DIY Dip Dye Nails

I går fik jeg testet ‘svampemetoden’ (hmm… lyder som noget andet), til at lave ombre/dip dye negle og den er helt klart at foretrække. Super nemt, ganske hurtigt endda og resultatet bliver virkelig pænt. Dog kan det blive noget ‘nopret’ pga. svampen, men hvis man bruger en makeupsvamp/finere svamp i stedet for en skuresvamp, burde det problem være minimalt.

 1. Vælg 3-5 graduerende farver neglelak, gerne indenfor samme nuance, fra lys til mørk. Ryst dem og skru lågene løse, så de er klar til brug.
 2. Klip et passende stykke af en køkkensvamp (skal være lidt bredere end den bredeste negl) eller endnu bedre: brug en lille trekantet makeupsvamp. Dyp evt. svampen i vand og vrid den grundigt. Så suger den ikke overskydende neglelak.
 3. Læg de forskellige farver på svampen i fire baner. Jeg lagde den lyseste helt ud mod kanten og fortsatte derfra mod mørkere og mørkere. Allerførste gang jeg kom lak på fik hver bane to strøg, herefter kan man nøjes med et strøg pr. bane.
 4. Pres svampen forsigtigt mod en kleenex (eller underlaget hvis man bruger en plasticpose som jeg), for at tage overskudsfarve.
 5. Pres derefter svampen mod neglen ved at starte med at lægge kanten af svampen (med den lyseste farve) ned umiddelbart under neglebåndet og derefter mod reste af negle. Vrik lidt med svampen, så neglens sider også får farve. Og kør svampen ganske lidt op og ned, så farverne ‘blender’ lidt sammen. Fortsæt sådan på alle negle og stryg mere farve på svampen, når det er nødvendigt. Man kan enten nøjes med et ‘lag’ eller gentage processen. Jeg lagde to lag, da jeg synes det dækker bedre på den måde. Og man behøver heldigvis ikke vente på at forgående lag er tørt :)
 6. Fjern den lak, der er komme ud over neglen med en vatpind dyppet i lidt neglelakfjerner.
 7. Læg et lak overlak, når dip dye’en er HELT tør og vupti neglene er færdige!

Farverne jeg brugte: Essie Mint Candy Apple, IsaDora Marzipan, MakeUpStore Marcus og MAC Cream Deep Sea.

Kombinationsmulighederne er uendelige. Jeg skal have ovenviste kombination næste gang :)

Dip dyed my nails yesterday. It was really easy and I adore the result. My nails look very fresh and ready for summer. If you’d like to try the ombre look on your nails follow the step-by-step picture guide above. If you need a little more guidance hit the translate button in the menu :)

(Visited 2.198 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Det er pæænt! Synes dog billederne får det til at se noget mere enkelt ud end forklaringen, så jeg holder mig bare til dem og krydser fingre for, at det er godt nok! :D

  1. Det er super enkelt!! Er ked af hvis jeg har fået det til at lyde mere kompliceret i beskrivelsen ;)

 2. Har prøvet det med en makeup svamp, men det blev ikke et flot resultat, så jeg prøver lige at gøre den våd og gride den først næste gang. Er helt vild med denne form for negleudsmykning og har efterhånden set den en del steder.

  1. Ja prøv det. Ellers så prøv at bruge en bid af en skuresvamp som jeg gjorde (og jeg gjorde den ikke våd først) :)

 3. Smukke negle. Jeg har altid undret mig over hvordan man lavede denne effekt. Men nu ved jeg det, tak :)
  Det vil jeg helt sikkert prøve med mine nye lakker fra Kiko!

 4. Fed DIY!
  Jeg elsker effekten med overgangen mellem nuaencerne og specielt de farver du lige har valgt her. Vildt fint! :) Dejlig lille overspringhandling i min BA skrivning!

 5. Først var jeg lidt skeptisk overfor konceptet, men jeg begynder at kunne se fidusen. Denne fremgangsmåde virker smart.
  Fin bort rundt om billederne i øvrigt.

 6. Så er det prøvet… Det med en hårdt opvredet svamp, vil jeg altså ikke anbefale.. Lakken bliver meget våd, synes jeg.. Til gengæld så skulle jeg kun smøre på en gang pr hånd, men resultatet blev altså ikke helt så godt.. Næste gang prøver jeg med en tør svamp :)

  1. Oki. Godt med feedback. Brugte også selv en tør svamp, men havde læst flere steder at den skulle gøres våd, så ville lige nævne det. Held og lykke med næste gang :)

 7. Jeg er helt vild med din farve kombination, og jeg vil helt sikkert prøve det.
  Din guide er utrolig nem at forstå, og rigtig godt med en “step by step” i billeder. :-)

 8. Er jeg bare den eneste der IKKE kan finde ud af det?? :-(( Prøvede og prøvede, med forskellige svampe våd og tør og jeg ved ikke hvad. Neglelakken var så våd at den ikke kunne hænge fast på min negl. ØV!

  1. Var neglelakken også våd på en tør svamp? Havde du duppet den af på en serviet inden du trykkede den mod neglen (punkt 4)? Og var dine negle helt tørre inden? Det er en god idé at rense neglene med acetone/neglelakfjerner lige inden, så man er sikker på at der ikke er rester af håndcreme eller lign. :)

 9. Undskyld, at jeg skriver igen, men hvad hedder essie farverne på sidste billed? ;) det er nogle super fine sammensætninger og en meget dejlig idé :)
  Knus

  1. Fra lys mod mørk: Ballet Slippers, Angora Cardi, Chinchilly og den mørkegrå er en MakeUpStore i farven Vadim :)

 10. Hvor er dine negle dog fine!!
  Men liiiiiige en MEGET vigtig ting:
  Man må IKKE ryste neglelakker!
  Man får en masse luftbobler i lakken som gør den ikke holder lige så længe og det kan give en ujævn overfalde.
  Rul i stedet dine lakker. Enten på bordet eller bare vend den i hånden, lad de små kugler i lakken gøre deres arbejde. :-)

 11. Hej Emily :)
  Jeg har luge prøvet det, for det så jo rigtig sejt ud, men neglelakken gad ikke rigtig at sidde fast på min negl?O.o Ved du om der er noget man kan gøre? :D

  Tak

  1. Jeg har bare brugt en skuresvamp. Klippede et passende stykke af (på bredde med en negl). Ellers er en makeupsvamp klippet i neglebredde endnu bedre :)