my hair care routine

Curly Girl Revisited

For lidt over halvandet år siden skrev jeg dette indlæg. På det tidspunkt havde jeg behandlet mit hår efter ‘Curly-girl’-metoden (læs mere om denne i førnævnte indlæg) i ca. 3 måneder og jeg havde efter mange, mange års krig så småt sluttet fred med mit hår. Eller der var i alle tilfælde våbenhvile. Bogstaveligt talt. Ikke mere sulfatholdig shampoo. Ikke mere varmestyling. Og ikke mere unødig børstning.

Tilbage til ‘what your hair used to feel like’
For to uger siden fortalte jeg om mit hårtraume og det er altså lidt vigtigt for mig at understrege, at det her har været lidt af en proces. Jeg har da helt bestemt trukket et af de længere strå hvad hår angår, men jeg har helt bestemt også brugt en lang årrække på at prøve at smadre hvad jeg havde fået. Og misforstå det.

Pointen med alt det her er at finde den metode og de produkter der passer bedst til ens hår og det er med garanti meget individuelt hvad der virker for hvem. For mig har det været en snart to år lang rejse (ja, ja det er ‘bare’ hår I know, men efter ‘hårtraumeindlægget’ ved jeg også hvor vigtigt hår er for mange af os). Men i modsætning til konventionelle ‘du-får-1000%-stærkere-smukkere-blankere-tykkere-hår-på-2-dage-hårprodukter’, så kan det altså godt tage lidt tid og tålmodighed at ‘lære ens hår at kende’ og få det tilbage til normaltilstanden og for alvor blive sundt igen. Men jeg kunne allerede se mærkbare forbedringer efter 14 dage, så det er altså ikke fordi man skal have 2 års tålmodighed ;)

Mange af jer har spurgt om jeg stadig følger Curly Girl-metoden, om jeg har modificeret den og i så fald hvad jeg gør nu og hvilke produkter jeg bruger nu (jvf. dette indlæg om produkter).

Jeg vil i dette indlæg fortælle om hvad jeg gør nu og så laver jeg et mere uddybende indlæg om hvilke produkter jeg bruger asap. Men det er virkelig ikke særlig mange produkter, hvilket lidt er skønheden i det her.

Min hårplejerutine

 • Jeg vasker hår 2-3 gange om ugen med en sulfatfri shampoo som Purely Professionals Shampoo 0. Jeg bruger ikke mere end en 2-5 krone og jeg vasker kun i hovedbunden, aldrig på længderne.
 • Efter at have vasket håret, bruger jeg en plejende, silikonefri balsam som Purely Professionals Conditioner 2, der bl.a. indeholder kokosolie som mit hår elsker! En klat på størrelse med en golfbold (i diameter, ikke i rumfylde), rækker til mit hår. Jeg masserer den først forsigtigt ind på længderne og lader den sidde et par minutter. Derefter skyller jeg ganske let og ‘vipper’ længderne op på hovedet og masserer let, sådan at hårbund/hårrødder også får lidt ‘balsam-juice’ ;)
 • Jeg skyller balsammen ud med køligt eller koldt vand (afhænger af årstid, magter ikke isvand om vinteren) og klemmer (ikke vrider!) forsigtigt vand ud af håret.
 • Når jeg kommer ud af badet, klemmer jeg igen forsigtigt vand ud af håret med et håndklæde i en nedadgående bevægelse. Ikke noget med at frottere og ruske rundt i det, så er krus garanteret! Og heller ikke noget med at gå rundt med håndklæde om hovedet i lang tid (selvom jeg nu ofte kommer til det), det giver også krus.
 • Hvis jeg reder mit hår ud (det gør jeg kun 1-2 gange om ugen) er det på dette tidspunkt. Evt. kommer jeg ganske lidt kokosolie eller leave-in-treatment i inden jeg friserer det forsigtigt ud med en stor børste (med plastikpigge, ikke metal!) eller endnu bedre en bredtandet kam.
 • Herefter vender jeg bunden i vejret – eller stikker i al tilfælde hovedet nedad –  og så krammer jeg håret op mod hovedbunden for at forstærke krøllerne/bølgerne/faldet. Dette er især vigtigt, hvis jeg har redt det ud. Ofte går jeg bare ud af badet og krammer det lidt med et håndklæde og det er så det.
 • Og så lader jeg det simpelthen bare luftørre. That’s it. Om vinteren eller hvis det skal være tørt pronto, tørrer jeg det med en diffuser, men kun til det er 50-70% tørt.
 • Hvis der er ‘fly-aways’ eller håret trænger til at blive samlet lidt krammer jeg lidt olie, pomade eller voks som Purely Professionals Wax 1 i længderne.

Derudover…
Ovenstående er meget i detaljer (og igen: Det der virker for MIG og MIT hår), essensen af det er kort sagt at gøre så lidt som muligt (som da man var barn) og at undgå sulfater og til dels silikone (selvom Pudderdåse-Katja, prøver at overbevise mig om, at silikone ikke er så slemt endda). Jeg bruger virkelig lidt tid (og penge) på mit hår nu, sammenlignet med for et par år siden.

I modsætning til før bruger jeg næsten altid en shampoo (sulfatfri), når jeg vasker hår og bruger ikke ‘balsam-vask’ længere. Hvis jeg har trænet (hvilket er ret så sjældent for tiden, ahem) og ikke vil vaske håret, nøjes jeg med at skylle det + komme lidt balsam i længderne.

Hvis håret klasker lidt (det sker dog sjældent) eller trænger til et løft imellem hårvask pifter jeg det op med lidt hårpudder/tørshampoo ved hårrødderne.

Det er en metode, der primært virker for dem med kruset, krøllet, tykt, bølget hår og hår med fald. Jeg er helt med på, at det nærmest kan være en fordel at smadre håret lidt hvis man har meget glat og/eller fint hår og så er det sikkert ikke denne metode, der er den optimale. Prøv jer frem :)

OG så bruger jeg altså glattejern og krøllejern af og til! Gider jo ikke altid rende rundt med ‘beach-hår’ ;) Men jeg bruger ikke varmestyling dagligt, snarere lige knap en gang om ugen.

Hvis du vil vide mere
Læs mere om mine yndlingsprodukter fra Purely Professional her og for nyheder, konkurrencer m.m. følg Purely Professional på Facebook lige her :)

Hvis du vil vide mere om hvad det lige er med de der sulfater, så er der et super blogindlæg om det lige herPurely Professionals egen blog.

I more or less treat my hair after the ‘Curly-Girl’ method. Using mainly products from Purely Professional.

[sponsoreret]

(Visited 8.592 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

75 Kommentarer

  1. Mange tak, er faktisk også selv tilfreds efterhånden ;) God ‘hårrejse’ til dig :)

 1. Hvornår laver du din skilning? Det er mit største problem – jeg er nødt til at rede håret for at kunne lave en skilning, og eftersom jeg kun har let fald og ultrafint hår (men mega-meget af det), så er det nok til at det er helt straight. Også selvom jeg prøver at kramme faldet tilbage… Og jeg synes ikke helt det spiller at prøve at rede håret og lave skilning mens jeg stadig er under bruseren.

  1. Hmm… det gør jeg vist egentlig ikke… Lader det bare sidde som det det falder :)

 2. Jeg tror altså, mit næste shampoo-balsam-køb må være noget PP. Jeg har også langt, tykt og krøllet hår, som ofte kruser i enderne, specielt når jeg fønner det. Og det hjælper glattejernet jo altså på, så det er ikke fordi, jeg passer specielt meget på lokkerne. Desuden er mit hår VILDT svært at redde ud, når det er vådt (jeg sad engang hos en frisør der var ved at opgive), plus jeg bliver nødt til at farve mine rødder konstant, fordi jeg normalt er leverpostej. Åh, jeg tror virkelig, jeg snart må gøre noget godt for min manke.

  Jeg vidste faktisk ikke, at håret bliver kruset af at lade det tørre på hovedet i et håndklæde? Sidder med det i skrivende stund, må straks slippe det løs!

  Tak for alle dine gode hårhistorier- og tips.

  1. Uh ja kender godt til at være afhængig af hårfarve, men har virkelig slutter fred med og er blevet glad for min egen farve.
   Tror det er det, der gør størst forskel:
   At lade være med at farve + ikke bruge shampoo med sulfat :)
   Men heldigvis findes der efterhånden ret skånsomme farvemuligheder efterhånden :)

   1. Har du et godt bud på skånsomme hårfarver? Jeg er en af dem, der absolut ikke kan slutte fred med min naturlige hårfarve, da min mor desværre har udstyret mig med en række gener, der har gjort mig ganske grå i toppen allerede inden jeg nåede de 30 :(

    Pt. er jeg dog gravid, så har måttet lægge al min hårfarvning lidt på hylden, men før jeg blev gravid farvede jeg rødder med en hårfarve fra Korres ca. en gang hver/hveranden måned.

    Og så skal jeg vist snart til at forsøge mig med den curly girl-metode, så jeg forhåbentlig kan blive lidt bedre venner med mine krøller.

    1. Hmm… nej, efter ikke at have farvet i snart 2 år, har jeg ikke helt styr på det længere. Farvede med Sanotint sidst jeg farvede og synes ikke at det var så slemt mod håret, men ellers ville jeg prøve en øko-frisør (men lige tjekke op på hvad de farver med inden). Kan godt forstå dilemmaet med de grå hår. Kan du nøjes med at tone dem? Det er mildere for hårstrået, idet det lægger sig udenpå i stedet for at trænge ind. Og der findes også ‘øko’-toning :)

 3. jeg tænkte på: hvor køber du den kokosolie, som du bruger, henne? Har nemlig også selv krøller fra naturens side, men har nogle gange nogle problemer med at få krøllerne til at være.. du ved… krøller, der er værd at kigge på :i

  1. I helsekostforretninger eller Irma, sådan en der også kan bruges til madlavning. Dufter dejligt af kokos og er også lækker som body butter :)
   Men vær varsom med den. Ganske lidt i håndfladerne, der så fordeles i spidserne.
   Bruger også mandelolie af og til…

 4. hvor køber du din kokosolie henne? (:
  jeg har nemlig selv krøller fra naturens side, men det er ikke altid, at de… du ved… vil ligne krøller, der er værd at lægge mærke til :i

  1. Do it! Men den er altså lidt ‘religiøs’, så tag det lige med et gran salt ik? ;)

   1. Hvad er det der curly girl for noget?

    Super godt indlæg bortset fra det. Skal helt sikkert kigge nærmere på de produkter du bruger, da det virker lidt som om vi har samme type hår :)

    1. Prøv at læse dette indlæg + det ‘gamle’ om Curly Girl jeg linker til lige i starten af dette indlæg :) Så er der svar at hente :)

 5. Uden af ane at jeg fulgte en hår-metode, er det stort set nøjagtig det samme jeg gør (eller ikke gør) ved mit hår. Vasker det kun to gange om ugen og mine veninder forstår slet ikke, hvordan jeg kan og hvorfor det ikke bliver fedtet – men tror, at det er en vanesag..
  Jeg glatter dog mit hår to (nogengange tre) gange om ugen og derfor, er det desværre lidt slidt og noget spaltet. Så jeg tænker på, hvor tit klipper du det/går til frisøren?

  Tak for et godt og udførligt indlæg!

  1. Hehe… ja, der kan man bare se :)
   Det der er ‘metoden’ er dog i særdeleshed at undgå sulfater og varmestyling, så det er nok ikke helt det samme alligevel, men fedt at du har fundet hvad der fungerer for dig!
   1-2 gange om året er jeg hos frisøren :) Men af og til klipper jeg det lidt selv også.

  1. Mange tak :) Men tro mig, det var ikke særlig flot for et par år siden. Stort og tykt jo, men kruset, TØRT og træt af livet…

 6. Hvis jeg bare kunne slutte fred med mit hår :) Jeg er egentlig glad for de produkter, som jeg bruger.. Jeg tror bare, at jeg er utilfreds med mine krusede krøller – ikke at de er spaltede, men hvis de bare får lov at lege uden kontrol, ja så krøller de meget mere i spidserne end i toppen.. Og ih – samtidig har jeg ret fint hår.. Så hvis jeg ikke bruger noget for fylde, så klasker det.. Jeg skal vist kæmpe lidt videre ;)

  1. Ja, det kan godt tage lidt tid… Helg og lykke med det!
   Og så skal man have is i maven og ‘lytte til ens hår’ og ikke til hvad diverse frisører og reklamer siger ;)

 7. Hej Emily.

  Jeg har prøvet “din metode” siden november sidste år, og mit hår har aldrig været eller set sundere og pænere ud! Før lignede det en høstak efter hårvask (helt klasket øverst og strittende ud til alle sider nederst), og kun pænt på andendagen, hvor det så begyndte at fedte i toppen. Da jeg læste om dine erfaringer, tænkte jeg “Det virker sikkert ikke på mig, men jeg kan jo ligeså godt prøve det – mit hår kan umuligt blive værre!”. Men sikke en åbenbaring mit hår gennemgik! Det tog mit hår cirka en måned til at vænne sig til færre hårvaske og uden sulfater, men siden har det bare fungeret. Og mit hår er blevet så pænt og medgørligt og ser sundt ud.

  Så TAK for at dele dine tips – det har gjort underværker for mit hår! Aldrig havde jeg troet, at det kunne se ud, som det gør nu!

  1. YAY!!! Hvor er det bare dejligt at høre. Er SÅ glad på dine og dit hårs vegne!!! Og sejt at du lige holdt ’tilvænningsperioden’ ud, tror at mange giver op lidt for tidligt. Hurra! :)

   1. Jeg er også i gang med at prøve det på mit eget hår. Har bare lidt spørgsmål.. Blev jeres hår også nemt fedtet de første gange i bare benyttede jer af balsam vask? Er man bare nødt til at se igennem fingrene med det? Og hvor lang tid går der ca før håret har vænnet sig til det?
    Super dejlig blog forresten!

    1. Ja, det skal lige vænne sig til det :)
     Men jeg bruger IKKE balsamvask længere jvf. dette + forrige indlæg om hvad jeg gør/bruger. Jeg bruger sulfatfri shampoo i stedet :)

 8. Hvad gør du de dage, hvor du vil sætte det op? Laver du så en opsætning selvom det er vådt? Mit hår er så tykt, at det tager evigheder om at tørre, og det kommer til at se forfærdeligt ud, hvis det lufttørrer + det bliver ekstremt filtret. Så jeg er desværre ret afhængig af min hårtørrer, desværre. Det kunne nu være rart, at slippe for det hver evig eneste morgen ;)

  1. Kan godt finde på at lave en løs/rodet knold i nakken, når det er fugtigt, men som regel lader jeg det hænge og luftørre helt. Og så sætter jeg det op på 2. eller 3. dagen hvor det ikke skal vaskes.

   Men det lyder da som om dit hår kunne have rigtig godt af at prøve ‘min’ metode/Curly Girl. Det kan meget vel være daglige føntørringer (og shampoo med sulfater), der gør dit hår så filtret og umedgørligt.

   OG nu hvor mit hår er blevet sundere, så ‘suger’ det slet ikke så meget vand, når jeg er i bad (fordi hårstråene er sunde og lukkede) og derfor er det slet ikke så længe om at tørre. Før i tiden tog det mange, mange timer.

   Se her hvordan mit hår så ud før: http://emilysalomon.dk/2010/09/look-of-the-day-indian-summer/

   Så jeg ved altså godt hvad du snakker om ;)

   Og se evt. hvad Grith skriver ovenfor. Det kan tage lidt tid at få håret på rette køl, men det er så afgjort et forsøg værd :)

   1. Ja, det kunne være at man skulle springe ud i det engang! Jeg synes dog bare det virker så uoverskueligt fordi, som du også selv nævner, så er ens baderutine en kæmpe vane, som man har gjort på den samme måde hver dag i mange år.
    Jeg stoppede dog med at farve mit hår for to år siden. – Jeg begyndte at farve det lysere engang sidst i 90erne, da jeg var træt af leverpostejsfarven. Med tiden, har det haft alle mulige farver, primært i mørke nuancer. Da jeg så stoppede med at farve det for nogle år siden, fordi det simpelthen ikke kunne tage i mod mere farve. Så opdagede jeg, at jeg havde det lyseste hår i mange forskellige nuancer, indenunder farvehjelmen. Sjovt som ens hårstruktur forandre sig gennem årene :) Jeg begyndte også at bruge sulfatfri shampoo (MOP C-System, som er genial fordi den også beskytter for solen, som jo er lige så ubarmhjertig for ens hår som for kroppen)for et års tid siden, hvilket jeg er rigtig glad for. Håret føles lidt tungere efter shampoo-skiftet synes jeg, men til gengæld sundere. Jeg vasker det hver anden dag, men skyller det hver dag (skal have mit morgenbad for at vågne. Igen en vanesag ;)) Men venter jeg med at vaske det til 3. dagen så er det fedtet og klasket, og her synes jeg ikke tørshampoo virker. – Jeg har et tungt pandehår, og det er altså pænest hvis det ser rent og friskt ud. – Pandehåret er nok også primær skyld i, at jeg er så afhængig af min hårtørrer. Da det altså ikke er særlig rart, at rende rundt med vådt, klasket hår i ansigtet. Og så arbejder jeg med børn, og synes ikke det vil være så lækkert, at få deres beskidte fingre, i mit rene, våde hår ;)
    Men godt ser dit hår i hvert fald ud, det må være dejligt :)
    God dag.

 9. Hvor er dit hår smukt og misundelsesværdigt, Emily!
  Efter at jeg i en længere periode har kastet penge efter lyse striber, er jeg også i færd med, at blive gode venner med min egen hårfarve.
  Om din metode er god til mit finere hård (uden noget fylde!), det ved jeg ikke, men får lyst til at prøve.

  :o)

  1. Altså det ‘mætter’ jo håret en del og det bliver mindre porøst og derfor måske også lidt ‘tungere’, men prøv da ad. Og så kan man jo altid tilsætte lidt fylde med tørshampoo/hårpudder, salvandsspray eller mousse :)

 10. Virkelig godt indlæg. Dog er der et par ting jeg gerne lige vil have tilføjet :)
  – Hvordan sover du med håret, løst eller opsat?
  – og lige som en anden spørger om, hvad hvis det skal sættes op?

  Tak for en interessant og hyggelig blog

  1. Tak :)
   Jeg sover med det løst.
   Altså hvis det er vådt og jeg bare SKAL sætte det op, så tørrer jeg det med en diffuser. Men det sker måske 2-3 gange om året. De fleste gange lader jeg det bare lufttørre og så sætter jeg det op en af de dage det ikke skal vaskes eller senere den dag.
   Men ofte vasker jeg det om aftenen, så det er ikke et dilemma jeg så ofte står i :)

 11. Åh ja.. der er mange måder at klare lokkerne på.

  Jeg træner selv rigtig meget – og det er skørt, men jeg føler bare ikke, det er rigtig rent, hvis ikke jeg kommer div. hår-produkter i håret.

  Men det kan jeg da se, jeg skal til at stoppe med! =D
  Tak for tippet!

  1. Hehe… ja masser af muligheder. Da jeg startede på det her trænede jeg hver- hver anden dag og jeg syntes også at det føltes HELT skørt kun at skylle håret igennem og komme lidt balsam i spidserne, men kunne se at håret blev pænere efter et stykke tid og så var jeg solgt :)

 12. Tak for et rigtig god indlæg! Glæder mig til at prøve metoden af, for mit naturkrøllede lange hår og jeg, har endnu ikke fundet hinanden. Jeg har til dags dato heller ikke fundet en frisør, som kan klippe det pænt – det ender altid med at blive glattet og der gør jeg ikke selv til dagligt. Hvor bliver du klippet?Fortsat på gråbrødre torv?
  Af shampoo har jeg nu brugt John masters organics i et par uger og kan begynde at skimte forskellen ift. den gamle shampoo, der var proppet med sulphater!

  1. Prøv det! Hav lidt tålmodighed og ‘stol på håret’ og din mavefornemmelse. Det er ikke sikkert at din ‘løsning’ er helt magen til min, men hvis det ikke fungerer nu, så er det i al tilfælde værd at prøve noget andet :)

   Var til en anden frisør sidste gang (Rikke hos Hair Construction v. Vesterport) og resultatet er så pænt, men hun glattede det også og det er altså lidt no go i min bog. Ellers er jeg rigtig glad for Pernille hos Gråbrødre Torv 7, hun er god til at klippe det, men styler det mærkeligt efterfølgende, så derfor fik jeg lyst til at prøve noget andet.
   Mangler stadig at finde det perfekte frisør-match, men er da tættere på end jeg har været ;)

 13. Det lyder bare fantastisk, igen, igen… Nunmå jeg altså i gang med at gøre noget ved mit krusede ustyrlige hår!
  Dog et spørgsmål: imellem dine vask med shampoo, skyller du så håret eller er det slet ikke i kontakt med vand?

  Kram

  1. Jeg skyller det kun hvis jeg har trænet den dag. Men lægger som regel træning og hårvask på samme dage, så der går som regel 2-3 dage mellem hver hårvask og der er håret ikke i kontakt med vand :)

 14. Hej Emily!
  Du har virkelig noget kønt hår! Jeg har krøller fra naturens side og vasker heller ikke mit hår mere end 2, højst 3 gange om ugen, og jeg synes faktisk at mit hår ser sundt og godt ud, til trods for at jeg bruger den gængse shampoo med masser af sulfater. Min rutine ligner egentlig din meget. Jeg føntørrer ALDRIG, fordi mit krøllede hår bliver så fandens kruset af det. (også selvom der er difuser på) Det bliver altså bare pænere, når det får lov til at lufttørre. Så jeg ville egentlig bare høre om du tror, at et shampooskift til et mærke uden sulfater ville gøre en synlig forskel? Kan lidt fornemme at det er der hele hemmeligheden ligger :-)

  Jeg har som sagt krøller fra naturens side og har efterhånden fundet et par tricks til at få dem til at komme helt frem. Tænkte at jeg lige ville dele et trick med jer :-)
  Vand uden kalk er et vidundermiddel til få krøllerne til at blive lækre og krøllede på den helt rigtige måde! Dvs. enten regnvand eller kogt vand, der er kølet ned. Eller selvfølgelig hvis man er så heldig at bo et sted, hvor der ikke er så meget kalk i vandet. men så heldig er jeg ikke :-)
  Det er så enkelt og godt for håret, at man skulle tro at det var løgn. Men det fungerer bare så godt for mig og mit hår.

  Kys og kram fra Trine! :-)

  1. Hmm… det er da vist et forsøg værd. Det er en STOR del af ‘hemmeligheden’ for mig i al tilfælde. Men det er det også ikke at overvaske eller gå amok med varmestyling :)

   Mit hår bliver så tørt af shampoo med sulfater. Og jeg vasker jo heller ikke min bedste cachmere trøje i opvaskemiddel ;)

 15. Kære Emily

  TAK for dette indlæg. Jeg har selv krøller, som jeg har mishandlet på grummeste vis siden de tidlige teenageår. I dag kæmper jeg en kamp med at få håret langt og sundt efter en mislykket page samtidig med, at jeg har pandehår, som jeg heller ikke rigtigt ved, hvad jeg skal gøre med (ville meget, meget gerne beholde det men synes det er svært, hvis ikke jeg må føntørre det). Men men men pga. dit indlæg har jeg besluttet mig for at ændre mine hårrutiner og have tålmodighed til at lade det vokse sig lige så langt og fint som dit.

  Så tak for din guide, den er sat op på køleskabet som en daglig påmindelse:-)

  Kh., Malene

 16. Åh Emily.. Jeg havde faktisk glædet mig rigtig meget til dette indlæg, da jeg selv spurgte om du ikke ville lave et sådan.
  Men jeg blev lidt ærgerlig over at se at det så var et sponsoreret indlæg.

  Dit gamle indlæg med din hårrutine var så godt, og der var så mange forskellige produkter og god inspiration. Derfor havde jeg nok sat næsen op efter et indlæg af samme karakter denne gang.

  Så vidt jeg har kunnet læse mig til er PP vist ikke helt CG-godkendt (men ret mig endelig hvis jeg tager fejl!), så jeg tror jeg holder mig til den rutine jeg har nu. Det er bare altid så rart med ny inspiration :)

  Det er ikke en kritik af sponsorede indlæg generelt; bare en ærgrelse over at lige præcis dette indlæg skulle være et sådan. Men okay, hvis det er det du bruger, så er der jo heller ikke rigtig meget mening med at skrive om andre produkter ;)

  – Ditte

  1. Hej Ditte,
   Har do mon læst hele dette indlæg?
   Bl.a. skriver jeg: “Jeg vil i dette indlæg fortælle om hvad jeg gør nu og så laver jeg et mere uddybende indlæg om hvilke produkter jeg bruger asap. Men det er virkelig ikke særlig mange produkter, hvilket lidt er skønheden i det her.”

   Dette indlæg er pakket med praktiske hårtricks og tips og er en gennemgang af det mange har efterspurgt: Hvad jeg rent praktisk gør nu.

   Akkurat ligesom de ‘oprindelige’ indlæg var delt i to. Et med metoden (http://emilysalomon.dk/2010/11/curly-girl/) og et med de produkter jeg brugte (http://emilysalomon.dk/2010/11/curly-girl-products-i-use/).

   Så det indlæg med produkter, som jeg fornemmer er det du efterspørger, kommer altså :)

   PP’s shampoo 0 og 3 og alle deres andre produkter er helt og aldeles ‘CG-godkendt’, hvis man ellers kan tale om noget sådant. I Loraine Masseys bog, som hele ‘bevægelsen’ stammer fra er det eneste der som sådan er forbudt sulfater. Der findes så utallige ‘trosretninger’ og afledninger af CG på nettet og den jeg ‘følger’ er den der undgår både sulfater og silikone :) Som der altså ikke er i de PP-produkter jeg bruger.

   PP er så vidt jeg ved et af de eneste danske (og der findes bestemt heller ikke mange ude i verden) mærker, der laver hårprodukter uden sulfater og silikone. Og generelt uden alt det skadelige og overflødige. Og som mit hår elsker.

   Gennem de sidste 2 år har jeg i min egenskab af blogger og ‘hårpilgrim’ prøvet flere hårprodukter end de fleste kommer til i et helt liv. Og nu har jeg virkelig fundet noget der rykker, så er mægtig glad for og stolt af at være Purely Professionals ambassadør og slå et slag for rene, danske produkter :)

   Jeg håber at du har fået lyst til at læse indlægget igen og så kan du altså fortsat glæde dig til indlægget med produkter (men håber så ikke at du bliver skuffet over hvor få produkter det er ;)), der selvfølgelig er en blanding af PP og de andre ting jeg bruger :)

   Kærlig hilsen
   Emily

   1. Hovsa… Tænker du måske på dette indlæg: http://emilysalomon.dk/2011/12/hair/

    Det er de rigtig gamle jeg henviser til og så kan jeg bedre forstå misforståelsen. Det må du undskylde :)

    I forhold til det indlæg er jeg igen gået væk fra silikone (Mane n’ Tail + Moroccan Oil), da mit hår simpelt bliver skørt og sprødt på sigt af det :)

    1. Tak fordi du gad tage dig tid til at svare på min ellers ikke så positive kommentar.

     Jeg har åbenbart let og elegant sprunget over den del hvor du skriver at der kommer et indlæg mere. Og så har jeg læst dit indlæg én gang til, og ser pludselig lidt lysere på det :D

     Jeg troede at det var det, og blev mest lidt ked af at det var så “sparsomt” og kun med PP produkter; måske set i lyset af de mange sponsorerede indlæg der florerer i blogland for tiden.
     Og så er jeg rigtig glad for at høre at jeg er blevet fejlinformeret, og at PP rent faktisk er CG-godkendt. Tak for den oplysning! Nu vil jeg straks se mere på de produkter.

     Jeg vil glæde mig til dit næste indlæg. Og igen, tak fordi du gad svare på min kommentar. Og beklager at den i virkeligheden ikke var så berettiget som jeg først mente ;)

     Kh Ditte

    2. Helt ok og tak for at du gad og læse det igen og komme med svar :)

     Ja, det har måske taget lidt overhånd i blogland og jeg har også selv trådt ved siden af et par gange, men prøver nu og fremadrettet virkelig kun at skrive om de ting jeg elsker og/eller noget der indbefatter fede konkurrencer for jer. Man lærer hele tiden :)

 17. Har lige været inde og bestille de tre produkter du nævner. For med vilde krøller OG allergi, lyder Purely Professional lige som noget for mig. Jeg glæder mig til at afprøve det :)

 18. Gud, hvor er dit hår bare smukt! Jeg elsker farveovergangen, ville gerne have noget lignende, men har helt glat hår, så er ikke sikker på, at det ville blive lige så flot. Men det ser super godt ud til dig!

  Stine

 19. Du har verdens flotteste hår! Helt perfekt og meget oppe i tiden. Gid jeg havde Ronja Røverdatter-hår, så jeg kunne få perfekt fald ligesom dit :)

 20. Jeg tror jeg har hår lidt ala dit. Det er ikke særlig langt men det er tykt og jeg har ret meget fald i det, ikke rigtige krøller, men jo længere det bliver, jo tydeligere er det. Jeg har bandet det langt væk i mange år – glattet løs og vasket hele tiden. På det seneste har jeg skåret ned til to-tre vaske om ugen med en meget mild allergivenlig shampoo. Min hovedbrud er nemlig meget sart og går helt amok over parfume i shampoo.
  Jeg har prøvet at lade være med at børste siden du skrev det her indlæg og ved du hvad? De fineste krøller dukker sørme op i spidserne her til morgen. Nu har jeg bestilt shampoo 0 og conditioner 2 hjem og regner med at de kan hjælpe mig og mit hår til at blive rigtig gode venner, samt at min hovedbund falder helt til ro:)

 21. Hej Emily,

  Tak for et dejligt inspirerende indlæg igen! Jeg droppede shampoo og føntørrer for 3 uger, og balsamvask har været en Å-B-E-N-B-A-R-I-N-G for mig og givet mig bløøøøødt hår.

  Så jeg bliver nysgerrig: hvornår og hvordan stoppede du med balsam-vask?

  :)am

  1. Hmm… det er snart et lille års tid siden. Synes mit hår blev lidt for tungt af det. Men gør det stadig en gang i mellem. Begyndte bare at bruge sulfatfri og skånsom shampoo i stedet :)

 22. Super lækkert at få noget inspiration fra en med så lækkert hår!

  – Jeg har selv været på noget af en hårrejse. Bare for at nævne noget skulle der bl.a. pink og turkis farve i det blonde en overgang da jeg efter min konfirmation fik frit slag. Dernæst brugte jeg et år på at have helt postkasserødt hår (hvilket falmer skræmmende hurtigt – så nogle gange mellem farvningerne havde jeg laksefarvede lange lokker, det var knapt så smukt!). Efter at have været redhead i et års tid skulle garnet farves sortbrunt hvilket det var i et halvt års tid – hvorefter jeg så gik i krig med at afblege det, uden frisør ekspertise eller lignende.

  Da mit hår så var helt hvidt og jeg blev træt af det fik det da lige en omgang hårfarve som mindede om min naturlige – hvilket resulterede i leverpostejs/gråt hår med grønt skær.

  Igennem alt dette vekslede jeg med at have skulderlangt, langt og helt kort hår. Nu er det heldigvis tilbage til den naturlige mørkblonde farve og ved at være halvlangt igen – efter en 5 års lang hårrejse!

  Hold da op, så fik jeg også skrevet en halv roman! – Tak for en lækker blog søde Emily, nyder at følge med i dit lyserøde univers! :-)

 23. Hej Emily
  Hvordan kan det være, du er skiftet fra “horsecare” shampoo/balsam til dette?

  1. Hej Britt,
   Dette indlæg er så småt ved at være 2 år gammelt, så selvom jeg stadig gør nogenlunde som beskrevet ovenfor + bruger Purely Professionelt er det ikke helt så aktuelt/opdateret :)

   Jeg bruger stadig Conceived by Nature (fra Horse Care), hvis det er dem du tænker på? Det er nogle af mine yndlingsprodukter sammen med Purely Professional og L’Oreals Hair Expertise serie. Og så er jeg også blevet vild med Davines på det seneste :)
   Kh.
   Emily

 24. Smukt smukt hår og VILDT at du ikke bruger nogen styling produkter i det. Det må jeg prøve. Har selv naturkrøllet hår og mit hår “æder” bare produkterne. Har et kæmpe lager men aldrig fundet noget der fungerer.

  1. God fornøjelse :) Det bedste er at prøve sig lidt frem (med tålmodighed) og finde ud af hvad der fungerer for dig/dit hår :)

 25. Hej Emily.

  Hvad er grunden til du stoppede med balsam vask og er gået over til at vaske med shampoo igen?

  Jeg skal selv have afprøvet, de metoder du beskriver, så jeg kan blive gode venner med mit hår lige som dig ;)

  1. Jeg fandt ud af at det virkede lige så godt, og var lige så skånsomt så længe jeg brugte shampoo uden sulfat :)