hair care products

Hermed indlægget med de hårprodukter jeg bruger nu, som lovet i indlægget om min hårplejerutine sidste søndag. De af jer der har fulgt med helt fra første indlæg om hårprodukter eller bare fra det der var sidste år vil kunne se en del gengangere ;) Og så er der kommet nyt til og noget bruger jeg ikke mere (det gælder næsten kun de silikoneholdige produkter, der simpelthen gjorde mit hår så tørt/skørt/sprødt over tid). Og så er der også bare nogen ting jeg ikke lige har i huset for tiden, men som jeg anskaffer igen ved lejlighed (Organic Pharmacy Rose Conditioner, John Masters Dry Hair Nourishment and Defrizzer, kokosolie og Kloranes tørshampoo).

Produkterne fra venstre mod højre:

 • Conceived by Nature shampoo og balsam er uden sulfater og silikone og jeg har brugt alle de forskellige varianter on/off i snart to år og er simpelthen så tilfreds med dem + jeg kan godt lide den rene og friske duft de har af hhv. lanvendel, citrus eller rosemarin. De kan købes hos horsecare.dk
 • Mandelolie eller kokosolie til tørre spidser. Enten som kur, der kommes tørt hår 15-30 min. inden det skal vaskes eller som glans til tørre spidser. Vær varsom og brug kun lidt og kun i spidserne/længderne til du ved hvor meget dit hår kan suge ;)
 • Pomade fra John Masters, til at lægge krus ned og give glans + samle spidser.
 • Balsam fra Jason Naturals. Har prøvet snart alle deres balsam og er gladest for den med kelp. Man skal lige være opmærksom på at der er lidt silikone i nogen af dem, hvis det er noget man prøver at undgå.
 • Leave-in Creme Therapy fra Mane n’ Tail. Super leave-in ‘hårcreme’, der er lækker som plejende styling til krøllet/bølget/tørt hår. Den indeholder dog silikone, så det er ikke en jeg bruger til daglig, men af og til hvis håret har brug for lidt ekstra. Eksempelvis efter en dag på stranden. Kan også fås hos horsecare.dk
 • Hårlak, Shampoo 0, Balsam 2 og tadadadaaaa spritny Treatment fra Purely Professional. I har allerede hørt om hvor glad jeg er for de førstnævnte produkter, men den lille treatment, som jeg har fået æren af at teste (det er ikke den endelige flaske/mærkat) inden den kommer på hylderne ganske snart, er en lille ny beautyyndling. Jeg bruger den i stedet for de silikonepumpede ‘hårolier’ (ingen nævnt ingen glemt) altså både i vådt hår efter badet og i tørt hår for at give glans og samle tørre spidser og i modsætning til silikoneolierne, så lader denne rent faktisk til at pleje mit hår altimens den får det til at se pænere ud. Den skal I nok høre mere til ;)
 • Og så mangler der altså virkelig lige en tørshampoo/hårpudder på billedet. Kloranes, der kan købes på apoteket bruger jeg 2-4 gange om ugen, så det er helt unfair at den ikke lige kom med.

My favorite hair products. I’ve used most of them for at least half a year, some even more than 2 years and they just keep on doing a great job :) 

(Visited 1.223 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

53 Kommentarer

 1. Tak for dine gode hår-tips – hvorfor går du uden om hårprodukter med sulfater og silikone? hvad gør det ved dit hår?

  1. Prøv at læse de gamle indlæg jeg linker til i teksten i dette indlæg (det der står med lyserødt) og/eller søg på Curly Girl eller Purely Professional i søgefeltet i menubaren, så kan du få svar og lidt til :)

 2. Jeg vaskede hår med Conceived by Nature for første gang i forgårs og var imponeret. Jeg kan ikke mindes, hvornår mit hår sidst har føltes så blødt efter vask i det københavnske “kalkvand”! Nu er jeg spændt på, om min irriterede hovedbund falder til ro efterhånden.

  Hovedbunden er den primære grund til at jeg skifter shampoo – sværger ellers til Philip B.’s Scent of Santa Fe som er fantastisk, men indeholder mynte som min hovedbund desværre reagerer på, selv om hårlokkerne elsker den. Og så indeholder den sulfitter….

  Jeg kan kun rose Horsecare for lynhurtig levering. Synd deres hjemmesiden har sådan et kikset navn, men produkterne er der ikke noget i vejen med. Jeg valgte lavendel da jeg elsker lavendel og ved, jeg kan tåle det, men jeg tror også jeg vil købe rosmarin og citron hen ad vejen for at have noget at skifte med.

  Glæder mig i øvrigt til omtalen af treatment produktet fra PP. Det kan tænkes, at mit Redken smooth down silikone produkt skal på pension, hvis jeg finder et godt alternativ.

  Tak for gode og informative indlæg om hårpleje!

 3. skøn blog! har fulgt dig i 2 år, og du er klart en af mine ynglingsbloggere.

  dog syntes jeg at den sidste tid har handlet meget om hår? ;) ved godt at interessen for din hårindlæg er stor, men jeg har altså hørt din hårhistorie et par mange gange nu..

  1. Hehe… Ja sådan er det vist, nogen efterspørger det hele tiden, andre gider ikke at høre om det mere ;) Hvis jeg skriver for meget om mad så er nogen rigtig glade, andre synes jeg bliver for husmoragtig :) Det er nok faren ved at have en blog der både handler om personlig stil, mad, skønhed, kultur, rejser osv. Den er svær at ‘putte i en kasse’ og nogen bliver kede af når den bevæger sig for meget i en retning. Det er jo som oftest den retning, der optager mig lige i det øjeblik, for først og fremmest er det jo en personlig blog om min livsstil ;) Men bare rolig det hele kommer lidt i stimer og ja, der har været meget hår på det sidste :)
   Er der noget specifikt du savner? :)

   1. hvis jeg må komme med et lille bud, er det bøger :) favorit bøger, hvad du læser osv :)

 4. Fedt med produkt-indlæg! :)

  Jeg tror jeg skal prøve hårlakken. Har ikke brugt sådan noget det sidste års tid, hvor jeg har været på CG-vognen. Men nogle gange ville det bare være praktisk at have noget der kunne holde på frisuren, når der altså bliver lavet sådan én ;)

  Og så glæder jeg mig til at høre mere om Treatment!

  1. Ja, jeg er jo lidt angst for hårlak, men som du skriver ER det jo ret smart til opsætninger etc. ;)

 5. Jaaa, et godt indlæg!
  Har selv de mest ustyrlige og tørre krøller, og har indtil nu ikke fundet nogle produkter som mit hår vil samarbejde med.
  Men hvad bruger du mest? Conceived By Nature shampoo og balsam, eller tilsvarende produkter fra PP?

  – Knus :-)

  1. Du kan vælge efter, om du vil have duft eller ej: PP’s produkter er duftfri, Conceived by Natures er med lavendel, rosmarin eller citron.

   Pris spiller også en rolle: PP’s produkter er dyrere end CN’s, og på PP’s hjemmeside er prisen angivet uden moms, så det snyder lidt. CN’s produkter er billigere end PP’s, og oven i købet har de tilbud på sampak med shampoo og balsam lige nu.

   1. Prisen er IKKE angivet uden moms ;) De fleste af produkterne koster 165 kr. MED moms :)

    Jeg bruger dem lidt i flæng, da jeg netop godt kan lide lidt duft af og til.
    Har dog udelukkende brugt PP de sidste 2-3 måneder for, for alvor at kunne se hvordan mit hår trivedes med deres produkter uden at ‘blande noget andet i mixet’ :) Og er RIGTIG godt tilfreds. Men ja, de er dyrere, så også derfor kan det være en idé at bruge både det ene og det andet :)

    1. Så har Purely Professional altså ændret det. Jeg var inde på deres hjemmeside første gang, du skrev om deres produkter, og da var priserne UDEN moms. Men det er da helt klart en forbedring.

 6. Jeg er yderst glad for dine hårindlæg, da dine hår-issues ligner mine meget. Derfor er det altid rart at se hvad du har fundet af gode sager til lokkerne. Jeg synes dog leveringstid fra horsecare er ret dyr og har fundet et meget billigere alternativ:
  http://www.PakCosmetics.com/brand/mane-n-tail/mane-n-tail

  Sidst jeg bestilte kostede levering til Dk 3,10 pund og produkterne er også billigere. Det sendes fra UK, så ingen told. Blot et lille tip til andre med stråhår :-)

  Dbh
  Christina

 7. Nå, nu har jeg jo fulgt din hårhistorie et stykke tid Emily, og hvor er det rart at høre om andre med samme problemer som en selv.

  Har nu bestilt shampoo og balsam fra Purely Proffesional, og vildt spændt på at prøve dem.
  Kan forresten tilføje, at jeg sendte dem et spørgsmål om ingredienserne lørdag eftermiddag, og allerede søndag morgen tikkede der en mail ind fra dem – se det er god service :-)

  Mvh. Mette

 8. Hmm.. Nu har jeg fulgt lidt med på sidelinjen. Jeg går helt åndssvagt meget op i hvad jeg renser mit hår med. Det skal altså bare være økologisk og “sundt”
  Indtil videre har jeg brugt Munkeholm, som også laver øko-shampoo. Desværre synes jeg at det udtørrer håret, og at jeg er tvunget til bruge balsam ved siden af.
  Så nu har jeg altså besluttet mig for at prøve den lavendel shampoo, som du har “reklameret” for.
  Heldigvis så jeg lige at der er tilbud på både shampoo og balsam, så nu er det altså købt.
  Håber det virker..
  Vil så gerne undgå parabener og parfume – også selvom mit hår ELSKER parabener hehe :-)
  Tak for en god blog!

  1. Selv tak :)
   Held og lykke med hårprojektet! Må dog lige gøre opmærksom på at der altså er lidt parfume (i form af naturlige æteriske olier fra lavendel/citrus/rosmarin) i Conceived by Nature, bare hvis du ikke kan tåle parfume eller lign. :)
   Hvis du helt vil undgå parfume, så er Purely Professional sagen :)

 9. Jeg har krøllet hår og har uden at kende til Curly Girl-metoden ikke vasket mit hår i shampoo i …. umindelige tider. MEN nu har bestilt shampoo og balsam fra Conceived by Nature (med lavendelduft), og glæder mig til (forhåbentlig) at kunne vaske håret “rigtigt” uden at få stift, tørt og uregerligt hår! :-)

  1. Hehe… ja men intuitivt giver det også god mening it at udtørre krøllerne med al den skrappe shampoo, så du er bare dygtigere til at ‘lytte til dit hår’ end os der først skal læse om det for at afprøve det ;)
   Jeg levede uden shampoo i ca. et år, men er altså endnu gladere for løsningen med de sulfatfrie shampooer :)

 10. Fantastisk indlaeg – Det er saa dejligt, at du ogsaa – saa vidt muligt – undgaar produkter med silikone og andre oedelaeggende stoffer. Tak for de fine raad, dem vil jeg tage med mig, naar jeg skal paa indkoeb naeste gang!! :-)

 11. Hej.
  Først og fremmest vil jeg gerne rose dig for en virkelig fed og inspirerende blog. Jeg har lige et par spørgsmål angående det her hår tema.
  Jeg har selv masser af krøller og fald, som jeg er lidt ked af at jeg ikke “udnytter”. For 8 måneder siden stoppede jeg med at farve mit hår og syntes efterhånden at jeg er kommet mig over den slemme udgroning, som åbenbart lige skal over en fase, før man kan leve med det igen:).
  Nå, men mine spørgsmål er, at jeg syntes at mine krøller, efter en lang arbejdsdag, bliver lidt fesne og ligesom er “trukket ud. Har du oplevet det og har du evt. brugt et godt produkt?
  Angående curly girl metoden. Er der nogle “regler” for, hvor tit man må vaske sit hår bare i vand? eller er der kun “regler” for tit man må bruge produkter i badet?
  På forhånd tak:-)
  Ditte

  1. Generelt er der ingen regler for noget :) Det handler mest om at prøve sig frem og finde ud af hvad der fungerer og disse indlæg handler om hvad jeg har fundet ud af der fungerer for mig. Så du skal endelig gøre det du synes virker for dig :)
   Jeg mindes at det faktisk anbefales at man skyller/vasker i balsam/vasker i vand dagligt i Curly Girl bogen.
   Mht. at dine krøller bliver lidt tunge, kan du evt. prøve at komme et stylingprodukt i, der giver lidt hold. Purely Professional har både en lækker skum og styling creme, som man kunne kramme op i de våde krøller og så lade det lufttørre :)
   Tidligere har jeg også brugt en krølle-stylingcreme fra Joico, som fungerede godt, men lugtede frygteligt…

 12. Nu vi er inde på det her hår-tema, er der så nogen (Emily eller andre), der kan anbefale en frisør, som kan finde ud af at KLIPPE, så ens fald/bølger/krøller kommer til sin ret? Jeg ender som regel med “puddel”hår, når frisørerne får klippet for mange etager i håret, og “telt”hår, når det bliver klippet lige, og der slet ingen etager er i. Jeg har endnu ikke mødt en frisør, som lyttede til mit ønske om at undgå glatte- og krøllejern! Udfaldet er, at mit hår som regel ender i en knold/hestehale, og at jeg føler mig snydt for alle de penge, jeg har lagt hos frisøren. ;-(

 13. Tak for en virkelig god blog!
  Jeg har investeret i conceived by nature Rosemarin shampoo og balsam samt Leave-in Creme Therapy fra Mane n’ Tail, købt på Pakcosmetics som leverede på 2 arbejdsdage:-)
  Har fulgt metoden i 3 uger og vasket hår 5 gange. Mit stride naturkrøl er blevet markant pænere. MIn hovedbund er ikke længere tør og med tendens til skæl.
  Har desuden købt kokosolie, som har siddet i hårspidserne et par gange før vask samt blevet brugt i meget små mængder til at samle krøllerne bagefter.
  Glæder mig til resultatet om 3 måneder, til flere komplimenter og fornemmelsen af at have lækkert havfrue hår:-)

  Tak Emily, for verdens bedste hårråd!

 14. Hej Emily
  Jeg overvejer CG-metoden, for jeg forestiller mig, at selvom jeg ikke har lige så mange fine krøller som dig, så har håret godt af den skånsomme behandling alligevel ;-)
  I den forbindelse har jeg kigget på Aveda’s produkter, da jeg i forvejen er ret glade for dem til min sarte hud.
  Har du erfaring med dem?
  Har allerede testet kokosolien – works like a charm :-))

  1. Har prøvet en hårkur derfra engang og den var dejlig :) Tror dog at deres shampoo indeholder sulfat, men er ikke sikker… Held og lykke med ‘projektet’ :)

 15. Du burde næsten følge i Trine (fra Trine’s Wardrobe)’s fodspor og lave din egen hårpleje-serie. – Det ville være helt fantastisk at kunne stille to fantastiske pigers egne produkter på hylden derhjemme! ;-)

 16. Hej Emily!
  Jeg har læst ret meget rundt på din blog de sidste par dage og ved, at roser er noget, du vader i, men alligevel – tusind tak for fede, skønne og reelt hjælpsomme tips – især om hår;-)

  Jeg og mine lyse krøller vil kaste os ud i din modificerede hårpleje-model og har et par spørgsmål:
  1) Vil bruge shampoo fra enten Purely Prof. Eller CbN – er det stadig relevant med den sidste vask med alm. shampoo – fx Matas Luksusshampoo?
  2) Er der nogen grund til, at du har eks. 3 forskellige balsamer (ved du skriver noget om afveksling mht. shampoo)?
  3) Hvis du nu SKULLE vælge mellem Purely Prof. og CbN (og ikke var sponsoreret…) – hvilken så?
  4) Min største bekymring er stylingprodukter, som er helt afgørende for mit hårlook (fra krus til krøller – ved godt medtoden forhåbentlig vil afhjælpe det lidt). Kan jeg eks. bruge Bumble & bumble’s Curl Conscious defining creme (eller hvor slemt vil det være at bruge den…?) http://www.bumbleandbumble.co.uk/product/907/3963/Products/Curl-Conscious/Styling/curl-conscious-defining-creme/index.tmpl
  Det virker nemlig til, at mit hår kræver mere stylingprodukt for at få krøller frem end dit – er i tvivl om ’dine’ produkter’ er tilstrækkeligt – har du nogle gode forslag ellers?

  Takker TUSIND for forhånd!

  1. Hej Susanne

   Først og fremmest: Det handler om hvad der virker for dig og dit hår! Men sandheden er at især krøllet/bølget/kruset hår kan få det meget bedre og blive pænere hvis man stopper med at mishandle det med sulfater, varmestyling, overdreven hårbørstning etc. etc. Så de tre punkter er det essentielle. Så kan man prøve sig frem med produkter og metoder.
   Men for at svare på dine spørgsmål:
   1) Personligt tror jeg det er ret så ligegyldigt. Især hvis du netop fortsat vil bruge shampoo. Tror det er mest relevant for dem der udelukkende bruger ‘balsamvask’.
   2) Nej :) Ikke andet end at jeg er nysgerrig og godt kan lide at prøve/bruge forskellige ting. Har dog udelukkende brugt Purely Professionel de sidste 6 måneder eller mere og har aldrig haft pænere hår. Så tror ikke at håret har brug for afveksling. Ikke mit i alle tilfælde.
   3) PP helt klart. Det er bedre produkter, men også en hel del dyrere, så derfor synes jeg det er dejligt at kunne anbefale mine læsere et billigere alternativ. Og så er de altså også rigtig gode, PP er bare bedre (til mit hår jvf. hvad jeg skrev allerførst).
   4) Hvis det virker for dig, så brug endelig det. Så kan du evt. på sigt eksperimentere med styling fra eksempelvis John Masters (brugte selv deres ‘gel’ en overgang og den er god til at kramme krøl op med) eller PP eller noget andet. Problemet med styling i forhold til denne metode kan være at man simpelthen ikke får vasket produktet ud, fordi man ikke bruger krads sulfatholdig shampoo, men det er altså aldrig noget jeg har haft problemer med ift. CbN eller PP’s shampooer.
   Hvis du ellers holder dig fra de slemme sulfater, vasker håret sjældnere og generelt lader være med at mishandle det for meget, så tror jeg ikke lidt styling skader nogen :)
   Held og lykke med projektet, håber du bliver rigtig gode venner med dit hår!

   1. Tusind tak, Emily – jeg går i gang;-)

    Kender du i øvrigt Bumble & bumles styling-cremer (den almindelige + den til kørller) – eller gør nogle af jer andre?

    1. Hej igen Emily!

     Tak for dit svar – jeg havde fatisk taget link med til den Bumble & bumble creme, fordi jeg ville høre dig, om du ud fra produktbeskrivelsen kunne svare på, om den går an (kan man evt. sige, om den er meget eller lidt slem….?)

     Takker…

     1. Den er helt ok. Nogen prøver at undgå silikone (alt det der ender på -cone), men prøv dig frem og se hvad der virker for dig :)

 17. Et tillægsspørgsmål: Du skriver, at hvis jeg blot holder mig fra de slemme sulfater – hvilke er de?
  PFT!

  1. – Og hvad hedder den gel fra John Masters, du nævner i dit svar til mig (synes ikke jeg kan finde en, der hedder gel)?
   PFT, Susanne

   1. Uh, har den ikke selv længere. Den er i en brun glaskrukke og hedder gele/shine/brilliance eller noget lignende :)

   1. Hej igen Emily!

    Tak for dine super brugbare svar! Er det den John Masters, der hedder Shine On, som du har med på dit første indlæg om produkter (13.35 / 27.11.10
    Curly Girl – Products I use)?

    PFT – Susanne

 18. Hej Emily!

  Jeg har netop prøvet “Leave-in Creme Therapy fra Mane n’ Tail” (i vådt/håndklædetørt hår) for første gang, og første indtryk var, at den gjorde det utrolig nemt at få krøllerne frem, når jeg krammede håret op i hænderne. Men da den tørrede op, så mit hår meget ‘vådt’ ud – hvis du forstår hvad jeg mener, altså ikke decideret fedtet, men det der lidt våde look, som hvis det var fedtet.

  Jeg fulgte instrukser og masserede både godt i hovedbunden + i hele håret – hvad gør du? Hvor meget bruger du? Jeg oplever i hvert fald, at den ikke kan ‘leaves in’ – den ser simpelthen for vådt/glinsende ud. Måske har jeg brugt for meget? Eller andre gode råd?

  Bedste hilsner Susanne

  1. Jeg bruger meget lidt og kun i spidserne/på længderne i enten vådt eller tørt hår :) Sådan synes jeg at den fungerer rigtig godt i mit hår.

 19. Hej igen Emily!

  Undskyld mine mange spørgsmål, men jeg er i gang med en grundig evaluering af mine hår- (og hud-) rutiner, og prøver derfor at søge så meget info som muligt fra jer med erfarigerne;-)

  Et hurtogt et af slagensen: Foretrækker du John Masters Dry Hair Nourishment and Defrizzer eller Moroccanoil – og hvorfor? (Foretrækker du i øvrigt den alm. eller ‘light’ modellen af sidstnævnte?)

  Takker gevaldigt for brugfar hjælp og viden!

  1. Jeg kan bedst lide John Masters, da mit hår bliver skørt/sprødt af Moroccan Oil, hvis jeg bruger det i længere tid. Det er som om al silikonen i Moroccan Oil gør det mærkeligt hvis jeg bruger den ofte. Men bruger af og til MO hvis jeg skal ud eller lign. for det bliver meget flot og blankt… :)