bogtip

Jeg fik denne bog i fødselsdagsgave i sommer, men har først fået læst den færdig i dag. Jeg har den uvane at læse indtil flere bøger på en gang og derfor kan det af og til tage urimeligt lang tid for mig at læse en bog. Får i gode perioder i gennemsnit læst en bog om ugen, men hvis man ser på hvor lang tid jeg er om at læse hver enkelt bog, ser det straks værre ud. Nå, nok om mine sære læsevaner. Eftersom jeg er blevet færdig med Din Næstes Hus og syntes godt om den, ville jeg lige give den min anbefaling med her. Jette A. Kaarsbøl skriver klogt og fængende og bogen har virkelig været en jeg har tygget på efterhånden som jeg har læst den. Mange interessante passager at tænke over og også en spændende og sørgelig handling at fortabe sig i. Dens hovedperson er på en gang sympatisk og det modsatte og som læser bliver jeg rådvild, da jeg ikke kan finde ud af om jeg skal hade eller elske ham. Og det er ikke en dårlig ting. Faktisk har jeg efterhånden fundet ud af, at jeg allerbedst kan lide bøger, hvor jeg ikke er entydigt vild med hovedpersonen. Selvom det modsatte er nemmere. Alt stritter på en og man kan godt blive lidt ubekvem hvis der ‘ikke lige er en at holde med’, men det kan også gøre læseoplevelsen mere interessant. Lille Penny-dyr synes overhovedet ikke det er spændende at læse bøger, eller at jeg gør det. Så lægger hun sig og er fornærmet og sover rævesøvn. Ikke at hun har noget at klage over, hun nyder sommerhuslivet og har været en lang tur på stranden og leget med en masse hunde. Hun er en lille turbofræser og det lykkedes hende tilmed at løbe fra en greyhound, lidt sejt.

bloglovin

]]>

(Visited 349 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Sjovt! Jeg tænkte netop i går på at spørge dig, om du ikke snart skulle have et lille bogindlæg:-) Jeg har læst denne bog, jeg er ikke entydigt vild med den. Jeg synes måske lidt, den kvindelige forfatter projicerer kvindens værdier, tanke- og handlemønstrer på hovedpersonen. Men det var en god og underholdene bog – bestemt! Min du har læst Den lukkede bog af samme forfatter? Noget helt andet, men læsværdig uden tvivl!

  1. Nope, har ikke læst Den lukkede bog, måske man skulle… Tror ikke jeg er helt enig mht at hun ‘propper’ kvindeting i Laus, men forstår sagtens hvad du mener og jeg tænkte også en hel del over det med at det er en kvindelig forfatter, der er bag ham. Må have min kæreste til at læse den og se om han er enig med dig :)

  1. Hmm… det er lidt svært at sige hvad den handler om. Alt og intet, livet, kærlighed, smerte, sorg, ligegyldighed, meningen med livet og jagten på at finde den (meningen altså). Helt kort handler den om en mand, der mister sin far og får vendt op og ned på sit liv. Og han er både en skiderik og en charmør.

 2. Jeg har altid været enormt skeptisk overfor danske forfattere… Men der er nok, fordi jeg er så forfærdeligt isme-glad, og det er lidt, som om de danske forfattere bare ikke kan finde ud af at følge med de litterære strømninger. Av. Jeg er vist miljøskadet, kan jeg se på det hele. Forbandede studie!

  1. Åh jeg er så begejstret for danske forfattere. Helt vildt faktisk. Danske damer (alt fra Karen Blixen, over Tove Ditlevsen og Inger Christensen til Naja Marie Aidt, Dy Plambæk, Katrine Marie Guldager og Helle Helle) og unge amerikanske (jødiske) mænd (Jonathan Safran Foer, Jonathan Lethem, Michael Chabon), så er jeg glad :)

  1. Haha… ja, præcis ;) Det lykkes mig nu altid at blive færdig, men af og til læser jeg dem over helt åndssvagt lang tid. Tror rekorden er halvandet (!) år ;)

 3. Åhr, det er så svært at stå for penny. Hvor er hun skøn altså. Elsker den race. Er desuden også faldet for racen weimaraner – wauw, hvor dejlig. Desværre deler min kæreste ikke min begejstring, men jeg ved heller ikke om weimaraner er en begynder/familie hund?

 4. Når du er til unge amerikanske forfattere MÅ du læse Jonathan Franzens Corrections og Freedom. De er hypen værd!