bogtip: føtex søen

I sidste uge læste jeg Lone Aburas debutroman Føtex Søen og det er en mægtig finurlig, hverdagslig og ærlig lille sag, som jeg lige ville tippe jer om. Lone skriver om Lene (og man må antage at romanen er ganske selvbiografisk), der er datter af en egyptisk far og en dansk mor og opvokset i Tåstrup. Lene vil være forfatter og for at få tid til at skrive, har hun taget orlov fra sit studie og arbejder i stedet som kassedame i Føtex. Men det går bare ikke så let med skriveriet og i stedet for at skrive om sin hverdag og virkelighed (som Lone), prøver Lene at opdigte en prætentiøs historie om den fabuløse Storm, hvilket ikke rigtig duer. Det gør Lone Aburas historie om pølsevogne, kaninlorte, livet i Føtex og som forfatterspire til gengæld og alle der har haft så meget som en spire til en kunstnerisk produktion i maven, kan nikke genkendende til den stakkels Lenes trængsler. Og ligeså med alle der er vokset op og har følt at de ikke rigtig passede ind. Hvad end man kommer fra en dansk/arabisk familie i Tåstrup eller ikke læser noget fancy på universitetet eller noget helt tredje.]]>

(Visited 455 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

  1. Nu bor jeg selv i Taastrup og er også opvokset her. Det kunne da være meget sjovt at læse bogen så. Tak for tippet! :)

  2. Haha, jeg havde helt glemt den bog… Den må jeg læse. Nu hedder den jo Nettosøen efter Føtex lukkede :/ Man kan somregel spotte en indkøbsvogn (eller 2) og slikpapir og måger i søen, som skifter mellem at være halv udtørret og svulstig.