recipe: banana pancakes// bananpandekager

Da vi var i sommerhus bagte vi disse fine små tykke pandekager, der er en variation over denne opskrift på kokospandekage. Der er banan i disse og det gør at de bliver meget søde i sig selv og får (surprise) en lækker banansmag :)

En masse små tykke bananpandekager – 2 pers.
1 – 2 modne og moste bananer
1 dl kokosmel
2 æg
en slat mælk til konsistensen er perfekt
evt. 1-3 spsk boghvedemel/rismel/almindeligt mel til lige at binde det lidt bedre sammen
evt. lidt vanille, kanel, kardemomme eller hvad man nu kunne have lyst til

 • Pisk ingredienserne sammen til en tyk dej i en skål og steg den til små, gyldne, tykke pandekager i smør eller kokosolie.
 • Spis med græsk yoghurt, frugt, hakkede ristede nødder, lidt honning eller hvad der nu gør det for dig. Lidt revet mørk chokolade kunne også være lækkert :)

I love these cute little and almost healthy pancakes for breakfast. For two short stacks we used 1 ripe and crushed banana, 2 eggs, 1 dl grated coconut and a dash of milk. Whisk it all together and fry little pancakes in butter or coconut oil. Serve with greek yoghurt, fresh fruit, chopped nuts, a little honey and maybe some grated dark chocolate :)

 

(Visited 6.013 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Hvor er det bare perfekt at der kommer en pandekageopskrift her inde i dag. Jeg har lige sagt til en veninde “næste uge når jeg har ferie, skal jeg bage forskellige versioner af pandekager til mogenmad hver dag – har du ikke nogle gode opskrifter?”, og så kommer det en opskrift. Perfekt. De ser meget gode ud!

 2. De ser godt nok gode ud, har ikke prøvet at bage pandekager med kokosmel før, men ideen lyder rigtig god – særligt fordi jeg tænker det må give et lækkert modspil til banansmagen, selvom begge smage er i den søde afdeling (:

  – Anne

 3. ØJJ hvor ser de bare lækre ud!! Tror jeg skal prøve med chokolade ud over. Uhmmm nu blev jeg helt lækkersulten. :(

  Naja

 4. Uhmm….de skal prøves.
  Har startet ferie idag og så er der masser af tid til at nyde en skøn morgenmad.

 5. Mmmh de ser lækre ud! De vil passe godt som dessert til en lun sommeraften. God opskrift, de er nemlig ikke alt for usunde. Tjek nogle af mine opskrifter, måske bliver du inspireret :)
  Knus

  Mariebach.blogspot.com

 6. Jeg har lige afprøvet dem – og de var et hit! Super hurtig og nemme at lave. Mums – min søndag blev lige en tand sødere (og dermed bedre, hehe)

 7. Nøj, hvor er de gode! Og nemme at lave. Var lidt spændt på, om de ville gå stykker, når de skulle vendes, men det var super nemt.