summer reading

Fra på mandag (eller allerede fredag hvis man tæller Roskilde med), står den på ferie for mit vedkommende og ferie for mig er – udover at spise is hver dag, selvklart – at læse en masse bøger. Min noget tilfældige sommerferielæsningsbunke ser således ud i år:

 • To bøger om eller af hunde hhv. om Picassos legendariske gravhund Lump og så golden retrieveren Fridas erindringer om hendes bedste pinde. Fandt sidstnævnte hjemme hos min mormor og min morfar (der også var en stor hundeelsker) skulle efter sigende have foræret den til alle, der gad eje den, så et eller andet må den have at byde på :)
 • Et par amerikanere. Egans Tæskeholdet banker på og Safran Foers Om at spise dyr. Sidstnævnte er jeg aldrig blevet færdig med, så det må være på tide nu. Førstnævnte modtog Pulitzerprisen i 2011 (og er mintgrøn!) og det plejer at være en god indikation for, at det er litteratur lige efter min næse.
 • To seje danske damer. Helle Helle som jeg elsker at læse (hun kan skrive om tilsyneladende ingenting og alligevel er jeg helt fanget) og Suzanne Brøggers nyeste bog, der ikke er særligt ny længere. I øvrigt kan I vist lige skimte coveret, er jo ikke personligt så meget til pels, men bortset fra det er det et mere end misundelsesværdigt outfit ;)
 • En ‘kogebog’ eller måske snarere en frysebog. Den handler nemlig om is! Jeg har planer om at udforske ismager-gerningen denne sommer og jeg er jo stor fan af Ismageriets is, så kogebogen af samme navn må være et godt sted at starte :)
 • En dark horse eller det er den nok ikke, men lidt af en joker så. Glemte i al tilfælde at afbestille Majorens Sidste Forelskelse i bogklubben og i stedet for at sende den tilbage, har jeg besluttet at læse den, måske den viser sig at være en rar sommerlæseoplevelse… New York Times kalder den “En smuk, lille kærlighedshistorie, fortalt med dygtighed og humor”, så det lyder ganske lovende og umiddelbart som en perfekt sommerbog.

Hmm… og så overvejer jeg altså også lidt at læse 50 Shades of Grey efter at have fået den anbefalet af flere veninder + hørt en masse om den rundt omkring. Har med gru, forargelse og begejstring læst O’s historie, Mandelen, 100 tag med hårbørsten før sengetid og diverse Anaïs Nin noveller, så det er heller ikke fordi jeg er for sart eller bonert til genren, men vil meget gerne høre fra de af jer, der har læst den (og evt. 2’eren og 3’eren) om den er go eller no go??

Og fortæl endelig om hvad I læser/skal læse i ferien!!

My stack of literature for the next three weeks of vacation :)

(Visited 652 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

39 Kommentarer

 1. Hej Emily,

  Uh, det ser ud til at blive en god ferie. Glæd dig især til Helle Helle. Hvilken bogklub er du medlem af? Jeg har selv af flere omgange været medlem af Gyldendals bogklub da den er ret alsidig rent genremæssigt.

  Og så glæder jeg mig til at høre mere om dit ismageri henover sommeren. Hvis du mangler inspiration til indlæg, må du meget gerne lave et om din ismaskine. Jeg har den samme som dig (den lille lyseblå – købte den på tilbud en gang for længe siden), men jeg synes ikke rigtigt at jeg kan få det til at fungere helt optimalt, og derfor er den forvist til et mørkt køkkenskab. Så en lille guide ville være helt fantastisk!

  God sommer :-)

 2. Hvis du kommer til at mangle læsestof skal du både læse Helle Helle nyeste “Dette burde skrive i nutid” (hvis du da ikke har læst den) og Jan Guillous “Brobyggerne” der handler om tre ingeniører i 1900-tallet (på den fede måde med dejlige kærlighedshistorier og sådan noget :) )

  Jeg skal selv i gang med at læse “Du forsvinder” af Christian Jungersen :)

 3. God stak:)
  Min egen feriebunke ser ud som følger:

  Baby Jane af Sofi Oksanen – fordi jeg har læst hendes andre bøger og har været vild med dem. Og så er den rimelig kort og strandegnet, tænker jeg.

  Korrektioner af Jonathan Franzen – fordi jeg lige har læst Frihed, der var top god.

  Jorden Søjler – fordi jeg føler, jeg er den eneste i verden, der ikke har fået læst den.

  Kollektivt Selvmord af Arto Paasalinna – er jeg næsten færdig med, og den er skøn.

  Last Night in Twisted River af John Irving – genlæsning, men er sikker på, den er lige så god her anden gang.

  (Har det i øvrigt lidt som dig med 50 Shades of Grey – men ender nok med at læse den bare for at se, what the fuss is all about:)

 4. Sommerferien bruger jeg som regel på at catche op og få læst alle de bøger, jeg normalt ikke har tid/overskud til pga. studielæsning, så min liste har allerede sneget sig op på over 30 bøger. Jeg får travlt! ;)
  Indtil videre har jeg bl.a. læst den nye Sherlock Holmes roman, House of Silk, som var meget hurtigt læst, men ganske underholdende og spændende. Jeg kan også anbefale Wells Towers debut, novellesamlingen Everything Ravaged, Everything Burned, som er super cool.
  Ellers skal jeg bl.a. have læst lidt Jane Austen, William Faulkner, Henry James, Neil Gaiman, Cormac McCarthy og en masse andet:) Jeg overvejer også at få fat i 50 Shades of Grey, omend jeg har læst og hørt, at den skulle være elendigt skrevet.

 5. 50 shades of grey, er helt klart go! Som du selv siger, du må ikke være sart, men for satan hvor er de underholdende – jeg er i gang med 2’eren, og det bliver kun bedre :)

 6. Skønt med anbefalinger til sommerlæsningen. Jeg burde slet ikke læse andet en faglitteratur over sommeren, da specialet kalder….Meeeen må alligevel snige lidt fritidslæsning ind, og skal det være, så vil jeg kaste mig over en evig klassiker ‘Døden i Venedig’. Har læst den mange gange, men elsker den altså virkelig. Lidt anden gammel kærlighed i form af Harry Potter bøgerne kan jeg nok heller ikke undsige mig, og sidst men ikke mindst skal jeg have læst ‘Fasandræberen’ – ELSKER krimier om sommeren, det hører sig ligesom til.

  Har selv planer om at læse 50 Shades of Grey – har hørt at de skulle være fantastisk underholdende, på den måde hvor man får rødekinder og teenage fniser, og det kan man jo ikke sige nej til. Og som stor Twillight elsker, så ville det jo være forkert at sige nej til den type fanfiction hyldest.

 7. Jeg smutter til Italien om 9 dage hvor jeg bl.a. har købt The Hunger Games trilogien. Har ventet med at se filmen da bøgerne jo som regel er bedre end filmen ;) Derudover er jeg stor fan af Stephen King, så jeg medbringer også “It” og “The Shining” :-)

  1. Uhhh, glæd dig! Har lige læst alle tre bøger på 10 dage, man bliver virkeligt opslugt:-)

 8. Tak for god læseinspiration! Jeg sidder allerede og klikker rundt på Amazon efter “Lump” bogen:-)

  Jeg har tænkt mig at læse “Just Kids”, Alkymisten (Paulo Coelho), Baby Jane, nogle Kate Atkinson-krimier og Jammers minde af Leonora Christina – ren afslapning! :-)

  Har forsøgt mig med 50 Shades of Grey og kan kun sige: Don’t.
  Blev så harm over sproget, set-uppet og stemningen at jeg måtte kyle den ud (og jeg smider IKKE bøger ud normalt). Heltinden (snarere anti) er SÅ svag og dum at det ikke er til at holde ud og helten (røvhullet) er en glat, slesk og mandschauvinistisk kontrolfreak af en stodder, der slås med nogle traumer (?) der får ham til at vende sig mod BDSM (altså dvs. han er til den slags af de forkerte årsager, virkeligt usundt). Jeg fandt bogen ret forstyrrende, urealistisk og ikke et hak erotisk. Fik kun sådan en bvadr-fornemmelse og måtte skille mig af med den halvejs inde. Men hey, smag og behag jo:-)

 9. Hej Emily

  Jeg er netop gået i gang med “Krokodillens gule øjne” af Katherine Pancol. Den foregår i Paris og handler om hverdagen og spillet mellem mænd og kvinder og mennesker generelt – underholdende, humoristisk og tankevækkende.

  Jeg kan også anbefale “Niceville” af Kathryn Stockett; den fås iøvrigt for en 100-lap.

  God sommer

  Christina

 10. Jeg vil på det varmeste anbefale “Åndernes rige” af Richard Russo. Den er så velskrevet, at det er en fryd at lade sig fordybe i linjerne, og den er humoristisk på et højt og skarpt plan. Virkelig god bog!

 11. Ih dejligt med lidt inspiration. Min læseliste er nemlig ikke så lang endnu, men skal ha læst en biografi om Katharine Hepburn, elsker biografier, Anaïs Nin “Venusdeltaet” og Hemmingways “Døden kommer om eftermiddagen”. Der kunne nok også godt snige sig en Suzanne Brøgger eller to ind også. God sommerlæsning!

 12. Ferielæsning er det bedste! Og jeg kan se, at vi har et par titler tilfælles ;o)
  Jeg er i fuld gang med Tæskeholdet, og du kan godt glæde dig, historien tager en vidt omkring. God, underholdende læsning.

 13. “50 Shades of Grey” er helt klart et must!! Er i gang med at læse trilogien for 3. gang og den er ikke blevet dårligere! Ja, den er erotisk, men det er kærlighedshistorien man bliver fanget af. Og hvis man som sagt godt kan lide Twilight, så er “50 Shades” en god erstatning.

 14. Jeg er pt. i gang med “Gargoilen – Stendragen”, og kan mærke den begynder at vokse på mig. Har lige været nogle ret grufulde og autentiske scener igennem, da han, Andrew Davidsen, har et ufatteligt rigt og detaljeret sprog. Indtil videre er den anbefalelsesværdig :-)
  Udover det må jeg simpelthen få læst “Submarino”, som har samlet støv i bogreolen – ved ikke hvorfor!
  Dernæst bliver jeg da helt nysgerrig omkring “50 shades og gray”….. Bare fordi. Tak for tips – det med følger altid gode kommentarer fra dine andre læsere.

 15. Sjovt at læse andres tips. Efter min mening er Franzens Korrektioner langt bedre end Frihed, så glæd dig, Katrine.
  Jeg har købt Tove Ditlevsens Gift (genudgivelse) og Albert Camus’ Faldet, fine slanke bøger som er handy til feriekufferten. Boghallen på Rådhuspladsen – derinde kan man (jeg) bruge mange penge, de har et super udvalg og man får virkelig god betjening.
  Jeg er skrevet op til Fifty Shades of Grey på biblioteket. Gider ikke bruge penge på den, men er nysgerrig.

 16. Mit ‘møde’ med 50 shades var ganske tilfældigt, da jeg for første gang var i London her i foråret, og den lå i stakkevis i alle de forskellige boghandlere, havde overhoved ikke hørt om den inden, men tænke jeg heller måtte se hvad det var for en, og har i den grad ikke fortrudt.. Den er ikke noget større litterært kunstværk, men det er rigtig god historie, og man skal lige give den en chance i starten, men den bliver kun bedere og bedre, så den er værd at læse..

  Sommerhilsner :)

 17. Sommerferielæsning er herligt og rigtig sjovt med lidt inspiration! Jeg har allerede fortæret Hanne-Vibeke Holsts seneste roman, “Undskyldningen” i løbet af min uge på Kreta i sidste måned – den kan varmt anbefales! Næste bog på programmet er Chris MacDonalds “Du er ikke alene”, som har ligget og ventet, siden jeg var til ét af hans foredrag i vinters. Derudover er der også lidt litteratur til mit sidste år på læreruddannelse, i form af “Pride and Prejudice” og “The Color Purple”. Der bliver nok at se til :)

  1. Det lyder som om, du har engelsk? Jeg kan anbefale The Women of Brewster Place, den er rigtig god. Socialrealisme så det basker. Skrev selv min engelsk opgave om den ;o)

 18. Jeg er også igang med “et par amerikanere”. Vil bl.a læse On the Road af Jack Kerouac mit første bekendskab med en forfatter fra Beatgenerationen. Jeg har det med at læse bøger før filmen… (On the Road er for nyligt blevet filmatiseret med Kristen Stewart og Kirsten Dunst :) læs evt. mit blogindlæg “On the Road” )

 19. Kæft, hvor er du intellektuel! Min fritidslæsning består helt ærligt mest af chick lit… Men jeg bilder mig ind, at i og med jeg kun læser fancy skønlitteratur på mit studie, så er det okay at læse crap i fritiden. :D

 20. Jeg skal arbejde hele ferien så jeg finder et kæmpe frirum i at fordybe mig i bøger. Jeg VED at jeg skal læse romanen ‘Babara’ som jeg fik foræret i gave, men jeg vil også gerne læse ‘Submarino’ som jeg kun har hørt godt om :) Derudover har jeg (ligesom i sidste sommerferie) intentioner om at læse de sidste bøger i Harry Potter-serien, det kommer nok desværre bare ikke til at ske : )

 21. Jeg er virkelig enig i de delte meninger om “Fifty Shades of Grey” – den er ikke for alle! Jeg synes også at sproget er elendigt, der er bare noget i hendes skrivestil der irriterer mig. Trods det har jeg kvalt den på 3 dage og jeg ender nok med at læse de to andre også. Ideen bag og selve historien kan jeg godt lide. Det er helt sikkert Twilight på speed. Men, men… Hvorfor er det lige at alle de populære “ungdoms bøger” SKAL være triologier?
  Jeg læser virkelig meget teori og store værker igennem mit studie, så jeg elsker at læse “crap” i min sommerferie. Så den står også på The Hunger Games! Hehe. Don’t get me wrong. Det er fantastiske bøger, der er en grund til at de sælger… men de har ofte ikke den bedste skrivestil og de er bare ikke geniale mesterværker.

  Jonathan Franzens Om at spise dyr er fantastisk. Jeg håber du kommer igennem den denne gang :) Det er en af de få bøger der virkelig har rørt mig dybt og jeg tænkte på den længe efter jeg havde læst den færdig!

 22. Hvis der er nogle, som kan inspirere mig til at læse en masse bøger – så er det dig. Sidste sommer læste jeg sindssygt mange bøger, ved at gennemgå siderne op og ned her på din blog, for at finde inspiration. Slugte den ene bog efter den anden og elskede hver og en. Nu gør du det sørme igen. Jeg har lige skrevet en hel masse bøger ned, som jeg vil op på biblioteket og låne, så jeg har noget sommerlæsning, nu hvor jeg går hjemme hos mine forældre i Nordjylland og keder mig en smule, ved bare at være mig selv, mens de gamle er på job. :) Tak Emily, du er for sej!
  Forresten husker jeg, at du på et tidspunkt har skrevet om nogle bogklubber, som du er medlem af. Det kunne jeg godt være interesseret i at høre noget mere om? – Hvad er det for nogle, der er tale om? :)

  Sommerknus og læselige tanker, hæhæ
  fra Camilla

 23. 50 shades of gray er virkelig god, jeg kan kun give den mine varmeste anbefalinger :) men ja, der er lidt delte meninger om bogen, jeg kunne bare ikke lægge den fra mig da jeg først fik startet :)

  Jeg har selv besluttet at kaste mig ud i “hunger games” bøgerne, da jeg har lovet mig selv ikke at se filmen før bøgerne er læst :)

 24. Hej Emily :-)
  Jeg er selv gået i gang med “Om at spise dyr” af Jonathan Safran Foer. Har været i gang med den i laaang tid. Måske man skulle få læst den færdig. Dit indlæg her, har da gjort, at der er noget at overveje ;-)
  Må jeg spørger om din mening til bogen..? Jeg har lidt svært ved at finde ud af den, måske fordi jeg ikke er så langt med den endnu..?
  God sommer og læsning
  Louise ;-)

 25. Hvis du er til “hundebøger” er Timbuktu af Paul Auster rigtig god og det andet han har skrevet er selvfølgelig også værd at læse :) Min favorit er klart Moon Palace… God læselyst :)