test: sulfatfri shampoo mm

For et par uger siden skrev jeg om de nye sulfatfri produkter fra Purely Professional. Nu har jeg (og J) haft lejlighed til at prøve dem dagligt og jeg ville derfor lige vende tilbage og fortælle hvad jeg (og J) synes om produkterne :)

Sulfater or not?
Det er efterhånden flere år siden at Ronja Røverdatter-håret og jeg fandt ud af at sulfater ikke var sagen i vores shampoo. Så længe siden at det med at have en tør, tør, udpint og sammenfiltret skaderede på hovedet efterhånden føles ganske fjernt. Og håret – og jeg – ser som følge lidt mindre Ronja Røverdatter-agtige ud ;)

Sulfater er nemlig rigtig dygtige til at opløse fedt. Også det gode og beskyttende fedt, der ligger på hårstråene og holder skællagene nede (og vi vil gerne have at de skæl ligger ned, så ser håret nemlig blankt og sundt ud) og beskytter hårets kerne. Og ikke nok med det, det kan også irritere ens hovedbund. Hvis I er interesserede i at vide mere om sulfater, så kan jeg virkelig anbefale Pudderdåsernes gode indlæg om emnet :)

Betyder det så at sulfater er satans yngel og noget der for enhver pris bør undgås? Nej, slet ikke. Min mor – der har et helt, helt andet hår end jeg; tyndt og fint – er eksempelvis slet ikke begejstret for sulfatfri shampoo. Hun synes hendes hår fylder alt for lidt og klasker for nemt, netop fordi det ikke lige bliver ‘smadret’ lidt af sulfaterne (der kan gøre at håret fylder mere + kan suge mere vand). Så som med alt andet så gælder det om at finde det, der passer til én selv og ens hår. Groft sagt vil jeg antage at sulfatfri shampoo vil være et hit for alle med hår der enten er porøst, krøllet, kruset, kraftigt, tørt, ødelagt, kemisk behandlet eller det hele på en gang som mit ;) Og for dem med sart hovedbund.

Shampo 0
Jeg har prøvet en del shampoos uden sulfat efterhånden og de kan mildest talt være noget så underlige. Ofte er konsistensen helt mærkelig og/eller de skummer ikke. Nu er det jo ikke skummet, der gør hår (eller tænder eller tøj) rent, men for det første er det psykologisk svært for os at tro på, at noget bliver rent hvis ikke ‘rensemidlet’ skummer og for det andet er det unægteligt nemmere at fordele noget der skummer.

Denne skummer og er ganske nem at fordele, selv i mit store hår. Det havde jeg lidt problemer med, med PP’s Shampoo 3, men denne gør jobbet nydeligt. Det er dog mindre skum end med en konventionel shampoo, så det skal man være opmærksom på, men altså nok til at den er til at arbejde med. Og til at give den der ‘renhedsfornemmelse’. Shampooen vasker da også håret ordentligt rent og gør det på en rar og skånsom måde. Mit hår føles hverken glas- eller høagtigt og udtørret efter vask, som det ellers nemt gør og jeg synes ikke jeg behøver at bruge en halv flaske balsam efterfølgende :)

J er også glad for den. Hans skalp er lidt sart og bliver nemt irriteret og Shampoo 0 hjælper her til ikke at forværre situationen :)

Hand Cleanser 2
Har I set hvor mange håndcremer jeg ejer? De af jer, der følger med på Instagram og Facebook har i al tilfælde for nylig set et udsnit at den ganske betragtelige samling. Jeg har nemlig kronisk tørre hænder. Og er derfor altid på jagt efter den håndcreme, der kan lave om på det.

Det er bare først nu at det er faldet mig ind, at det måske slet ikke var cremen (eller hænderne), der var problemet, men al den håndsæbe jeg vasker poterne i mange, mange gange dagligt. For ligesom at den sulfatfri shampoo ikke udtørrer håret, så er den sulfatfri håndsæbe også mildere ved hænderne. Det har smarte her, så bare først fundet ud af efter, at jeg har haft Hand Cleanser 2 stående herhjemme i et par uger. Kunne faktisk finde på at vaske mine hænder i opvaskemiddel tidligere… Ganske tumpet når jeg i snart flere år har præket om sulfatfri hårprodukter…

Hand Cleanser 2 er mildt skummende og har en rar konsistens.

Facial Cleanser 1
Ikke nok med at mit hår og mine hænder er tørre, det er min hud i ansigtet også (som jeg har underholdt jer med ved flere lejligheder). Måske jeg er en kiks. En tør kiks. I hjertet (mit tørre kiksehjerte) er jeg en vand-og-sæbe-pige, når det kommer til ansigtsvask, men kiksehuden og erfaringen har lært mig at det fungerede bedre med rensemælk og vat. For nylig fandt jeg så A-Dermas dejlige vaske-olie, der gjorde at jeg atter kunne blive ‘vand-og-sæbe-pige’ og med denne Facial Cleanser fra Purely Professional er det ligeså. Synes at den føles lige så – om ikke endnu mere – mild og skånsom målt på stramhedsfornemmelse i ansigtshuden efter vask. Med de gode gammeldags ansigtssæber føltes det som om kinderne var ved at krakelere, mens de skreg på creme, men med denne er der ingen ørkenfornemmelser i ansigtet efterfølgende. Og så kan jeg rigtig godt lide det florlette skum, som opskumningspumpen (det er der vist ikke noget, der hedder… foameren) producerer. Det eneste jeg ikke er så pjattet med er duften – eller manglen på samme, der er jo ingen parfume i – men modsat de andre PP-produkter, der er meget neutrale i duften lugter denne en lillebitte smule af vitaminpiller.

J siger: “Det virker ikke som om man smider syre i ansigtet og huden føles rar og ren bagefter, men ikke tør”. Hmm… måske jeg bare skal lade ham skrive anmeldelserne fremover…

Spørg endelig hvis der er noget I er interesserede i ved produkterne, men som jeg ikke er kommet ind på ovenfor :)

Sponsoreret indlæg

(Visited 13.575 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Findes der ingen balsam uden sulfater i serien? :) og hvis ikke, har du så et godt tip på det punkt.. mit hår har seriøst burg for hjælp! :)

  1. Hmm, sulfaterne er jo til for at opløse fedtet, hvilket sjældent er balsams funktion. Jeg har selv tørt troldehår, og bruger heller aldrig produkter med sulfater af den grund. Men har endnu ikke fundet balsam MED sulfater. Der findes derimod masser af balsam med silikone, hvilket heller ikke er det fedeste for tørre krøller..

   1. What Mie said :) Der er i al tilfælde ikke sulfater i nogle af Purely Professionals balsam, men det gælder balsam generelt. Og så er der i øvrigt heller ikke silikone i hverken shampoo eller balsam :)

 2. For the record: opskumningspumpe er et ualmindeligt fedt ord! Det vil jeg prøve at få ind i en sætning mindst én gang hver dag fra nu af :)

  Og tak for anmeldelsen, min til tider (og især lige nu, hvor jeg kom til at tænke på det!) kløende hud og hovedbund kunne måske have helt godt af at prøve noget sulfatfrit …

 3. Jeg vil glæde mig til at prøve shampoo 0 – for jeg synes sgu 3’eren er ret håbløs at få fordelt i mit hestehår!
  Og lancerer PP så ikke snart en fugt galore kur? For det mangler jeg virkelig!

  1. 0’eren er meget nemmere at arbejde med. Selvfølgelig ikke som supermarkedsshampoo fuuuuuuld af skum, men helt til at have med at gøre :) Ja det var lidt op ad bakke med 3’eren for os med for meget hår ;) Og jo tror faktisk at der er en kur på trapperne ;)

 4. Lyder som om man sagtens kunne fristes til selv at afprøve produkterne :) Lige et lille sidespor, jeg har også selv ret tør hud, især i ansigtet, og kan virkelig anbefale REN’s Ultra Moisture Cleansing Milk – den er dejligt fugtgivende, dufter fint og den skummer en lille smule :) Den reddede virkelig min vinter tørre hud :)

 5. Hmm, vil det sige at “Shampoo 0” er din nye foretrukne shampoo? Eller har du en anden yndlings-sulfat-fri-shampoo som du vil anbefale?

  1. Shampoo 0 er så afgjort min foretrukne shampoo. Dem fra Conseived by Nature (min gamle favorit) er rykket ned på en andenplads. De er også gode, men mit hår klasker lidt nemmere med dem.

 6. Neutrals sulfatfrie ansigtsvask (mousse faktisk) er SÅ lækker. Netto har mærket Daily Organics der også har en sulfatfri shampoo – dog skummer den slet ikke. Det er ret svært at arbejde med…men nu bor jeg også i Århus hvor der kommer kalk med vand og ikke omvendt ud af vandhanen, hæhæ.

 7. Har netop været inde og klikke PP’s maj tilbud hjem, og glæder mig allerede til at prøve produkterne af! Tak for super fin anmeldelse, jeg håber at den sulfatfrie shampoo kan gøre noget godt for mit kedelige tørre hestehår haha..

 8. Kære Emily.

  Bruger du stadig shampoen fra Purely Professional?

  Jeg kunne godt tænke mig en ny shampoo og har læst en del om PP nu.

  Jeg har et fint hår – mellem tyk. Det ser mat ud, det kruser og det er tørt.
  Tror du en shampoo fra PP ville hjælpe mig?

  Knus Rikke

  1. Hej Rikke.
   Er ked af det sene svar. Ja, det gør jeg og er fortsat så glad for deres ting :)
   Det kunne sagtens være, men hår er så forskelligt, så jeg kan ikke love noget. Prøv at skrive til dem (evt. send et billede af dit hår med), så kan de vejlede dig til præcis hvilke produkter der er bedst til dig :)
   Klem
   Emily

   1. Hej igen :)

    Tak for svar.
    Jeg prøver at skrive til dem og evt tage forbi en frisør, der forhandler dem i deres salon.
    Jeg har i hvert fald fundet ud af, at det enten skal være 0 eller 1 i shampooen :)
    Jeg overvejer at købe deres rejsestørrelse til at starte med, så jeg lige kan mærke hvordan de er.
    Jeg har længe brugt John Masters – men synes stadig mit hår kruser meget.
    For ca. en måned siden, stoppede jeg med at bruger føntørrer og fladejern. Håret for lov til at lufttørre, nogle gange sætter jeg det op, imens det tørrer, så det kan få lidt fald, nu når jeg ikke skal flade og style det.
    Jeg vil kun bruge flade jernet i yderste tilfælde, hvis jeg skal til fest eller lign.
    Det burde hjælpe på, at det er så tørt – tænker jeg :)

     1. Tak, det vil jeg prøve. Er det en stor klat i hele håret og hvor tit?

      Bruger du deres Treatment fra PP?

     2. Du kan læse mere i det indlæg jeg har linket til om kokosolie :) Også i kommentarerne til det :)

      Ja, den bruger jeg også :)

 9. Hej Emily :-)
  Kender du til nogle sulfat og silikone frie shampoo og balsam mærker? Som er SU venligt!
  Synes altid at når jeg ENDELIG finder et mærke uden hverken det ene eller det andet, så koster det en formue :-(
  Mit hår er blevet rigtig flot efter jeg er stoppet med at føntørre, glatte og farve det. Jeg er også stoppet med at vaske det hver dag, men min shampoo indeholder sulfat og silikone, og jeg synes mit hår mangler liiiiidt ekstra for at se ud som jeg ønsker det!
  Håber du kan hjælpe :-)

  1. Hej Rebecca, jeg er så glad for Coceived by Nature, som man bl.a. kan få i Magasin. Held og lykke med håret :) Kram Emily