Konkurrence: lækkerier fra Chokolade Compagniet

Sponsoreret indlæg Ok, dette er uden tvivl på top 5 over de indlæg, der har været mest fornøjelige at lave :) Har spist chokolade og lakrids til den store guldmedalje nemlig. Og ikke hvilken som helst chokolade og lakrids. Virkelig, virkelig, virkelig god chokolade og lakrids. Måske – ret sandsynligt faktisk – den bedste lakrids jeg har smagt og også en potentiel ny favoritchokolade. Vil gerne forklare jer mere om det hele, men inden da vil jeg lige nævne at jeg også har et ‘sæt’ lækkerier at udlodde til en af jer :) Konkurrencebetingelserne står nederst i indlægget. Chokolade Compagniet repræsenterer en række af de allerlækreste sager indenfor kaffe, the, lakrids, chokolade m.m. Herunder bl.a. Lakritsfabriken og Valrhona, som jeg har været så heldig at stifte bekendtskab med i denne forbindelse. Eller kendte nu altså – og var vild – med Valrhona – i forvejen, som mange af jer sikkert også er det. Lakritsfabriken var derimod helt ny for mig. De laver svensk gourmetlakrids, der tilmed er helt naturlig og glutenfri (og faktisk også næsten helt økologisk). Deres to lakridsvarianter Sweet & Salty er uden tvivl noget af det bedste lakrids jeg har smagt og selvom jeg normalt ikke er den store fan af sød lakrids, så er det en helt anden sag med denne. Smagen på begge varianter er helt rigtige og konsistensen er fast, blød og helt rigtigt ‘chewy’. Synes at gaveæsken med begge varianter er mægtig fin og den kunne jeg godt finde på at købe og forære til værtindegaver. Lakritsfabriken laver også et premium lakridspulver, som jeg glæder mig storartet til at prøve. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg ynder at bruge lakridspulver i mine opskrifter. Se bare her og her eksempelvis :) Og på dåsen er der både opskrift på lakrids-crème brûlée og lakridskaramel, begge dele kunne jeg godt finde på at lave. Mmmm…. Da jeg fik Valrhona-‘barerne’ i hænderne føltes det næsten som at stå med guldbarrer. Sikke en hel lille skat. At jeg så måtte undertrykke en trang til at gnave et ordentlig stykke af dem er en anden sag… Måske jeg gør det. Ville føles uendeligt dekadent og lidt forbudt… Caraïbe på 66% er nok en af de bedste chokolader jeg har smagt. Den er syrlig, frugtig og alligevel rund og lækker at smage på. Nu pønser jeg på hvad jeg skal lave/bage med den og dens to venner mælkechokoladen Jivara (kan normalt heller ikke specielt godt lide mælkechokolade, men denne er intet mindre end fantastisk) og den mørke Guanaja på 70 %. Kom endelig med forslag og idéer til hvad jeg skal lave. Hvis ikke jeg når at spise dem som de er inden altså ;) ‘Like’ indlægget og skriv om din bedste chokoladeoplevelse i kommentarfeltet og deltag i lodtrækningen om de lækre produkter fra Chokolade Compagniet inden på søndag d. 22/4 kl. 16.00. Vinderen offentliggøres mandag d. 23/4 :) Lakridsen og chokoladen kan købes i udvalgte specialforretninger landet over. Valrhona også i Irma, Magasin og Salling. Nærmeste forhandler oplyses hos Chokolade Compagniet på 38111211.]]>

(Visited 1.540 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

403 Kommentarer

 1. Den bedste oplvelse jeg har haft med chokolade var da jeg smagte det sammen med lakrids fra Johan bülow.. Hvid chokolade med passions frugt og lakrids i midten.. MUMS!

 2. siden jeg fra halvandet år siden fandt sammen med min dejlige, madelskende kæreste, har jeg haft et væld af skønne chokoladeoplevelser. Senest da min jyske lillsøster besøgte os i København, og vi besluttede at give os i kast med hjemmelavede flødeboller med hindbærskum. Omend det var noget besværligt at få chokoladen penslet pænt på selve skummet, var det noget af det lækreste spise og et af de stolteste øjeblikke, da vi var færdige! Vi havde ikke fået reduceret opskriften til de relativt få mennesker vi var om at spise dem, og da de kun kan holde sig få dage i køleskabet, fik vi utrolig mange flødebolle-mellemmåltider i løbet af min søsters besøg. Nok mit aller bedste chokolade-minde!

 3. Min bedste chokoladeoplevelser var i Frankrig. Et ord: chokoladefontæne. Så bliver det altså ikke bedre! Dyppede alting i lækker chokolade i flere timer. MMMH! :)

 4. Nøj jeg har chokolade fråderen på efter dette indlæg. Sidst jeg var en tur over grænsen (til Tyskland) købte jeg nogle chokolade overtrukne Oreos, som smagte himmelsk. Tror denne chokolade ville være et godt match til oreos.

 5. Min bedste chokolade oplevelse må være et besøg på et chokoladeri i Berlin, hvor jeg fik en kage, chokoladekiksebund med to slags chokolademousse i overtrækket med 70% mørk chokolade og pyntet med blad guld – til fik jeg et krus varm kakao af 70% mørk chokolade med et hint af chili!! Puuhhaa det var godt!!! Må dog indrømme at jeg var lige ved at gå død, men det var fantastisk. ELSKER chokolade.

  1. min bedste chokolade oplevelse: Da jeg sidste år var i thailand, var jeg på restaurant Spring Summer. Denne er bygget op af to forskellige huse. Et til hus til mad og et til dessert. Udemærket klar over dette, valgte jeg ikke at spise andet end morgenmad den dag og så en enkelt forret i “mad huset”. Derefter blev vi guidet over i desert huset, gennem den smukkeste have kun lyst op at stearinlys. Ved ankomsten til huset blev jeg mødt af den mest fantastiske duft af chokolade. (fandt ud af at alle deres deserter var noget med chokolade hmmm… kunne det blive bedre). Startede med at bestille en caffe latte med chokolade stick af hvid, mørk og lys chokolade. Mens denne blev nydt, var det tid til at beslutte sig for hvilke desserter der skulle nydes(det var en svær beslutning..) Jeg valgte den mest fantastiske chokolade opsats: mini chokolade fondant, hjemmelavede fyldte chokolader fyldt med karamel, thailandske frugter overdrukket med tre lag chokolade(hvid, lys og mørk), et lille stykke chokolademouse med mørk chokolade og hindbær, forskellige macarons lavet af chokolade og holdt sammen af forskellig fyld og til slut en mini vaffel med chokolade sovs. (det skal lige siges at vi var 3 der delte og grunden til at minderne er så klare, er de mange billede der af det hele) Har aldrig i mit liv spist så meget fantastisk chokolade og været så mæt kun på grund af chokolade. Smagene var søde, syrlige, afbalanceret og helt igennem gennemtænkte. Vi kunne rulle der fra og når jeg er i dårligt humør kan jeg altid huske tilbage på denne fantastiske oplevelse. Oplevelsen kan klart anbefales.

 6. Chokolade og lakrids sammen, eller chokolade med mandler er helt klart noget der kan sende mig direkte i drømmeland :)

 7. Bedste minde: En anelse spøjst, men da jeg var yngre kunne jeg ikke tåle det billige mælkechokolade der var i alle chokoladejulekalendre. Og jeg var SÅ ked af det, for alle i klassen havde dem jo. Indtil min mor hev mig med ind i byens chokoladeforretning og jeg måtte vælge 24 stykker lækker-lækker-lækker chokolade til min helt egen julekalender. Så meget bedre end at spise det pap – selvom jeg ikke kunne åbne låger ;-)

 8. Min(e) bedste chokoladeoplevelse(r) er hver gang jeg kommer på besøg hos min morfar. Han har altid chokolade i skabet, og man går ikke derfra uden et stykke god, mørk chokolade i hånden :-)

 9. Den der står højst i erinderingen – måske en smule pga tidshorisonten – er mit påskeæg fra frelsen. Ikke mindst pga af den store udvælgelse i det lækre udvalg! Mine tænder løber stadig i vand…..

 10. Må ærligt indrømme at min bedste chokoladeoplevelse har været en chokoladetærte jeg har lavet. Den bestod af en bund lavet af Oreos og fyldet i midten lavet af den lækreste chokolade, som smeltede når den røg i munden. Mums!

 11. Mine bedste chokolade oplevelser er en chokoladeskildpadde til kaffen på travl og tung lektiedag. Men jeg kan kun købe én ad gangen – ellers ville jeg rippe hele lageret hver gang! Mmmm…

 12. Min bedste oplevelse var den gang jeg lavede en cremebrule med lakrids fra Chokolade Compagniet alle veninderne var vilde med det, og det endte med vi sad og spiste lakrids,chokolade og andre gotter til sent på aftenen. Alt sammen fra chokolade Compagniet!

 13. Den bedste chokolade oplevelse er helt klart hver gang jeg åbner en pakke Marabou-chokolade. Helt klart min yndlings. :-D

 14. Min bedste chokoladeoplevelse må være, da jeg som lille for første gang skifte bekendtskab til Lindt med 75 % kakao hos min mormor, der er den største chocoholic, jeg kender. Dette lillebitte stykke chokolade smagte og smager absolut som et fyrværkeri hver eneste gang! Med tiden bringer det mærke også mange minder med sig. Minder, jeg deler med mormor. Nu vil jeg gerne dele et nyt mærke såsom Valhrona med andre nye mennesker, jeg vil møde på min vej.

 15. Jeg hungrer helt vildt efter chokolade efter dette indlæg! Mine bedste chokoladeoplevelser er helt klart at besøge sjove små chokoladeforretninger, når jeg er i udlandet :) Specielt når stykkerne er nusset for og pakket ind i fint papir osv – Så føler min sig rigtigt forkælet!

 16. Nu føles mine oplevelser med chokolade generelt ret himmelske, men hvis jeg skal vælge en, så må det være den første gang jeg smagte hjemmelavet chokolade mousse, se det var en oplevelse i sig selv, for gud hvor smager det da bare godt. Nærmest syndigt.

 17. Uhhh, lækker konkurrence. Min bedste chokolade oplevelse må være det år til jul jeg selv lavede fyldt chokolade.

 18. Min bedste chokolade oplevelse var da min kæreste spurgte om vi skulle blive kærester over et par summerbird flødeboller. Jeg er stadig HELT VILD med ham (og chokolade) og, ja, chokolade forbindes derfor altid med noget dejligt i mit univers

 19. Bedste Choko-oplevelse må være at gå amok i Lindt’s flagshipstore i NYC. Jeg knuselsker Lindt’s Lindor Balls og butikken havde en bland selv afdeling med en masse forskellige. Desværre var det så varmt i NYC at de Balls jeg ikke fik spist endte med at smelte. Så det var en bitter-sød oplevelse.

 20. Åh, et par rigtig gode flødeboller med hindbærskum….åååååh, yndlingsslik altså :D

 21. Mit bedste chokolademinde er fra min årsdag med kæresten. Jeg er vild med chokolade og ville lave den perfekte dessert, men jeg kunne slet ikke bestemme mig for om det skulle være chokolademousse, brownies, chokoladecupcakes eller vaniljeis med chokoladestykker. Jeg faldt heldigvis over en opskrift, der næsten opfylder alle mine chokoladefantasier. Frossen brownie med top af chokolademousse, som jeg pyntede med chokoladespåner – det var himmelsk!! Opskriften er rigtig let og findes lige her: http://chocolat.dk/hjerteglad

 22. Når jordbærplanterne gavmildt begynder at forære jordbær, elsker jeg at smelte en portion chokolade og derefter dyppe jordbærene deri. Perfekt kombination mellem de lidt syrlige ‘have’jordbær og den søde chokolade.

 23. Bedste chokoladeoplevelse..? Hmm det må være da jeg for nyligt var på La Glace med en veninde og hun valgte en chokolade kage med vildt meget chokolade! Jeg var så heldig at smage lidt af den. Chokoladehimmel!!!

 24. For 10 år siden fik jeg mandelgaven juleaften, som 9 årig velogmærket. Det var kæmpe stort, men ikke så stort som gaven! En 20 kilos chokolade julemand, mælkechokolade… Som nu var min! Jeg var i himlen og den forsvandt på en måned!

 25. Da jeg var barn fik min veninde og jeg nogle gange lov til at cykle til den nærmeste campingplads (ja, jeg boede på landet!) og bruge HELE 5 kr på bland selv slik. Jeg brugte altid alle mine 5 kr på sådan nogle fine små chokolade-muslinger, som virkelig smagte himmelsk. Det var og er det bedste chokolade, og uden tvivl min bedste chokoladeoplevelse! Også bare mindet om det :)

 26. Min bedste chokolade oplevelse var uden tvivl da jeg var ude at rejse, og vi i Sao Paolo i Brasilien kom forbi en chokoladeforretning ved navn “Copenhagen”. Her havde de alt hvad hjertet kunne begære af lækre chokolader i smukke udformninger, og det smagte fuldstændig himmelsk.

 27. Min bedste chokoladeoplevelse er Ritter Sport museet i Berlin – masser af chokolade til billige penge! :)

 28. Da jeg var på julemærkehjem var det selvfølgelig begrænset med søde sager. Så når der var mulighed for at tilfredsstille den søde tand, var 70% chokolade det ultimative “sunde” slik jeg kunne tænke mig. I dag vil jeg til en hver tid vælge et stykke mørk chokolade over et stykke mælkechokolade!

 29. Min bedste chokolade-oplevelse må være en fantastisk, dekadent brunch-buffet i LA med et kæmpe chokolade-springvand man kunne dyppe marshmallos, jordbær og vanille-shortcake i. Jeg kan stadig drømme om det fra tid til anden ;)

 30. Bum bum bum, det er svært… Og næsten forbudt at skrive her hos chokolade compagniet, men en kold vinterdag, hvor summerbird bød på smagsprøver på deres tykke, kraftige gudedrik, står helt klart i min hukommelse!

 31. Jeg har nu to gange været på Chokolade-kursus. Det er fantastisk, og ja duften er ubeskrivelig dejlig. Chokolade i massevis med alle tænkelige og utænkelige slags fyld og topping:-)

 32. Min bedste chokoladeoplevelse…. bliver hvis jeg vinder denne her konkurrence eller når jeg efter at have læst det her indlæg styrter ned i magasin og febrilsk leder efter Valrhona – sådan en anbefaling af chokolade er jo ikke til at ignorere :)

 33. Min bedste chokolade oplevelse var helt klart dengang, jeg gik med bøjle, og tandlægen sagde at det eneste slik, jeg måtte spise var flødeboller :I Det var selvfølgelig rigtig kedeligt men en dag, hvor jeg var i biografen med min bedsteveninde, gik vi efter filmen var slut hen til Frellsen. Jeg besluttede mig for at købe en lys chokoladeflødebolle, selvom at den var dyr. Men jeg fortrød ikke for mmmh den var lækker. Især når man jo ikke normalt må få chokolade fordi at det er for hårdt for bøjlen. Det var lidt ligesom at være i chokoladehimlen :D Man skulle bare nyde hver en bid…

 34. Hver eftermiddag, lige inden jeg henter mine små tvillinger i vuggestuen, snupper jeg en kop kaffe og to stykker rigtig god, mørk chokolade! DET er de bedste chokoladeoplevelser, dag efter dag!

 35. I en forretning der hedder bonbonnieren tæt på hvor jeg bor, sælger de det lækreste håndlavde, økologisk og dansk chokolade. Det er virkelig godt for en som mig, som elsker chokolade – bare engang i mellem, ikke?;)

 36. Min bedste oplevelse/oplevelser med chokolade, er helt sikkert når børnene og jeg laver konfekt og chokolade op til jul. Det er en hyggestund, som jeg nyder rigtig meget :-)

 37. Min bedste chokolade oplevelse, var en dag jeg var ved at falde i søvn under undervisningen på uni. I pausen gik jeg ud og købte et stykke økologisk chokolade som kantinen netop havde fået som nyhed. Med ét var energien tilbage, og resten af undervisningen var jeg i stand til at følge med ! :-)

 38. Mit bedste minde er nok fra en tur til Italien hvor de havde det mest himmelske chokolade-sorbet. Byen lå et godt stykke fra hotellet, så vi ville virkelig straffe den butik, når vi endelig var derinde, så til sidst havde vi spist så sindssygt meget is at det stod os ud af ørerne, men lækkert var det :-) Skøn konkurrence!!

 39. Min bedste chokoladeoplevelse var da jeg boede i USA og var på den lækreste fondue restaurant, hvor vi fik de bedste to chokoladefondue. Den ene var halv hvid halv mørk chokolade, som var helt vildt lækkert at prøve at “blande” dem :)

 40. Et af de bedste chokolade stunder må have været mens jeg var på visit i København hos min søster, hvor vi eksperimenterede med hindbærflødeboller. De var ikke helt vellykket, men nogle af de bedste jeg nogensinde har smagt!

 41. Bedste ckoko-minde er klart fra barndommens skiferier – på vej op i liften smagte obligatorisk rittersport gemt i lommen SÅ vidunderligt! Eller den belgiske chokolade min morfar serverede juleaften som ‘voksen’chokolade (nogle børn kan da godt værdsætte klistret nougat!) – og når man så fik lokket et stykke – ih, barnlig glæde!

 42. Min bedste chokoladeoplevelse var da jeg var i Belgien. Jeg besøgte et lille lokalt sted, hvor de lavede håndlavede chokolader. Det var det bedste jeg nogensinde har smagt, og jeg har altid været chokolade-elsker!

 43. Min bedste chokoladeoplevelse er der ingen tvivl om. Efterhånden er det 5 år siden, men den chokolade gemmer sig stadig i mine tanker (og ikke mindst i den søde tand.) Min far og jeg skulle mellemlande i Bruxelles – PARADIS for chokolade. Vores fly til Nice var blevet forsinket, så som en lille “Undskyld-for-den-typiske-forsinkelse”, gav personalet os en lille tur i Leonidas Chokolade på deres regning. Heaven. De gav den ikke for lidt med chokoladefontæne, chokoladeskulpturer og diverse smagsprøver. Min far og jeg havde chokolade med diverse smage til hele flyturen. Det er første gang jeg har elsket at være forsinket! Og ikke mindst første gang, at jeg har spist mig mæt i en chokoladebutik.

 44. Min bedste chokolade oplevelse må være på studietur i Belgien hvor der ligger chokolade butikker på hvert hjørne! Der var simpelthen så meget lækkert chokolade at jeg brugte dobbelt så mange penge på chokolade som jeg gjorde på tøj shopping! Måtte selvfølgelig have et lager hvid og mørk belgisk chokolade med hjem! (det holdte så kun til den 12 timer lange bus tur hjem :-( æv! )

 45. Uhm hvor ser det fantastisk ud! Jeg har stadig mit allerbedste chokolademinde frisk i hukommelsen til trods for det er ved at være længe siden! Min mor havde bagt en FANTASTISK chokoladekage uden mel – svampet og med en kraftig og herlig smag af rigtig god chokolade engang vi havde gæster – har været max 10 år og håbede inderst inde at den ikke blev spist op…! Uhm den gad jeg godt at lave engang!!!

 46. Nogle af de bedste chokoladeoplevelser jeg har, er når jeg giver mig selv lov til at købe en lille chokolade i supermarkedet, som jeg kan spise på vej hjem fra indkøb. Det føles altid så velfortjent, da jeg ofte handler efter skole :)

 47. Min laver en brownie hvor ca 70% af kagen består af chokolade. Den smager godt som den er, men når hun så putter den i hjemmelavet chokoladeis er det som at flyve, køre i rutsjebane og blive forelsket på samme tid. Heeeeeeeelt fantastisk!!

 48. Min bedste chokoladeoplevelse, er alle de gode hjemmelavede chokolade-kager, jeg har smagt. Is og bær dertil og så kunne jeg snildt leve af det ;-)

 49. Åh jeg ved næsten ikke, hvilken chokoladeoplevelse, der er min bedste.. Men hvis jeg tænker mig godt om, må det være min mormors hjemmelavede chokoladekage. Mmh hvor den altså smager godt. Næsten al chokolade er jo lækkert!

 50. En gateau marcel jeg bagte for et par mdr siden til kæresten og mig. Nøj den var god og det var lige før jeg måtte op og have et stykke om natten også!

 51. Jeg elsker chokolade, og jeg elsker lakrids! Og kombinationen af de to er også skøn ;-) Min bedste chokoladeoplevelse kan jeg ikke lige komme på, så det må lige blive den bedste lakridsoplevelse! (håber det er ok) Det var i sommeren 2011, hvor min kæreste og jeg lavede den lækreste lakridsis! Aldrig har jeg smagt noget så godt :D

 52. Åh da jeg kom til Island og opdagede at alt slik bestod af en blanding af lakrids og chokolade, mums!

 53. min bedste chokolade oplevelse.. jeg tror ikke at jeg har én speciel chokolade oplevelse. Hver gang jeg spiser chokolade, så er det en oplevelse! chokolade er noget af det bedste jeg kender til, så jeg kan simpelthen ikke vælge en enkelt chokolade oplevelse :)

 54. Er næsten alt for glad for chokolade til at vælge bare én – men hvis jeg skal, så må det være dengang jeg var på en uges udveksling i Belgien og vi fik lov at lære at lave det selv! Det smagte alt for godt (;

 55. Dejlig konkurrence! Min bedste chokoladeoplevelse var en kold og våd januardag i Berlin sidste år. Hvor jeg efter en hel dag ude i kulden smuttede forbi en chokoladebutik og købte kop kaffe samt en plade chokolade med 99% kakaoindhold. Jeg havde aldrig smagt chokolade med så høj kakaoprocent før, og har ikke set det siden, men dét var kræs. Kærlig hilsen Nina

 56. I vinforretningen ved siden af hvor jeg arbejder, har de finsk lakrids pakket ind i et lag tykt lys chokoloade med lakridspulver på! Det er virkelig lækkert, også lidt dyrt, men i forhold til hvad en pose Haribo fx. koster vil jeg hellere have lidt, men lækkert!

 57. En af mine bedste chokolade oplevelser var da min kæreste overraskede mig på min fødselsdag for halvandet år siden med en dessert specielt opfundet ud fra mine favoritter. Vi snakker rabarberkompot, hvid chokolade parfait og hvid chokoladecreme. En helt perfekt lettere perverteret og overdreven dessert – opkaldt efter mig… Jeg elsker den og den er allerede blevet en fødselsdags klassiker herhjemme (glæder mig lidt til næste fødselsdag ved tanken…) :)

 58. Ummm chokolade. Den bedste oplevelse har nok været da jeg var i Bruxelles og kom ind i nok den største chokoladebutik nogensinde. Der var alt! Fyldte chokolader, mørk og lys chokolade, dyr i chokolade ej min tænder løber i vand. Fik heller ikke købt andet end en masse chokolade med hjem :-) Hvis der er nogen der kan lave chokolade også, er det helt sikkert dygtige folk i Bruxells og områderne omrking.

 59. Er en stor chokolade elsker. Men! må nok indrømme mine bedste chokolade oplevelser, har jeg haft i Ardennerne. At gå på opdagelse i de Belgiske chokoladebutikker…. mums – mums, Ja, nu løber min mund i vand bare ved tanken *ss*

 60. Jeg har mange bedste chokolade oplevelser, men sådan er det jo når man er en sukker gris:-) Men den nyeste er de påskeæg jeg lavede der var overtrukket med hvid chokolade og rullet i frysetørret hindbær, mmm:-)

 61. Min bedste chokolade-oplevelse.. Hmm.. Har haft mange gode – ELSKER god chokolade. Må nok sige en af de bedste var da jeg for et par måneder siden lavede en virkelig tung chokoladekage med 70% chokolade med appelsinsmag og et godt lag ganache ovenpå kagen. MUMS. Den kunne jeg godt spise igen.. Lige nu.

 62. Det er helt sikkert første gang min dejlige søster lavede chokolade fondant – nu står de øverste på min liste over yndlings desserter…

 63. Jeg har en meget, meget stor, sød tand. Altså hvinende sød. Og selvom jeg er glad for alting gastronomisk, så synes jeg, det er en ærgerligt tendens, at man har besluttet sig for, at desserter ikke længere skal være søde, men syrlige eller bitre eller andre ord, der gør retten “interessant”. Derfor er min yndlingschokolade oplevelse engang, jeg var inde at spise på den hedengangne, men utroligt fancy Restaurant René i Århus. Desserten var en trio af hvid chokolade: Soufflé, mousse og is. Og der gik jeg for en gangs skyld fra bordet med en sød tand, der var blevet tilfredsstillet!

 64. Min bedste chokolade oplevelse er afgjort første gang jeg smagte Summerbirds fantastiske flødeboller med hvid chokolade, passionsfrugt-skum og lige toppet med hindbær- og lakridspulver. Så bliver det ikke bedre!! Eneste minus – de fås jo kun i mini størrelse :)

 65. Min bedste oplevelse med chokolade, var helt sikkert da jeg først begyndte at spise chokolade. Jeg var 14 år gammel, og skulle ligge på hospitalet i 4 uger, på en afdeling hvor den yngste udover mig var lige omkring 45. Jeg kedede mig næsten konstant, men heldigvis kom alle mine venner samt hele min familie, både nær og fjern, på besøg – og de medbragte selvfølgelig chokolade i store mængder. Et plaster på såret, og starten på min karriere som chocoholic.

 66. Jeg elsker chokolade – alt chokolade! Kan ikke komme i tanke en specifik oplevelse med chokolade, Men en fantastisk chokolade er, hvor detbåde er chokolade OG lakrids :D Ej det kan jeg virkelig godt lide – Magasin chokolade laver et stykke, hvor det er hvid chokolade med flydende lakrids indeni – Mums!

 67. Hold da op en fantastisk konkurrence! Chokolade er og bliver min store kærlighed :) Hvis jeg kun må vælge én oplevelse, så må det være på en restaurant i Budapest, som jeg ikke længere kan huske navnet på, men der fik jeg nok den mest fyldige og helt igennem fantastiske chokolademousse. Det er nok den mindste portion dessert jeg nogensinde har fået, men klar tden bedste.

 68. Den plade Marabou som jeg cravede igennem hele min anden graviditet (boede i udlandet) og som min mor kom med, da de skulle på barselsvisit!!! :) MUMS…

 69. Jeg elsker alt med chokolade, men jeg er især vild med marcipanbrød fra Anthon Berg. De minder mig om min morfar, som altid havde dem liggende i skuffen <3

 70. Min far havde noget meget dyrt og fint chokolade hjem her forleden!.. mums det var lækkert! :-)

 71. Sikke en lækker konkurrence, den er jeg nødt til at deltage i! Min bedste chokoladeoplevelse var december 2010. Min familie og jeg legede chokoladefabrik i den helt store stil – vi fabrikerede julegodter og konfekt i luksusklasse. Vi gjorde det hos nogle venner, hvor en af dem er tidligere konditor, så det var lækre sager som blev lavet af lækre råvarer. Har sjældent smagt noget så lækkert og set så meget chokolade i et privatkøkken, det var herligt :)

 72. Chocolate Factory i Palma på Mallorca. Der delte min kæreste og mig en mørk chokolade mousse. Mmh den var virkelig god (:

 73. Den bedste oplevelse med chokolade siger du? Jamen det er jo så svært at vælge. Alle oplevelser med chokolade er jo fantastiske! Men skal jeg vælge en, så må det være, da je begyndte at spise pålægschokolade igen, efter en lang pause. Det smager jo så godt! :)

 74. Det må nok være da jeg og min kæreste var i Paris for mange år siden. Vi gikk ind i et af byens mange patisserier for at købe noget godt til min søde tand…Jeg så skiltet med macarons som pegede på de små burger-lignende sager i alle slags farver og smager. Jeg anede ikke hvad en macaron var dengang, og hadde aldrig set eller hørt om det, men syntes de var så søde at jeg måtte købe et par stykk. Siden jeg ikke visste hvad der væntede mig, safet jeg med at købe dem med chocolade. Så kunne det da ikke gå helt galt! Vi satte os ned på en benk udenfor, han med sin sandwich og jeg med mine macarons. Jeg tok en bit, og………..HOLD DA KÆFT hvor smagte det bare himmelsk! Det hadde jeg altså virkelig ikke væntet mig! Det knasende sprøde skal med det bløde og mørke chocofyld…. Min kæreste så mit blik, og hørte mine stønn, så han forsto raskt at det skulle han også smage! Vi kiggede bare på hinanden og lo! Så godt var det! Det var simpelthen beyond words! (Og inden vi tog hjem fra ferien, gikk vi selvfølgelig og købte med en lille forsyning!)

 75. Jeg bor sammen med en chokoladegris, og bager derfor tit chokoladekage. Farvoritten er brownie med nutellacreme fra Hummingbird Bakery.

 76. Jeg må indrømme, at jeg (i selskab med så mange andre) er noget af en chocoholic. Jeg elsker og nyder at spise chokolade i alle afskygninger! Selvom jeg normalt foretrækker den mørke, intense slags, er det for nyligt gået op for mig, at hvid chokolade faktisk også kan være utrolig velsmagende, såfremt man får fat i en ordentlig kvalitet :) Det er svært at udvælge den bedste chokolade oplevelse, men jeg tror alligevel, at valget falder på Meyers Brownie. Den er intens og sådan svampet, som en god brownie skal være! En rigtig himmerigsmundfuld og den kan helt klart anbefales :)

 77. Helt klart første gang jeg smagte chokolade med lakridspulver fra summerbird! :D

 78. Min bedste chokolade oplevelse var da jeg var på sprogrejse til Jersey i 2009. Vi fik et bæger med et par jordbær i også var der bare chokolade ud og over det hele. Det var så super lækkert!

 79. Min bedste chokoladeoplevelse er uden tvivl…………… Min første flødebolle.. Jeg var ikke mere end 1 år gammel da jeg først satte mine tænder (dvs. de to jeg nu havde) i en flødebolle. Til min og andres store glæde har mine forældre filmet “min første flødebolle” – og det er bestemt et kønt syn, skum og chokolade i en god blanding dækker hele mit ansigt, men glæden ses tydeligt!!! Derfor kan det næsten kun være min bedste chokoladeoplevelse..

 80. Min bedste chokoladeoplevelse var da jeg fik mandler, overtrukket med chokolade og lakridspulver fra Summerbird! MUMS! Sublimt!

 81. Min bedste chokoladeoplevelse må være dengang jeg sammen med mine søde veninder, lavede chokoladefondue til den store guldmedalje af det lækreste summerbird – så hyggeligt!

 82. Min bedste chokoladeoplevelse var da jeg spiste svaneægget fra Summerbird for første gang!

 83. uha – altså vi var engang et sted hvor der var sådan et springvand – lignede det nærmest – hvor chokoladen løb ned af……hvis jeg ikke havde været så forfængelig som jeg heldigvis er – havde jeg smidt alt tøjet og taget et bad deri(at den så heller ikke var stor nok til at tage hele min krop er en helt anden historie)….men jeg nøjes som alle andre med at putte frugter i det og smaske dem godt ind i det og grovæde…..

 84. Min bedste chokoladeoplevelse kunne godt have været dengang jeg var i Costa Rica, besøgte en kakao-farm og købte sukkerfrit mega-øko chokolade uden alt det usunde. Men det var noget kedeligt noget, som smuldrede når man spiste det. Sandheden er at enhver chokoladeoplevelse er skøn. Som da jeg nåede kvalmegrænsen med min læsegruppe i lørdags, i en rus over at alt påskechokoladen var sat ned med 50 procent. Nam.

 85. Min bedste chokolade oplevelse på være dengang jeg bagte Valrhona chokolade muffins, og spiste dem mens chokolade stykkerne stadig var flydende! Mh, altså!

 86. Jeg er så heldig at være blevet svigerdatter for en meget gavmild svigermor. Hver påske og jul bliver vi forsynet med den lækreste chokolade fra Magasin. Det er en fantastisk bonus oveni, at jeg har fået en fantastisk kæreste som jeg har en fantastisk datter med. Alt i alt en win win situation <3

 87. Mmmm lakrids og chokolade…. det er lige præcis også det der er min bedste chokoladeoplevelse… især hvis det er hvid chokolade.. nam nam!

 88. Jeg kan egentlig ikke sætte dato på, mennesker eller steder. Jeg ved bare at jeg elsker chokolade. Om det så er for meget, det ved jeg ikke, men jeg kunne virkelig spise det altid. Efter en løbetur så et lille stykke mørk chokolade, det gør en så glad. Eller en rigtig god dessert. Chokolade kan altid nydes uafhængigt af sted eller mennesker. De er kun med til at gøre selve oplevelsen bedre :D

 89. Åhh min bedste chokoladeoplevelse! Jeg har ellers aldrig troet på at der kunne være så stor forskel på chokolade, men da jeg var på studietur med min gamle efterskole for 7 år siden, var vi på rundtur i europa, og Belgien skulle selvfølgelig også besøges, og her smagte jeg for første gang smagte Galler chokolade, intet andet belgisk chokolade når det til sokkeholderne! Det er umuligt at opdrive i Danmark, jeg har endda forgæves skrevet til deres hovedkontor for at få oplyst en forhandler, så det er desværre kun en nydelse jeg kan enten i Belgien eller i Harrods i London…

 90. Min bedste chokoladeoplevelse var da jeg for første gang begav mig ud i at lave hjemmelavede flødeboller med marcipanbund og god chokolade. En ordentlig omgang, pyyyha, men resultatet blev rigtig godt, og det var jeg stolt af :-)

 91. Mmm.. Den bedste chokoladeoplevelse jeg har haft, var klart dengang min islandske veninde introducerede mig for “islandsk slik” der er chokolade med salt lakrids inden i.. Her gik jeg og troede at de to var perfekte i sig selv, og pludseligt blev kombinationen til en ny, eksotisk og helt igennem fantastisk oplevelse. Jeg elsker simpelthen blandingen af det søde, det sure og det salte, haps!

 92. Da jeg var i London sidst, slog jeg vej forbi min yndlings kaffe joint, Monmouth Coffee, hvor jeg ikke kunne modstå en fin, lille stabel chokolade, der stod på hylden og kaldte. Med hjem i kufferten kom Francois Pralus’ Pyramide des Tropiques bestående af 10 mørke Grand Cru chokolader og WAAAUW, hvilken oplevelse – de mest komplekse og absolut udsøgte chokolader jeg endnu har smagt!

 93. Lækkert! Bedste oplevelse? Haha, det må nok være chokoladefontæne en tømmermændsdag i Las Vegas (selvom chokoladen ikke nåede konkurrence-chokoladen til sokkeholderne).

 94. Åhhh, jeg var i Barcelona og fik den mest fantastiske varme chokolade. En espressokop fyldt med mørk, flydende chokolade. Blev nærmest mæt af en tår :)

 95. Min bedste chokoladeoplevelse må uden tvivl være, da jeg forleden dag smagte de bedste håndlavede flødeboller længe, da jeg var på arbejde i ishus! :-)

 96. Mmmmh! Åh bedste chokolade oplevelse, det må blive en bid af en ferrero rocher! Haps. Desværre er de pokkers dyre, så det er en af se sjældne bekendtskaber, men yderst guddommelige af slagsen.

 97. Jeg har altid troet, at jeg var den eneste, som kunne lide chokolade og lakrids sammen. Har altid nøjsomt taget både et stykke lakrids og chokolade i munden – til manges forundring. Det ser måske heller ikke så pænt ud ;) Min glæde var i hvert fald stor, da jeg fandt ud af, at det lige pludselig var tip top moderne og helt i orden med den kombi. Så nu behøver jeg ikke engang blande selv ;)

 98. Jeg elsker hvide chokoladefrøer sammen med vanille softice med lakridspulver på :D

 99. Havde min bedste oplevelse da jeg for 6 år siden var på Azorerne, her var jeg på en tjener/kokkeskoles restaurant og fik serveret chokoladekage med flydende chokolade indeni. Fuldkomment guddommeligt! Kan huske alt ved den oplevelse, smagen, duften, lydene, stemningen.. Det var som at være i himlen…

 100. Jeg bor på kollegie og en af drengene på min gang er barndomsven med ham der vandt DM i chokolade sidste år. Det har resulteret i at vi en aften til vores madklub har fået chokoladetærte lavet med Carïbe m. en creme af Ivoire og ingefær og en mousse af Jivara over syltede clementiner, appelsiner og grapefrugt. Det var helt fantastisk og hvis jeg ikke var vild med Valrhonas chokolader før så blev jeg det i hvert fald efter den aften.

 101. Jeg har haft utallige lækre chokoladeoplevelser gennem livet, da jeg er den største chokoladeelsker på denne jord (hæhæ!). Noget af det bedste er dog de såkaldte “blødende hjerter” MMMMhhhhhhh! Mums! Min mor er også sød til at komme hjem med en lækker plade god mørk chokolade….

 102. Chokoladen i de billige chokolade julekalendere, da man var lille! Det var det her lille, sørgeligt smagende stykke chokolade, men bare det at man fik ét hver dag – og det var helt igennem lovligt at spise det til morgenmad. Dét var bare godt! :-)

 103. Min bedste oplevelse med chokolade må vist være alle de tusind forskellige ting man kan gøre/lave med det, fantastisk ingrediens :)

 104. Det må være her for nylig, hvor jeg var med nogle venner i Berlin. Vi skulle finde noget mad til den lange bustur hjem og endte i en økologisk specialforretning. Så over hele hjemturen spiste jeg en plade økologisk chokolade på 70 %! Det føltes meget dekadent i en ildelugtende bus på de tyske motorveje. Jeg kunne dog godt have drukket et stort glas mælk til :D

 105. Uhm.. hvor lækkert! Min bedste chokolade-oplevelse må nok være chokolade-mousse, som kun består af vand og god, mørk chokolade. Det smager bare så, så, så godt! :-)

 106. Min bedste chokolade oplevelse var helt sikkert da jeg smagte god skandinavisk Marabou chokolade efter at have været i USA i 8 måneder, hvor de nærmest kun spiser forfærdeligt “Hershey’s” chokolade.

 107. Jeg har desværre ikke nogen fancy historie om chokolade, men jeg elsker blomme i madera (arvet lidenskaben efter min mor), og så skal det helst være af god chokolade, og ikke bare dem der fra Anton Berg. Så jeg ville bare blive glad for at vinde, selvom min historie ikke trækker avisforsiderne..

 108. sidste år fik jeg en rigtig god julegave af den madhøjskole, som jeg arbejder på. det var en æske med ro chokolader fra jægersborggade, og de var intet mindre end fantastiske! det meste af den lille æske blev delt med et par gode venner nytårsaften, og vi var i total chokolade-ekstase! :)

 109. Da jeg fyldte 18 overraskede min fantastiske veninde med en middag et hemmeligt sted. Pludselig stod vi foran den Røde Cottage, og jeg var virkelig chokeret over at hun gav middag sådan et sted! Middagen var fantastisk, ligeså selskabet og det hele kulminerede da vi nåede til desserten. På menukortet stod der: “Chokolade, chokolade, chokolade”, og det var den ultimative chokoladeoplevelse! Fan-tas-tisk. Intet mindre…

 110. Det er jo en umulig opgave. At skulle vælge sin bedste chokolade oplevelse. Og så alligevel, for nu elsker jeg paris og i paris kan man dø en lille smule i hver af de lækre konditor butikker, chokolade butikker og stormagasiner. For her er virkelig alt hvad hjertet begære. Så den bedste oplevelse må være en chokolade fragelitee spist i Fauchon for mange år siden.

 111. Tror helt bestemt at jeg har min bedste chokolade oplevelse til gode endnu :D.Det der kommer tættest på, er nok, et besøg i Frellsen i Hjørring, der laver det selv.Tænderløbende og ikke godt for tegnebogen at komme der for tit ;)))

 112. Åh, chokolade – hvem elsker ikke det? Min bedste chokoladeoplevelse har været i NYC – min mor og jeg var inde i den mindste butik med chokolade fra gulv til loft – egentligt gik vi derind fordi vi blev draget af duften ude fra gaden ;) De havde en del smagsprøver – fyldte, mørke, lyse, brownie og alt hvad man kan forestille sig – en fyldt chokolade med ganache overvandt især mit hjerte!

 113. Den bedste chokoladeoplevelse for mig er, når vi bager brownies herhjemme. Det er simpelthen en ren fest. En brownies skal være sprød i kanten, og meget fedtet indeni. Så er det simpelthen som at tage en bid af himlen! :D

 114. Jeg fik for nylig en plade chokolade af en fyr jeg har datet, og han havde husket at det var den mørke slags jeg bedst kunne lide. Så i denne forbindelse var det både chokoladen og tanken bag der gjorde mig glad :-)

 115. Årh, den er svær, da jeg generelt elsker alt chokolade. Jeg har en svaghed for Summerbird, så min bedste chokoladeoplevelse indtil videre, må nok være, da jeg smagte Summerbirds flødeboller, med hvid chokolade overtræk, et snært af hindbær og den lækre marcipan bund.

 116. Jeg elsker chokolade og bliver altså en lille smule lykkeligere, hver gang jeg smager, bager, lugter til noget med chokolade. Jeg er mest til den helt mørke slags – f.eks. Feodora, de små flade portionsstykker i gult papir. Dog har jeg også lært at sætte pris på god, norsk mælkechokolade – ikke mindst Frejafabrikkens eventyrchokolade, hvor der følger et lille norsk folkeeventyr med på indersiden af papiret. Og så er der et eventyrslot med tårne og det hele på det lille chokoladestykke.

 117. min bedste chokolade oplevelse var helt sikkert i påsken for 4 år siden, hvor min lillesøster på 10 år var med til påskefrokost ved en af ejerne ved Lindt chokolade. Hvor han så havde gjort sig den ulejlighed at tage en kæmpe chokolade kanin med til hende der var en halv meter tøj næsten, det var virkelig vildt og har aldrig set en lille pige blive så glad før :) hun delte selvfølgelig med os andre, og det var virkelig hyggeligt! Helt klart den bedste oplevelse jeg har haft med chokolade ;-)

 118. Fornylig var jeg til vinsmagning hos min bror, da han snart skal giftes. Den nærmeste familie var samlet, og til dessert blev der serveret chokoladebrownie. Dog smagte den som aldrig før. Bunden var lidt sprød, smagen var ren mørk chokolade og dejen var helt fondant/mousse agtig og smeltede på tungen. Fantastisk smagsoplevelse, i trygge rammer med dejlige mennesker og med en god kop kaffe til!

 119. En lækker chokoladekage kan altid redde min dag – og chokoladeballaden fra http://anneauchocolat.dk/?p=107 er ingen undtagelse. Den er i øvrigt et godt bud på, hvad Valhrona-‘barerne’ kan bruges til – Caraïbe eller Guanaja kan anbefales!

 120. Min bedste chokoladeoplevelse var en virkelig lækker chokoladefondant, som jeg fik i på en lille bitte lokal restaurant i Barcelona. Vi var nogle venner afsted på ferie og vi var kommet meget sent ud og spise, så kl. var vel omkring 1 om natten, da vi nåede til desserten – og den var bare helt utrolig lækker!

 121. Min bedste chokoladeoplevelse var nok da jeg fik øjnene op for kvaliteteschokolade og chokolade med en høj kakaoprocent. Jeg boede i Middelfart hvor der ligger den bedste lille chokoladebutik, Krings, hvor man kunne købe hjemmelavede trøfler, chokolade med hindbær og hvid chokolade og alt andet godt :) I dag nyder jeg mørk chokolade på 60-70% og tænker på at det jo er sundt :) Eller…

 122. Jeg har engang fået en gave af nogle veninder, der bestod af lakrids kugler overtrukket med chokoladedrys.. Det smagte godt!

 123. Det er svært at vælge, men min bedste chokoladeoplevelse må være chokolade med mintsmag – det smager så godt! :-)

 124. Jeg forsøgte mig engang med at lave fyldte hvide bailey chokolader i nostalgiske forme fra min Vietnam rejse. Det var et chokolade hit hos mig og en af mine bedste chokolade oplevelser. Jeg ville elske at lege i køkkenet med de lære Valhrona barer!

 125. Må vist blankt indrømme at for mig er alle chokoladeoplevelser helt i top. Kan ikke komme i tanke om en eneste gang jeg har indtaget chokolade og ikke fandt det fantastisk :)

 126. Bedste chokoladeoplevelse var i 2003, da familien var i Thailand. Vi var på et fint hotel ( Marriott) og der fik vi KÆMPE chokolade fontane med alt hvad der kan dyppes i chokolade til. Det var en meget fin mørk chokolade som både børn og voksne nød. Det skulle alle have lov til at prøve.

 127. Min bedste chokoladeoplevelse var en hjemmelavet mørke chokolademousse der skaffede mig et 10-tal i hjemmekunstskab dengang jeg gik på efterskole :-)

 128. Chockolade fra belgiske Pierre Marcolini, og en 4,5 kg Toblerone nogle aar tilbage som julegave. er foerst begyndt at spise det igen her paa det sidste ;-)

 129. Jeg ELSKER alt med chokolade. Min bedste oplevelse med chokolade…Hmm, bum, bum. Hvad skal jeg vælge? En chokolade creme brulee med hindbær, som er suveræn kombi, eller en chokolade macaron med fyld af en syndig og lækker chokoladeganache, eller en lækker brownie med is, eller, eller, eller?? Nej, jeg kan ikke vælge. jeg elsker det hele

 130. Min bedste chokolade oplevelse er nok en lille hverdags forkælelse; nemlig coffe collectives varme kakao lavet på valrhonas dejlige kakao! Og så første gang jeg smagte gateu marcelle!!! Uhm!!! Dyb intens mørk chokolade himmel!!!

 131. Den bedste chokoladeoplevelse er, når jeg har stået på ski eller vandret i flere timer og står på toppen af fjeldet og mangler lidt energi.. Her er et stykke chokolade guld værd!! :)

 132. Min bedste chokoladeoplevelse er: Da jeg som lille altid skulle finde det stor påskeæg, som min mormor havde gemt i haven :-)

 133. Hmm, tror ikke at jeg har haft nogle særlige chokolade oplevelser.. Dog kan jeg sige, at når man sidder og sveder til en terminsprøve, så er der ikke noget bedre end et stykke af min fave Tom’s Guldbarre med 58% ;)

 134. Mmmm, jeg elsker alt chokolade, men min bedste chokolade oplevelse er helt klart, en dag hvor jeg var sammen med min gode veninde, hun vidste mig en rigtig sød og fin Øko-butik, hvor vi købte den her flot pakket chokolade-plade, og ja, den var god. Elsker bare smagen, og kan ikke få nok af den, den er slet slet ikke som en Marabou eller Toms som man kan købe i supermarked. Den er virkelig speciel og anderleds :)

 135. Da jeg for 11 år siden fik job i frellsens chokolade som ungarbejder.. Her fik jeg for alvor øjnene op for hvor fantastisk chokolade er :)

 136. Juleaften, da jeg fik den mest fugtige chokoladekage med lakrids (fandt jeg ud af senere, da jeg lige måtte forhøre mig om den “hemmelige ingrediens”). Argh….. må ud og have noget chokolade nu!

 137. mystery shopper, og det er nok det fedeste jeg har ansøgt om at blive længe. Bare et lille hint ;)]]>

 138. Da jeg som barn havde plaget en del om at få en speciel chokolade-julekalender, og den så pludselig lå på køkkenbordet d. 1 december. Der var nogle der blev glade :)

 139. Ih alt med chokolade er godt!! Meeeen chokolade-fondu af GOD chokolade og hvis det indtages i det BEDSTE selskab af veninder, ja SÅ har man altså en virkelig god chokolade oplevelse :D

 140. At spise chokolade er en skøøøn oplevelse, jeg har HVER dag :-) Men den bedste…. Det må være da jeg havde ganebøjle på i 3 måneder (uden fast føde), den første bid chokolade efter det, var som at komme i himlen!

 141. Uh en lækker konkurrence! Min bedste chokoladeoplevelse må næsten være, da jeg var på Glyptoteket og smagte en af Mette Blomsterbergs gudeskønne kager med chokolade :-)

 142. Uhh jeg elsker bare chokolade! Har næsten lige været i Berlin med mine forældre og der var der en chokolade forretning! Årh de havde virkelig den BEDSTE chokolade (og der var smagsprøvelser) :)

 143. Min seneste fantastiske ckokoladeoplevelse jeg har haft var da jeg lavede de mest fantastiske Sara Bernhardt kager i påsken. Med lækker hjemmelavet makronbund, nogle med hvid chokolade og hindbærfyld og nogle med daimfyld og den lækreste tykke mørke chokoladeovertræk. Påskeæg til voksne ;-)

 144. Min bedste chokolade stund går langt tilbage, for det var da jeg var helt lille, hvor jeg spiste en lille skål chokolademousse og en lille chokoladekage, dette store chokoladeorgie (for lille mig :-)) var faktisk mit aller første måltid overhoved. Jeg kan selvfølgelig ikke ikke huske det, men det billede, som mine forældre tog, det siger bare mere end 1000 ord. Et lille ansigt med et kæmpe smil og chokolade over hele ansigtet. Siden da er mit forhold til chokolade ikke blevet ændret – tænk at det snart er 18 år siden…. .

 145. Hjemme hos mig har det længe været en fast tradition, at vi hver onsdag spiser en smule mørk chokolade. Det er altid mindst 70 %, hvilket er virkelig lækkert. Kombineret med en god kop chai-the er det en rigtig dejlig lille chokoladeoplevelse HVER onsdag!

 146. Kan ikke komme i tanke om en specciel oplevelse, da jeg syntes at chokolade altid er godt.

 147. Det lyder næsten fjollet, men jeg husker stadigvæk helt tydeligt første gang jeg fik en blødende chokoladekage. Det var perfektion i mine øjne og oversteg alle mine forventninger. Det er nok også den bedste jeg nogensinde har fået, det var på en lille hyggelig cafe, hvor kvaliteten af alle de anvendte råvarer var i top. Den fantastiske økologiske vanilje is gjorde kun den lækre lune chokoladekage med den flydende midte endnu mere fantastisk. MUMS!

 148. Jeg har ikke en bestemt episode med chokolade som udstikker fra alle andre, jeg holder bare ualmindeligt meget af chokolade og lakrids

 149. Min ultimative bedste chokoladeoplevelse var på studietur i 2.g i Bruxelles, hvor vi besøgte en belgisk chokoladefabrik, hvor vi fik mulighed for at smage på, jeg ved ikke hvor mange, forskellige slags chokolade og lave vores egne chokolader.

 150. En af mine bedste chokolade oplevelser er da jeg for ikke så lang tid siden var på Baresso med mutti, og hun gav chocolate tripoli (tror jeg nok den hedder), hvor man får en kop varm mælk, med mærk, lys og hvis chokolade i.. Nøj hvor smagte det bare super godt :D

 151. Årh ikke dårligt at være choko/lakrids-tester!! Jeg kender allerede chokoladen, og ja den er læks! Lakridsen der imod kender jeg ikke, og jeg er ellers stor lakridsfan. Mere end chokolade-fan faktisk… Haps – send gerne denne vej!

 152. Jeg kan simpelthen ikke vælge så fortæller bare lige om den jeg havde idag. Jeg mødte en af mine veninder inde i byen og hun havde lige en pakke med de lækreste nougat-choko kugler, Muuuuuums<3

 153. Min største chokoladeoplevelse må være da min kæreste og jeg lavede chokoladepandekager med chokoladesovs og vanilleis til. Nøj det smagte godt!

 154. Jeg rejste sidste forår rundt i Centralamerika sammen med en veninde, hvor vi også besøgte Cuba. En af dagene i Havana besøgte vi Museo del Chocolate – oh yeah, et helt museum om chokolade! Det var udformet som en café, hvor der indimellem cafébordene, gårdhaven og den lille butik var fine montre med chokolade, gamle redskaber til at lave chokolade med og noget om chokoladens historie. Vi sluttede besøget af med at drikke hjemmelavet kold chokolademælk og spise skøn chokolade i gårdhaven – og så så senere både en chokolade”farm” og en masse kakaoplanter. Virkelig en god oplevelse blandt alt det frituremad, man ellers får i Centralamerika!

 155. Jeg bryder mig virkelig ikke særligt meget om chokolade. Tilgengæld bader min søster sig gerne i det. Så hvis jeg skulle være den heldige vinder, ville jeg helt klart give det i gave til hende. Jeg tror aldrig, jeg har set hendes taske uden en eller anden form for noget chokolade i også. Jeg tror, at hendes bedste oplevelse med chokolade var, da jeg kom hjem fra Brighton, England med en kæmpe gave. Hun gættede løs på, hvad der var i den, men ramte aldrig plet. Hun pakkede den ud og skreg af glæde, hvilket vi filmede og siden har grint vildt meget over. Hvordan kan man ligefrem skrige af glæde over at pakke en gave med chokolade ud? Hmm.. Det kan min søster i hvert fald. :-)

 156. Min bedste chokoladeoplevelse er pt en genganger. Da jeg bor i Spanien i øjeblikket, er jeg så heldig, at min søndag altid starter med en omgang “churros con chocolate” – bedre kendt som spanskrør. I Danmark spises de oftest med softice, men skal de nydes rigtigt, er det altså som her, med en stor kop smeltet chokolade. Dyp dine churros i den varme chokolade og nyd dem! Mmmmhmm.

 157. Min bedste chokolade oplevelse, var da jeg ikke havde spist slik i et helt år, pga et væddemål. Og da jeg så tog en bid af min første chokolade, tror aldrig jeg har smagt en chokolade som smagte så godt!

 158. Jeg må sige, at jeg har mere end én fantastisk chokoladeoplevelse. Jeg vil ikke lyde helt salig, men mine bedste oplevelser har været de gange, hvor jeg har villet takke mine forældre for altid at hjælpe mig, når jeg har brug for det. Når jeg virkelig vil takke dem, går jeg til en lokal specialforretning, der sælger god hjemmelavet chokolade, vin og øl, og så giver jeg dem ellers en ordentlig kurv med alle de lækkerier, de bedst kan lide. Synet i deres ansigter, når de tager første bid af chokoladen er ikke til at glemme – og så klager jeg selvfølgelig bestemt ikke, når de lader mig smage som tak for den gode chokolade :)

 159. Jeg har smagt rigtig lækker chokolade i løbet af mit kun 18-årige liv, men min bedste oplevelse (som selvfølgelig inkluderede chokolade) var, da jeg var omkring 5 år gammel og det stormede og tordnede udenfore. Min far satte min yndlings Disney-film på og hentede en helt almindelig plade Marabou fra køleskabet. Chokoladen indeholdt intet specielt, men i det øjeblik hvor filmen rullede, det blæste og larmede udenfor og min far og jeg sad indhyllede i tæpper, smagte den ekstra godt. Den værste var til gengæld da selv samme far havde spist en HEL æske mørkpålægschokolade og kun efterladt et halvt stykke til min morgenbolle. Han er meget chokoladeglad, hvilket jeg har arvet :-)

 160. Den bedste chokoladeoplevelse, jeg har haft, er en, jeg havde for nylig. Min mor og jeg var i byen og her inde i en livstilsbutik. De havde noget virkelig indbydende chokolade, og vi valgte at købe en kæmpe plade mælkechokolade med lakrids. Jeg kan normalt ikke lide mælkechokolade og lakrids er heller ikke mit fortrukne – men hold da op, den her chokolade var fantastisk! Man skal ikke have få meget af den, for så bliver det kvalmt. Det er jo et plus, for så kan man føle sig mættet på chokolade uden at have spist mere end et par stykker. Det var virkelig en fantastisk oplevelse!

 161. En af mine bedste chokoladeoplevelser har nok været Hershey’s butikken i New York. Chokolademængderne er overvældende, og især chokoladen “Cookies and Cream” er sublim! :)

 162. Min bedste chokolade oplevelse var i Paris hvor jeg stødte ind i den her fantastisk lille sød butik i ren Willi Wanka style, der flød rund med chokolade og søde sager som fik en til at tænke tilbage på ens barndom.

 163. Min bedste chokolade oplevelse var med blandingen Bridge Blandingen, den minder mig om min mormor. Hver gang jeg får et specielt stykke slik nemlig en hvid pastil med pebermynte og chokolade i. Hver gang jeg får denne pastil tænker jeg på min mormor og de oplevelser og minder jeg havde med hende. Derfor er pebermyntepastillen min fortrukne chokolade.

 164. Sikke en fin konkurrence <3 vil hellere end gerne deltage, er der noget bedre end chokolade OG lakrids? Mums! Jeg tror, at min bedste chokoladeoplevelse må være, når min kæreste laver mørk chokolade fondant til mig, han er normalt ikke en haj i et køkken, men fondant "nailer" han bare hver gang!

 165. Min bedste chokoladeoplevelse må være, da jeg var til et bryllup, hvor jeg var så heldig at smage den fantastisk Gateu Marcél kage. Sidenhen valgte jeg at bage den til en fødselsdag, hvorefter jeg endte med at spise den halve kage, der var til rest, dagen efter – velvidende hvilken kaloriebombe den er. Men jeg nød hver eneste bid!

 166. Min bedste chokoladeoplevelse var en tung, tæt brownieagtigt ting med chokoladespåner ovenpå. Fik den i berlin i efteråret. Mums…

 167. Min bedste chokoladeoplevelse må være et besøg på caféen bag en lille chokoladebutik i Valencia. Butikken er fyldt med de syndigste lækkerier og caféen lever til fulde op til butikkens kvalitet med fine omgivelser og den lækreste varme chokolade med chili lavet på 80% mørk chokolade. Et vaskeægte chokoladeparadis!

 168. Alle oplevelser med chokolade er fantastiske :) Men hvis jeg skal vælge en, må det nok være “triple chocolate ice cream”, som er chokoladeis med chokoladesovs og chokolade stykker, det er bare lækkert :)

 169. Min bedste chokoladeoplevelse, var uden sammenligning dengang mine veninder forærede mig en kæmpe kurv, fyldt med de lækreste chokoladeting! Det var alt lige fra min yndlingsdessert chokolade mousse til twix (min klare favorit-bar). De ved at jeg er helt pjattet med chokolade (især så mørkt som det kan blive), så det var den bedste fødselsdagsgave jeg overhovedet kunne tænke mig :) Jeg eeeelsker mine veninder og jeg eeelsker chokolade! Derudover så elsker jeg også sommer, men det er en helt anden snak :)

 170. Min bedste chokoladeoplevelse var nok da jeg var ovre ved en veninde og vi lavede hjemmelavet chokoladesovs til dessert, det smagte fuldstændig himmelsk!! :)

 171. Hold da op, hvor er det svært kun at vælge en, når chokolade er indblandet i størstedelen af de lykkeligste stunder. Men de bedste chokoladestunder indeholder oftest et cheesy jeg elsker dig, hvad enten det er fra en veninde, familie eller kæreste, så rør det mig hver gang. Valentinesdag i Verona med en sød italiener, chokoladekys og bevidstheden om at vi var ved at skabe vores egen Romeo og Julie var dog noget helt specielt!

 172. Jeg spiser chokolade hver dag, og nyder det altid i fulde drag. Noget af det bedste jeg ved er chokoladebrownies med store stykker mørk chokolade i:) Uhmmm..

 173. Min bedste chokoladeoplevelse må vist være da jeg besøgte min veninde i Aarhus mellem jul og nytår 2011, og vi smuttede ind forbi Peter Beiers chokoladebutik. Her købte vi hver nogle lækre stykker chokolade, men især et stykke får stadig min mund til at løbe i vand, det var et stykke chokolade med lakridstrøffel. Det var så lækkert, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Nøj jeg kunne godt spise sådan et stykkke NU! :)

 174. Uha.. jeg tror jeg vil sige filmen “Charlie og chokoladefabrikken” – fantastisk drømmeunivers.

 175. hmm der er så mange… Det første jeg kom til at tænke på, var da jeg bagte chokoladefondant… Det er SÅ lækkert!!

 176. Min bedste oplevelse med chokolade (det eneste is jeg kunne lide udover pistacie) er da jeg som barn ALTID skulle have chokolade is. Min mor som yndede at klæde mig i hvidt var dog lidt træt af det, da jeg ca. hver gang også spildte ned af tøjet. Det var nærmest et must. :)

 177. Alpelandet, Schweiz, er kendt for deres fantastiske chokolade. Landet er mit andet hjemland bl.a. på grund af min kærlighed til chokolade. Min største oplevelse var da jeg stod på toppen af et bjerg med udsigt til en solnedgang over Matterhorn (kendt som tobelerone bjerget). I tasken havde jeg en plade af den mest velduftende mørke chokolade (økologisk – købt hos en lille lokalforhandler) men toner af mocca. Chokoladen smeltede blødt på tungen og fløj nærmest væk i nydelse ;)

 178. Alle oplevelser med chokolade har været gode. For eksempel var jeg i dag vil frisøren, hvor de serverede lækker chokolade.

 179. Min bedste chokolade-oplevelse var uden tvivl, da jeg var på min første udenlandsrejse med min kæreste i marts. Her var vi på en ægte fransk restaurant i Paris, og fik til dessert den skønneste chokoladekage til deling – med heeelt mørk flydende chokolade indeni. Nøj – det var lækkert. Magisk øjeblik!

 180. Det må være hvert år til jul, da jeg var lille, og min mor lavede konfekt i i timevis med masser af smeltet chokolade på. Det var virkelig fantastisk hyggeligt!

 181. Chokoladeoplevelser er der mange af, for chokolade er en favorit. Men hvis der skulle vælges en, må det blive fødselsdagsgaven fra kæresten, bestående af chokoladeovertrukne nødder med knust hindbær fra Summerbird <3 Herlig oplevelse!

 182. Jeg spiser rigtig meget chokolade, men det er allerbedst i en helt fantastisk brownie, jeg heldigvis selv har lært at bage. Det er den ultimative forkælelse :)

 183. Min bedste chokolade oplevelse….. Nøj den var svær! Men Jeg tror det var første gang jeg smagte LIndt exellance mint. Min veninde havde snakket om, at den chokolade var som en bid af himlen, så en dag fik jeg smagt det, og jeg måtte give hende ret :-)

 184. Jeg går på efterskole, mig og mine 7 lejeligheds veninder fik så den íde at bestille chokolade sammen, da vi alle sammen eeelsker chokolade. Det resulterede i at jeg modtog en kæmpe pakke på skolen, med omkring 30 plader milka chokolade + lidt andet chokolade. Vi grinte lidt af det, men hyggede os. Vi er nu løbet tør for chokolade, og jeg vil forsøge at vinde noget nyt!

 185. Jeg er lidt af en chokolade-freak. Da jeg var mindre, var et af mine første ord “olaw”, som altså betyder chokolade. Men min bedste chokolade-oplevelse var nok, da der åbnede en lille, delikat chokolade-forretning i min lille by. Det har siden været min chokolade-pusher! :-)

 186. Uhh min bedste chokoladeoplevelse må vel nok være da jeg var i Belgien og var i Brügge og Bruxelles – mage til chokoladehimmerige findes næppe andre steder. Jeg fik smagsprøver alle steder -og det var svimlende godt. Så kufferten var fyldt med div chokoladefristelser da jeg skulle hjem !!

 187. En af de bedste oplevelser jeg har haft, var besøg hos Valrhona – både da det var i den lille mørke forretning, men også sidst, da det var blevet en flot chokoladeforretning, med et utal af fantastiske smagsprøver.

 188. Min farmor er det som vi kalder en “slik-farmor” som altid har forkælet os med noget af det allerbedste chokolade, bl.a. Valrhona og belgisk chokolade. Min bedste chokolade oplevelse(r) må siges at være de gange jeg sammen med min farmor har lavet julekonfekt og påskeæg. Som den ældste af børnebørnene har jeg haft mulighed for at lave det alene sammen med hende og det er noget af det allebedste, for så får vi snakket OG spist masser af chokoloade :)

 189. Chokoladeoplevelser skal helst opstå hver dag – og det gør de også ofte for mig :)

 190. Min bedste oplevelse med chokolade, var da kæresten og jeg forrige nytår lavede en “seriøs chokoladekage” (sådan kalder Mette Blomsterberg den) til nytårsfesten hos nogle gode venner. Vi lavede dobbelt portion, sådan for at være på den sikre side. Kagen var guddommelig, festen var fabelagtig. Men endnu skønnere var det at vågne sammen med kæresten den 1. januar og hoppe ud i køkkenet, sidde dér sammen i nattøj og spise “seriøse” rester :-)

 191. Jeg kan umuligt vælge bare én oplevelse, da jeg ELSKER chokolade! Om det er i form af en nybagt pain au chocolat, chokolademousse, brownie, muffins, is, varm chokolade med flødeskum på toppen, gemt i en cookie, eller bare et lækkert stykke mørk chokolade. Jeg elsker det hele!

 192. min bedste chokolade oplevelse var på en restaurant i Budapest, hvor min kæreste og jeg delte verden mest fantastiske chokolade kage. den blev først bagt når man bestilte den og inden i kagen var der smeltet chokolade.

 193. Min bedste chokoladeoplevelse er for år tilbage på en tur til Finland, hvor de længe har dyrket den fantastiske chokolade-lakrids-kombination! Her smagte jeg for første gang chokolade med lakridsfyld – og siden har jeg været solgt… Indtil for ganske kort tid siden har det jo slet ikke været dyrket i Danmark, men heldigvis er vi ved at komme efter det. Oh joy :)

 194. Der er simpelthen for mange gode oplevelser at vælge imellem, så derfor vil jeg udvælge mig min bedste chokolade oplevelse, der hændte for nyligt. Søde kæresten skriver speciale hos forældrene for koncentrationens skyld og det er helt forståeligt, men forældrene bor altså bare hele vejen ovre i Sønderjylland og jeg er her i Kbh og savner. Han kom dog hjem til kærestehygge her i mandags og gensynets glæde blev kun større da han fremtryllede en pakke grænsehandels tofifee fra tasken. Chokolade behøver ikke være luksuriøs for at skabe glæde og nydelse.

 195. Den bedste chokolade oplevelse var for et par år siden, da min mor havde købt summerbird (!) rå nougat, forskellige smeltechokolade varianter, mandler etc. så vi kunne lave konfekt til jul. Vi er i forvejen STOR STOR fan af summerbird i familien, og når der er summerbird på bordet bliver det NYDT i langdrag. -Men vi havde simpelthen den allerhyggeligste eftermiddag, -en rigtig mor-datter dag, hvor vi fik hygget og snakket (vi ser jo ikke hinanden så ofte længere) hele dagen og konfekten af summerbird chokoladen som vi fik lavet, er simpelthen det bedste hidtil. -Om det så også var hele processen og oplevelsen der spillede ind, ved jeg ikke ;-)

 196. Min bedste chokoladeoplevelse er Summerbirds vagtelæg, som jeg hver påske glæder mig til at sætte tænderne i! Jeg har endnu ikke smagt valhronas chokolade, men da jeg kun har hørt positivt herom, må det snart prøves! :)

 197. MIn bedste chokolademinde er fra 2009, hvor jeg deltog i en sindssygt 20 km-løb i Tyskland, og var smurt ind i mudder fra top til tå da jeg havde gennemført. Efter et varmt bad var der middag på hotellet med en gigantisk chokoladefontæne midt i det hele – jeg spiste kun dessert den aften :)

 198. Min bedste chokolade oplevelse var da jeg var på madskole på en rigtig god restaurant i Italien sidste sommer. Kokken lavede en hurtig chokolade smagning for os. Det var forskellige slags Amedei chokolade. Man kunne smage de små nuancer i chokoladen, især når han forklarede det. Det var virkelig lækkert!

 199. Elsker bare chocolade,men om sommeren når den står på hjemmebagt mazarinbund med chocoladeovertræk og friske jordbær så bliver det nok ikke bedre. Uhm glæder mig allerede