recipe: cherry pie// kirsebærtærte

Vi har, som nævnt her et par gange, lige genset hele Twin Peaks og hvis der er noget man får lyst til, når man ser Twin Peaks, så er det ‘Cherry Pie’. Og kaffe. Derfor var det nærliggende at bikse en kirsebærtærte sammen og det viste sig at være nemt og resultatet vellykket, så ville lige dele den med jer. Alle amerikanske opskrifter jeg kiggede på til inspiration foreskrev dog at man skulle bruge ‘sour cherries’ (og derfor også meget mere sukker), men sådan nogle er ikke lige sådan at støve op, så jeg brugte almindelige kirsebær hvilket fungerer rigtig fint, omend man ikke får helt den samme karakteristiske (ja nogen vil nok nærmest sige syntetiske) kirsebærsmag, som med de bitre kirsebær.

Kirsebærtærte – til ca. 8 personer
1 gang mørdej efter denne opskrift (eller ens egen favorit)
ca. 700 g kirsebær
2-3 spsk vand
2 spsk Maizena
2-3 spsk sukker
kornene af en stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
revet skal fra 1 øko citron

 • Tilbered mørdejen efter denne opskrift. Tag ca. 1/4 af dejen fra og rul den tyndt ud og skær den i lange strimler (til topgitteret), sæt strimlerne på køl. Rul den resterende dej ud og læg den i et smurt tærtefad. Sæt den på køl 1/2 time.
 • Tag tærteformen ud og forbag bunden ‘blindt’ ved 200 grader varmluft i ca. 7 min. (Som punkt 2 i denne opskrift).
 • Halvér og udsten kirsebærrene og bland dem med sukker, vand (kan udelades hvis de er meget saftige), vanille, citronskal og Maizena i en skål.
 • Hæld kirsebærrene over den forbagte tærtebund og fordel dem jævnt.
 • Lav et gitter af mørdejsstrimlerne over bærrene.
 • Bag tærten i ca. 10 min. (hold øje med den og dæk den til med folie hvis den er ved at blive for mørk) ved 175 grader varmluft til bærrene er møre og låget fint gyldent.
 • Spis med vanilleis, cremefraiche eller hvad der nu end gør det for dig :)

Vanilleisen på de sidste billeder er i øvrigt en jeg selv lavede i går. Oh my, så så så god. Og vildt cremet og fed og syndig. Spiser aldrig andet fremover. Opskriften kommer selvfølgelig på bloggen ;)

After re-watching both seasons of Twin Peaks I had a crazy craving for cherry pie. If you’d like some pie yourself check out this delicious recipe.

(Visited 8.727 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Og glem ikke donuts! Dem får de godt nok også spist mange af.
  Hvad synes du i øvrigt om slutningen? Nøj jeg blev mismodig og nedslået… Eviggode agent Cooper!

  Mmm det sidste billede er lækkert med isen som smelter…

 2. Det ser godt ok lækket ud! :)
  Jeg tør ikke se Twin Peaks, jeg er kommet til slutningen eller starten af sæson 2, og det er simpelthen for uhyggeligt:)

 3. Åh, hvor ser den lækker ud. Alt den lækre mad herover i New York ser pludselig kedeligt ud i forhold til den lækre tærte, haha. Må jeg prøve at lave en dag :D
  Forresten tak for Burt’s Bees anbefalingerne – har lige købt mig et kæmpe lager, og jeg elsker allerede produkterne!

 4. Jeg tror ikke der er noget der kan få mig til at føle mig så husmor-from og dygtig som når jeg laver cherry pie. Og så var det en stor dag da jeg lærte hvordan man fletter låget rigtigt på sådan en tærte. Pæne kager smager bedst :)

 5. Hold da op, hvor ser den bare lækker ud! Jeg kan fornemme at du også er en smule interesseret i mad.. Hvis du har lyst kan du jo kigge forbi DE MADGLADE! :D

 6. Hold da op, hvor ser den bare lækker ud! Jeg kan fornemme at du også er en smule interesseret i mad.. :D Du kan jo kigge forbi DE MADGLADE, hvis du har lyst!

 7. Den ser fantastisk lækker ud. Nu må jeg se om den lever op til den Cherry Pie with a damn good cup of coffee, som jeg indtog på Tweedes Cafe i North Bend, Washington for lidt over 3 uger siden. Det var den café der blev brugt i Twin Peaks, og kan varmt anbefales at besøge, hvis man kommer på de kanter.

 8. Den var meget meget sur – faktisk uspiselig. Anb. Noget mere sukker – jeg brugte alm spisekirsebær men med ekstra citron er der grobund for ekstrem surhed!

  1. Ævs hvor mega ærgerligt, det er jeg ked af at høre. Min blev så fin, så fin og smagte (så vidt jeg husket, det er mange år siden) meget dejligt og slet ikke surt. Men æv, ikke noget værre end uspiselig tærte. Klem Emily

   1. Hov, genlæste lige opskriften, det er kun skallen fra citronen, der skal i. Ikke saften. Kan det være dér det er gået galt?

    1. Nej – jeg brugte kun skallen. Prøver at pudre m flormelis og få is til i stedet for flødeskum – det søder. Jeg nægter at smide resten ud :-)

     1. Haha… that’s the spirit :) Håber den bliver til at have med at gøre så. Klem