pizza pizza!

Vi bager en del pizza herhjemme, især efter vi har fået en bagesten. Vi har eksperimenteret lidt med meltyper og dej og den seneste (og meget simple) opskrift vi har prøvet, er indtil videre den bedste. Den kommer herunder sammen med en opskrift på en god tomatsovs og forslag til fyld. Enjoy! Pizzadej til tre små pizza 500g hvedemel 25g gær 2 tsk. salt 1 tsk sukker eller honning Olivenolie 3 dl lunkent vand

 • Bland gær og vand med 100g mel og sæt det til at hæve. Er klar efter ca. 30 min. Minder om grød, når det er klart. Bland salt, olie og resten af melet i. Skal gerne give en let fugtig dej. Lad hæve under klæde ca. 45 min. Skal blive dobbelt så stor.
 • Skær ud i tre stykker og ælt til kugler, der sættes under film i køleskabet. Kan bruges efter 15 min, men kan snildt stå der i flere dage. Skal være en smidig dej, der let trækker sig sammen igen, når man ruller den ud.
 • Vi forbagte pizzabundene i et par minutter på en bagesten. Jeg tror ikke det livsnødvendigt, men det kan lige lukke overfladen og bunden, så tomatsovsen holder sig oven på pizzaen.
Grundopskriften er Andreas og Thomas Harders fra deres bog “Cucina Italiana”. *** Tomatsovs 1 ds. flåede økotomater 1 løg 2 fed hvidløg sukker eller honning Olivenolile
 • Der er virkelig mange forskellige måder at lave tomatsovs. Hvis det er til pizza, synes jeg denne her virker – den er ligetil, smager sødt af tomat og larmer ikke for meget.
 • Hak løg og hvidløg og sautér det i rigeligt olivenolie. Hæld tomater i og kog det op. Giv det en tur med stavblenderen, så det bliver en jævn masse. Lad det koge ind til det har den rigtige konsistens. Det tager ca. 10 min. Smag til med lige dele salt, peber og sukker (eller honning).
*** De to pizza vi lavede var med: Tomat, ost, parmesan, hvidløsolie & Ost, parmesan, oliven, løg, frisk timian og trøffelolie ***]]>

(Visited 6.818 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

44 Kommentarer

  1. JA! Men har hørt mange sige at man lige så godt kan bruge en ny og ren haveflise, så det ville jeg helt sikkert overveje hvis ikke jeg havde en. Prøv evt. at søge lidt på det på nettet, der står vist en masse om pizzasten vs. haveflise :)

 1. Jeg har hørt at man kan bruge en almindelig flise til det samme – og de er ikke så dyre :-) Sten eller ej, jeg skal prøve dem!

 2. < ![CDATA[Jeg ved at man af og til kan få pizzasten til 79 kr. i diverse isenkræmmere - det kan vist betale sig at investere i sådan én. Mht. dejen ville jeg bruge durummel (den sorte pose fra Netto) i stedet eller bare halv durummel/halv hvedemel - det bliver så lækkert :)]]>

 3. < ![CDATA[Herhjemme kører vi også et halv prof pizzaria ret tit ;o) Jeg er ikke vokset fra pizza som livret, så længe den er lavet af få, gode ingredienser. Min favorit dej er med surdej, ligesom på Mother. Mangler stadig at smage en hvid pizza, men nu skal det snart være!]]>

 4. < ![CDATA[Hm. mht. pizzasten så havde jeg engang sådan én, men der stod at man ikke måtte vaske/rengøre den og til sidst blev den altså muggen da den ikke blev gjort ren.. Hvad er jeres erfaringer med det?]]>

  1. Det er vist noget med at de ikke kan tåle sæbe, men det er jo ligesom støbejernsgryder. Så jeg ville nok bare rengøre den med meget varmt vand :)

 5. du er her med skyld i at jeg blir nødt til at købe pizza i aften.. ooooorker ikke at lave det selv :-)

 6. Iiiiiijh, der fik jeg VILDT meget lyst til pizza! Det ser så lækkert ud.. Jeg kan næsten smage det :D! Og så ser det ret let ud egentlig.. Det må altså prøves.

 7. < ![CDATA[Mmmm de ser lækre ud, virkelig nice at de er så ikke runde. Vi har overvejet en pizzasten. Ved du om der er noget forskel på pizzasten? <3 Pia Sabine]]>

  1. < ![CDATA[I følge denne test er der (det er noget med tykkelsen, bagespaden osv :)) http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadtjek/tjektjekmad/ECE708618/3-2-1-pizzasten/]]>

 8. < ![CDATA[Dejligt med en god opskrift på pizzadej. Jeg bruger en som minder meget med har ikke prøvet det der med at lade hæve med mindre mel i, det bliver jeg nødt til i morgen! Tak for dejlig inspiration :)]]>

 9. Jeg har netop uploadet dagens blogindlæg på min egen blog – og af bar vane besøger jeg altid bloggen her bagefter – og ser man det, vi har haft den samme tanke :) Mariesblog.dk

 10. < ![CDATA[Bliver simpelthen nødt til at prøve det med pizzasten/haveflise.. Sidstnævnte ku bare være være vildt sej at sige, at man har brugt :D Bager også en del pizza, vi har lavet en tradition, der hedder pizzasøndag, hvor vi laver en glutenfri udgave af pizza, som jeg også har skrevet om et par gange på min blog :) Hilsen Benedikte]]>

 11. < ![CDATA[ih emily, jeg bliver altid så inspireret af dine opskrifter! jeg endte med selv at lave pizza i går aftes - måske jeg skulle anskaffe mig sådan en pizzasten.. http://engmarksrodebutik.blogspot.com/]]>

 12. < ![CDATA[Hej piger, Tak for alle jeres kommentarer og tips! Mht. pizzasten, så er vores fra Jamie Oliver og en vi har fået i julegave. Det er den eneste jeg har prøvet, så skal ikke kunne sige om den er bedre/dårligere end andre. Dog er den lidt lille og rund, så vi overvejer at supplere med en større firkantet flise. Kunne også være sjovt at se om en flise fungerer lige så godt.]]>

 13. < ![CDATA[Det ser virkelig lækkert ud! Jeg har prøvet og lave det én gang, men der sad dejen fast på pizzastenen. Har du oplevet det? Eller bruger du noget, så det ikke hænger fast? :)]]>

 14. < ![CDATA[Nøj hvor ser det bare super lækkert ud! Hvis i ikke har prøvet det før, så er en pizzadej med halv hvedemel og halv durummel bare helt fantastisk! :-)]]>

 15. < ![CDATA[Uh ja, enkle pizzaer er det lækreste. Prøv eventuelt med et par ansjosfileter i din tomatsauce, det gør noget vidunderligt, som du kan læse om her: http://mikkelbaekgaard.dk/2009/11/to-suveræne-pizzaer/ og her: http://mikkelbaekgaard.dk/?s=tomatsauce&search=Search Kh Mikkel]]>

  1. Det afhænger lidt af hvordan man gør. Vi bager den med pizzabagesten og så skal man først varme stenen op (ca. en halv time på max varme og så skal pizzaen kun have 7-10 min.
   Uden sten ville jeg gå ud fra ca 15-20 min på 225 grader :)

 16. Hvor lyder det lækkert!

  Jeg er lige gået i gang selv;-)

  Hvor meget olie skal der i dejen – det skriver du ikke nohget om?

   1. Tak for super hurtigt svar;-)

    Jeg ramte ved siden af og satsede på 1 spsk. pr. portion (lavede tredobbelt;-)

    Ved du for resten, om man kan fryse dejen, hvis man har fået lavet for meget?

    1. Men blev det godt? Tror også at 1 spsk går fint an :)

     Nej tror ikke det går at fryse dej, det har jeg aldrig hørt om i alle tilfælde, men du kunne lave bundene næsten færdige (altså forbage dem 5-10) min, lade dem køle ned og så fryse dem. Så kan du blot tø dem op, komme fyld på og bage færdig, næste gang :)