Har efterhånden bragt opskrifter på alt fra klassiske amerikanske pandekager til ‘sunde’ pandekager uden mel. Men har aldrig haft en helt almindelig pandekageopskrift på bloggen, så tænkte at det var på tide i denne tordensommer.
Da jeg var barn, bagte vi næsten altid pandekager, når det tordnede. Eller sådan husker jeg det ;) Med de tordensvangre lufttryk, der efterhånden er blevet synonym med dansk sommer, er der i alle tilfælde masser af undskyldninger for at lave en stak à la Rasmus Klumps mor at hygge med en regnvejrseftermiddag eller aften. Jeg er helt vild med at spise mine pandekager med sukker og citron (og en klat smør hvis jeg er rigtig uartig).
Opskriften er en jeg har fra min gamle klassekammerat Zandras mor og som Zandra og jeg har bagt mangen en eftermiddag mens vi så Roswell og savlede over Max og Michael og ønskede os Liz’s hår. Nå, det var et sidespring, hvis I var teenagere dengang i sluthalvfemserne ved I nok hvad jeg taler om ;) Jeg er aldrig stødt på en bedre pandekageopskrift siden, denne giver perfekte tynde pandekager.
Zandras Perfekte Pandekager – en ordentlig stak til 4-5 pers.
200 g mel
1/2 l mælk
3 æg
2 spsk sukker
en knivspids salt
et par spsk smeltet smør
evt. et skvæt øl (det bruger jeg og synes de bliver endnu bedre sådan)
- Alle ingredienser piskes sammen. Start med at tilsætte ganske lidt mælk til melet og pisk det grundigt og tilsæt så gradvist mere og til sidst æggene + resten, for at undgå klumper.
- Lad dejen stå at hvile lidt (gerne 30 min.).
- Steges i smør på panden.
- Jeg kan varmt anbefale at have flere pander i gang på en gang, ellers tager det en hulens tid.
- Nyd dem mens de er lune (hold dem lune ved at dække ‘stakken’ med sølvpapir og evt. i ovnen på lav temperatur, mens du steger resten) med sukker, syltetøj, citron, chokolade eller hvad du synes er lækkert :)
Nothing better than a stack of thin and golden crepes for a rainy afternoon. The batter is made from 200 g flour, 500 ml milk, 3 eggs, a pinch of salt, 2 tablespoons sugar, 2 tablespoons melted butter and a dash of beer (optional). Whisk it all together and fry the crepes in butter in a crepe pan.