sunscreen

I begyndelsen af sommeren lærte jeg La Roche-Posays produkter at kende i forbindelse med et hyggeligt bloggerarrangement og fik til samme arrangement forarget både et par bloggere og nogle af La Roche Posay-folkene ved at bekende, at jeg stort set aldrig bruger solcreme. Og inden I skælder mig ud og himler op, må jeg hellere lige forklare mig:

Min hud er helt usandsynligt sær i forhold til sol. Jeg bliver stort set aldrig rød og har ikke særlig lys hud, men jeg får til gengæld meget nemt noget ubehageligt og sviende soleksem udvalgte steder på kroppen. Arme og ben er lavet af indianerhud og kan holde til alt, mens pande, bryst og øvre ryg nemt bryder ud i en meget lidt køn omgang soleksem. Så jeg sovsede de steder ind i solcreme, men lige lidt hjalp det. Grum soleksem brød ud, bare ved den mindste forårssolstråle. Indtil jeg fandt ud af, at det der trigger min soleksem er – paradoksalt nok – solcreme! Så til sidst gav jeg op og stoppede med at bruge solcreme og har så blot praktiseret ‘fornuftig omgang med solen’ i stedet. Og har på den måde undgået soleksem og -skoldninger. Men det har altså også sine begrænsninger.

Så blev glad da La Roche-Posay-damerne lovede at deres solcreme var lavet til lige præcis sådan noget tosse-hud og gav mig nogle med hjem at prøve. Men troede ikke rigtig på dem. Har nemlig ligesom prøvet en del. Men den er tilsyneladende god nok. Altså, nu har sommeren jo ikke været overvældende, men har på den anden side været meget ude, så synes jeg har fået testet dem ret grundigt. Fælles for deres solcremer er, at de er uparfumerede og skræddersyede til solfølsom hud. Jeg er allergladest for “Melt-in-cream’en” (der vist også findes i en faktor 30), der netop absorberes og ikke efterlader en med følelsen af ‘solcremefedtet’ hud. Men sådan er de faktisk allesammen også gel’en og den lille smarte og helt lette og flydende Anthelios (den der er faktor 20 på billedet). Sidstnævnte er perfekt til tasken og er medvirkende til at jeg rent faktisk også bruger solcreme på farten nu. Nå, det blev en lang smøre, men ville lige give tippet videre hvis I er nogle derude der også er ‘allergiske’ overfor sol/solcreme :)

I’m a big fan of La Roche-Posays sun screen products as they’re the first sun screen I’ve tried that works for my almost ‘sun-allergic’ skin.

(Visited 823 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Det er sjovt, for min hud reagerer præcis ligesom din. Jeg har altid smurt mig ind i alverdens forskellige solcremer og alligevel har jeg altid haft fornemmelsen af, at det blot forværrede min soleksem. Måske man skulle prøve dette mærke.

 2. Jeg har også samme problem med soleksem, så nu googlede jeg solcremen, for at finde ud af, hvor den kunne købes.
  Kan finde den på de forskellige apoteker, men synes ikke der er en faktor20 solcreme på mere en 50ml -og den er da lille! Ved du om faktor 20 ikke findes større i cremen? :)

 3. Disse solcremer er så gode… De bedste faktisk ! :-) jeg har selv brugt dem det sidste år nu og er virkelig begejstret for dem, de gør bare det hele.
  Jeg supplerede min samling op så sent som igår og fik en masse lækre produkter oveni hatten. Blandt andet to anthelios 50+…. (normal pris pr. Stk er 149,-)
  Godt du har fundet noget som passer til din hud, det er så vigtigt !!!

 4. Hvilken af dem er den mest ikke-cremefedtede? Jeg HADER nemlig at have solcreme på, da jeg ikke kan holde ud at føle mig fedtet, men samtidig jeg kan heller ikke holde ud at føle, at solen bare brænder på min hud. Besværligt.

 5. Hvor er det rart at vide at jeg ikke har været alene med min mistanke,min yngste søn har præcis samme reaktionmønster.
  Jeg er spændt på hvordan dit lille experiment kommer til at gå.

 6. Jeg har det lidt modsat, 1 time i solen også er jeg skoldet.. Wtf? Seriøst har den dummeste hud og samtidig allergisk overfor aktiv solfilter, jeg har overvejet La Roche-Posays – men desværre tester de på dyr, så pt bruger jeg en solcreme, der får mig til at ligne et spøgelse, fordi der kun er passivt filter i, den er så fra Lavera :) Så baggrunden er fin, men ja – man ser ikke super sej ud imens den er på ;)

 7. Hvor er jeg glad for at læse at jeg ikke er ene om at have besværlig hud.

  Her giver solcreme i ansigtet mega uren hud med betændte knopper, der gør ondt lige under huden – ikke specielt charmerende.

  Så selvom jeg burde bruge solcreme pga min lyse hud, så er urenheder bare ikke festligt.

 8. Er meget spændt på at høre resultatet af dit lille eksperiment :)

  Døjer selv med nøjagtig samme problem og det er så frustrerende.

 9. Tak for tippet – jeg har nemlig nøjagtig samme problem med soleksem og solcreme.. og soleksem er bare så ubehageligt. Og hurra for at kæresten har nøjagtig det der stående på hylden, det skal jeg da smøres ind i næste gang sommeren kommer til Amagerland :)

 10. Jeg får stadig soleksem, selvom jeg udelukkende har brugt La Roche Posay de sidste par år. Det er dog klart værre, hvis jeg bruger andre mærker og under faktor 50, så selvom jeg har dårlig samvittighed over, at produkterne testes på dyr, så er jeg simpelthen nødt til at lukke øjnene for det i netop dette tilfælde :(