Nu bliver det jo forhåbentlig sommer og når I nu skal ud at grille pølser og burgere, ville jeg lige diske op med en opskrift, så I selv kan bage burgerboller og hotdogbrød :)
Forleden havde jeg Kirsten til byg-din-egen-burger-med-masser-af-sovs-kalas og havde i den anledning sat mig for at bage burgerboller selv. Efter min gode veninde Lones opskrift. Hvis nu jeg havde haft lidt sesam at drysse på, havde det været lige i øjet, men bortset fra den mindre detalje var de absolut et hit og meget bedre end dem man køber.
Der bliver ganske mange, så enten skal man invitere en masse venner til burgerfest og ellers er de altså også helt rare til morgenmaden (der er det måske endda en fordel at de er sesamløse) eller en sandwich næste dag :)
Kirsten var i øvrigt meget imponeret over husholdningens sovsearmada, så den blev også foreviget. Dem fra Hellmans – må jeg hellere nævne for en god ordens skyld – er en gave. Jep, man modtager de utroligste ting som blogger, men J var rigtig glad for at det for en gangs skyld var madvarer frem for hårprodukter, så hvorfor ikke? ;)
Og så vil jeg gerne lige undskylde for ringe foodstyling. Ved godt at det er no go med krummer og sovserester på tallerkenen, men damerne var sultne, så vi blev lige nød til at have en burger at sunde os på, inden der var over overskud til at fotografere.
Lones burgerboller – 16 styk
50 g smør
4 dl mælk
1 dl yoghurt naturel
25 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
700 g hvedemel (jeg brugte dog 400 g hvedemel og 300 g groft speltmel og det endte helt lykkeligt og resulterede i en lidt grovere bolle)
- Smørret smeltes med mælken i en gryde og til hele molevitten er fingervarmt.
- Smuldr gæren i en skål og hæld sukker og salt ved.
- Hæld lidt af smørmælken over og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt resten af smørmælken og yoghurten.
- Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt sammen til sidst og lad den hæve tildækket et lunt sted (uden træk/åbne vinduer!) i 45 min.
- Ælt dejen godt igennem og form den til 16 boller, der trykkes let flade.
- Lad bollerne efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 min ved 200 grader. Mine fik lige i overkanten så hold øje med dem fra ca. 10 min :)
Spis med en bøf af lækkert kød fra en ko, der har haft det rart, en skive ost og masser af grøntsager og sovs (der kan sagtens være både ketchup, to slags mayo og sennep) i sådan en burger. Et andet hit er at putte en af de mange slags vegetarburgere fra Nutana i, i stedet for en oksebøf. Min favorit er speltburgeren!
NB! Dejen er også et hit til pølsehorn eller hotdogbrød.
Last week I had a friend over for burgers and decided to bake my own burger buns. Find a similar recipe right here :)