pop tarts // hindbærsnitter

I går lavede jeg hindbærsnitter, som et hyggeligt tidsfordriv mens jeg sippede kaffe og hørte Mads og Monopolet. Dog kom det en lille smule bag på mig, hvor lang tid det tog alt i alt, så fik først gjort dem færdige i går aftes (ikke fordi det tog hele dage, men havde andre gøremål i mellemtiden). Selve arbejdstiden er slet ikke slem. Men der er en del ting der skal køle af (dejen, syltetøjet, den færdige kage), så det er ikke noget man bikser sammen og har klar i løbet af nul komma fem. De var dog besværet værd og selvom jeg faktisk slet ikke kan lide de hindbærsnitter man kan købe, så er jeg helt vild med disse :)

Opskriften er fra Mad! nr. 2, 2012, dog med mine tilføjelser/justeringer.

Hindbærsnitter med hjemmelavet syltetøj
200 g hvedemel
50 g mandelmel (eller ditto mængde smuttede og fintmalede mandler)
25 g flormelis
150 g smør
1 æggeblomme
Reven skal af 1 citron

Hindbærsyltetøj
250 g hindbær (friske eller frosne)
125 g rørsukker
1 spsk vand

Glasur
2 1/2 dl flormelis
Saften af 1 citron
1 spsk blødt smør

Evt. frysetørrede hindbær eller krymmel til drys

 1. Bland hvedemel, mandelmel, citronskal og flormelis i en skål. Smuldr smørret i melblandingen og saml dejen hurtigt med æggeblommen (brug hænderne). Del dejen i to lige store stykker. Pak stykkerne ind i film og læg dem i køleskabet i min. 1/2 time.
 2. Syltetøj. Bland hindbær, rørsukker og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det småkoge i 8-10 minutter til det er tyknet. Hæld det på et glas eller i en skål og lad det afkøle helt.
 3. Tænd ovnen på 200 grader. Drys lidt mel på to stykke bagepapir og rul hvert dejstykke tyndt ud til en aflang firkant (på hvert sit stykke bagepapir).
 4. Løft forsigtigt det ene stykke bagepapir med dej over på en bageplade. Smør hindbærsyltetøj jævnt over dejstykket og læg det andet stykke forsigtigt ovenpå (vha. bagepapiret det ligger på). Prik ‘overstykket’ med en gaffel og bag kagen i ca. 20 minutter til kagen er let gylden. Lad kagen køle helt af.
 5. Glasur. Rør flormelis, citronsaft (hold evt. lidt tilbage, så glasuren ikke pludselig bliver for tynd) og smør sammen til en tyk glasur.
 6. Smør glasuren ud over kagen og drys evt. med frysetørrede hindbær eller krymmel. Lad glasuren størkne og skær kagen ud i snitter med en skarp kniv.

Enjoy!

Yesterday I made these sweet and cheerful pop tarts. If you’d like to bake some yourself, hit the ‘translate’-button in the menu to translate the recipe :)

(Visited 7.635 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Jaaa de er fine! Måske skal man lige lave syltetøjet aftenen i forvejen. Det er nok dét, der tager længst tid at køle?

 2. Mums, de ser lækre ud! De får mig til at tænke på min farmor, der lavede de mest fantastiske hindbærsnitter i verden, mmmmm :P

 3. Yha! Jeg elsker hindbærsnitter.
  Min kæreste plejer at overraske mig med dem, når jeg kommer hjem fra aftenvagt.
  Så dufter hele huset og jeg ved, hvad han har været ude på.

  Så jeg kan godt forstå, du valgte hindbærsnitterne i hele den rækker af lækkerier, du var blevet foreslået.

  Jeg undrer mig over, at du smører syltetøjet på inden du bager.
  Jeg ved, at gemalen først gør det efter bagning.
  Mon det ændrer på resultatet?

  Ha’ en dejlig søndag
  kh
  Kristine

 4. Hvor køber du de frysetørrede bær? Det ser så meget mere indbydende ud end tivolikrymmel :)

 5. Ej hvor sjovt, jeg har det lige omvendt! Elsker dem man køber, man kan ikke lide dem jeg selv bager – alle andre kan, så det er ikke fordi de er lavet forkert eller noget, jeg bryder mig bare ikke selv om dem :D
  Men dine ser virkelig gode ud!

 6. De ser da også meget lækre ud. Jeg har aldrig fået hjemmelavede hindbærssnitter – uden kun dem man køber. Men jeg kan huske at min mormor, way back, lavede noget lignende svensk, som jeg var ret vild med. Måske jeg burde prøve en gang – og se hvis det smager lige som det hun plejede at bage den gang…

 7. Ej hvor lækkert, sådan nogen må jeg også lave! Hvor køber du de fryssetørede hindbær henne? :-D De får det til at se så lækkert ud!

 8. Hindbærsnitter er altid bedst hvis man selv laver dem – hvis er altså er en happy ending på bagningen. Jeg har dog ikke haft overskud til at lave syltetøjet selv, der bliver alligevel det bedste man nu engang kan få i Føtex. Men hvor er de fine!

  1. Mandelmelet lavede jeg selv ved at skolde og smutte mandler og derefter male dem til mel i en foodprocessor (er nemmere end det lyder). Frysetørrede hindbær kan købes i Strangas Cake Away, hos Specialkøbmanden og i Delikatessehuset bl.a. :)

 9. Mmm mums filibaba det er en fantastisk opskrift!:O) Jeg har afprøvet flere forskellige opskrifter, men denne slår dem alle med flere længder – det er intet mindre end de bedste hindbærsnitter ever!:O) Alle landets bagere kan godt pakke sammen i hvert fald;O) Super lækker og inspirerede blog du har!

 10. De ser super lækre ud, men her hjemme har vi lidt svært med at rulle dejen ud. Har du et tip om, hvordan man gør det på den letteste måde? (:

  1. Mørdej er bare noget svært og porøst noget, jeg synes også nemt det kan drille… Men jo koldere dejen er og jo hurtigere man få rullet den ud, jo nemmere plejer det at gå. Og så skal man passe på ikke at rulle alt for meget ekstra mel i det, så bliver det endnu mere porøst. Pøj pøj med det :)