8.077 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

44 Kommentarer

  1. JA! Men har hørt mange sige at man lige så godt kan bruge en ny og ren haveflise, så det ville jeg helt sikkert overveje hvis ikke jeg havde en. Prøv evt. at søge lidt på det på nettet, der står vist en masse om pizzasten vs. haveflise :)

 1. Jeg har hørt at man kan bruge en almindelig flise til det samme – og de er ikke så dyre :-) Sten eller ej, jeg skal prøve dem!

 2. Er din bagesten et specielt sted fra, eller skal man bare kaste sig over den første og bedste? :)

  1. Det er vist noget med at de ikke kan tåle sæbe, men det er jo ligesom støbejernsgryder. Så jeg ville nok bare rengøre den med meget varmt vand :)

 3. du er her med skyld i at jeg blir nødt til at købe pizza i aften.. ooooorker ikke at lave det selv :-)

 4. Iiiiiijh, der fik jeg VILDT meget lyst til pizza! Det ser så lækkert ud.. Jeg kan næsten smage det :D! Og så ser det ret let ud egentlig.. Det må altså prøves.

 5. Jeg har netop uploadet dagens blogindlæg på min egen blog – og af bar vane besøger jeg altid bloggen her bagefter – og ser man det, vi har haft den samme tanke :) Mariesblog.dk

  1. Det afhænger lidt af hvordan man gør. Vi bager den med pizzabagesten og så skal man først varme stenen op (ca. en halv time på max varme og så skal pizzaen kun have 7-10 min.
   Uden sten ville jeg gå ud fra ca 15-20 min på 225 grader :)

 6. Hvor lyder det lækkert!

  Jeg er lige gået i gang selv;-)

  Hvor meget olie skal der i dejen – det skriver du ikke nohget om?

   1. Tak for super hurtigt svar;-)

    Jeg ramte ved siden af og satsede på 1 spsk. pr. portion (lavede tredobbelt;-)

    Ved du for resten, om man kan fryse dejen, hvis man har fået lavet for meget?

    1. Men blev det godt? Tror også at 1 spsk går fint an :)

     Nej tror ikke det går at fryse dej, det har jeg aldrig hørt om i alle tilfælde, men du kunne lave bundene næsten færdige (altså forbage dem 5-10) min, lade dem køle ned og så fryse dem. Så kan du blot tø dem op, komme fyld på og bage færdig, næste gang :)