recipe: marzipan fruit cake

Jeg har haft sådan en rar weekend, der startede med søde gæster i fredags og som ellers har budt på hyggelige aftaler med veninder, masser af ture i det smukke vejr, visit hos min fine Bedste og så har J og jeg ryddet op og rykket rundt på møbler og hængt billeder op og gjort forårsrent til den store guldmedalje. Det føles så fedt og her er blevet så fint, så fint.

Gæsterne i fredags fik denne marcipankage med bær til dessert:

Marcipankage
250g smør
250g sukker
250g marcipan
100g mel
1/4L æg (3-4 æg)
1 tsk bagepulver
Reven citronskal fra 1 citron
Frugt eller bær. Jeg er glad for æbler eller blåbær som her.

 • Lad smøret stå ude, så det bliver lidt blødt. Rør sukker og smør sammen. Derefter plukkes eller rives marcipanen i og det hele røres sammen igen. Så ryger mel og bagepulver i blandingen. Den er sandsynligvis ret sej lige nu, men frygt ikke. Pisk æggene sammen og hæld dem i lidt ad gangen imens du rører. Til sidst den revne citronskal. Jeg kan kun anbefale at bruge en foodprocessor eller en røremaskine med dejkrogene på.
 • Hvis I bruger æbler, pærer eller lignende: Skær frugten ud i tynde både og hæld halvdelen af dejen i springformen. Læg frugten i en cirkel om midten (men lad være med at dække midten, så går den i stykker, når I skærer). Top med resten af dejen.
 • Hvis I bruger blåbær, ribs eller andre bær: Hæld lidt over halvdelen af dejen i formen og fordel bærene over. De kommer til at synke igennem dejen før den sætter sig (alternativt kan man servere kagen på hovedet, hvis man bedst kan lide at frugten er i toppen. Ok, det er en detalje). Top med resten af dejen.
 • Kagen skal have godt en time på 150-160. Tjek den efter en halv time og dæk toppen til med folie, hvis den begynder at se for mørk ud.
 • Lad den køle af i formen i 30 min. og vend den derefter ud på et fad. Lad den køle helt af og drys evt. med flormelis inden servering.
 • Servér med creme fraiche eller vanilleis.
 • (Visited 1.950 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. < ![CDATA[Må helt bestemt prøve kagen af en dag :) Men... det jeg egentlig ville sige var: skoene fra sidste indlæg Emily! De er da så fine - fortæl fortæl... (med over 1000 kommentarer på det forrige indlæg, tænker jeg, at en skokommentar ville drukne lidt) :) /Hald]]>

 2. < ![CDATA[Okay, dumt spørgsmål på vej... Smager kagen meget af marcipan? Jeg kan godt lide marcipan i kager, men ikke hvis det bliver en alt for stærk marcipan smag (giver det mening??) Bare inden jeg kaster mig ud i at lave den :p]]>

 3. < ![CDATA[tortur! på en regnfuld dag i LA ser en marcipankage lidt for lækker ud!]]>

 4. < ![CDATA[Mmm, så vil man da gerne være gæst hos dig, det var da en lækker sag :) Og hvor skønt med lejligheden, man føler sig så forårsklar, når det hele lige får en tur :)]]>

 5. < ![CDATA[lækkert!! prøv også denne opskrift på scones :) http://thejoyofus.blogspot.com/2012/03/today-i-have-been-making-scones.html]]>