just kids

For en måneds tid siden læste jeg mit store idol Patti Smiths bog Just Kids. Jeg var fuldstændig opslugt fra ende til anden og kan varmt anbefale denne helt specielle bog til stort set alle. Uanset om man interesserer sig bare en lillebitte smule for rock, kunst, 60’erne og 70’erne eller bare er glad for at læse, så er denne lille sorte bog en perle. Det er først og fremmest historien om et smukt og særligt venskab mellem to kunstnere (Patti Smith og Robert Mapplethorpe). Og så er den en helt fantastisk øjenvidneberetning fra 60’erne og 70’ernes legendariske kunstnermiljø i New York. Det lyder som en kliché, men det er virkelig ‘næsten som at være der selv’ :)

Åh og så er der fotografier med i bogen. Og hvilke fotografier! Selvom jeg læser ganske hurtigt, tog det mig alligevel lidt tid at komme igennem bogen (der ellers er en pageturner), fordi jeg brugte lange stunder på at studere hver enkelt fotografi. Og vende tilbage til dem. Og bliver nok også nød til at vende tilbage til bogen og læse den igen.

I recently read Patti Smiths amazing book Just Kids and I highly recommend it for everyone who has the slightest interest in rock music, art, the 1960’s and 70’s or well… reading in general :)

(Visited 272 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Jeg er meget enig i dine betragtninger og tillader mig da lige at gøre opmærksom på, at jeg også skrev om bogen sidste sommer, hvor jeg sad i Thailand helt og aldeles opslugt af Patti Smiths fabelagtige univers:-) Den kan sagtens tåle en genlæsning, så måske jeg skulle forhøre mig hos Paven om vi kan aftale lidt læsefri? ;)

  http://guldlog.dk/2011/09/02/patti-smith/

 2. Jeg har læst bogen tre gange nu, og det er uden tvivl min favorit! Jeg synes altid den er værd at læse, og synes hver gang at den føles som den første. Den er helt fantastisk!

 3. Jeg har lige læst den, efter at den blev anbefalet af din amerikanske pendant: Emily (www.cupcakesandcashmere.com). Men OBS OBS OBS, en lille advarsel:
  Læs ikke slutningen offentligt, hvis du ligesom mig har let til tårer. Læste den i toget. puuha en pinlig epidsode :/

 4. Jeg slugte den råt for et par måneder siden, sproget, fotos, miljøet og portrætterne, jeg var fuldstændig bjergtaget! Faktisk så meget at jeg nu har købt den i hardback på engelsk, bare fordi den lige var liiiidt lækrere end paperback udgaven.
  Jeg var selvfølgelig nødt til at dele ud af min begejstring
  http://midtimellem.blogspot.com/2012/03/just-kids.html
  og kan se, at vi er ret enige om bogens kvaliteter.

 5. Den må da vist hellere komme på huskelisten, sådan som i alle roser den til skyerne.

 6. Du ved det måske allerede, men Patti Smith åbner Louisiana Literature i august med netop denne bog. Det er nok et besøg værd for en fan :)

  1. Lige hvad du har lyst til :) Jeg har læst den på dansk, men originalen er på engelsk :)