recipe: crepes// perfekte pandekager

Har efterhånden bragt opskrifter på alt fra klassiske amerikanske pandekager til ‘sunde’ pandekager uden mel. Men har aldrig haft en helt almindelig pandekageopskrift på bloggen, så tænkte at det var på tide i denne tordensommer.

Da jeg var barn, bagte vi næsten altid pandekager, når det tordnede. Eller sådan husker jeg det ;) Med de tordensvangre lufttryk, der efterhånden er blevet synonym med dansk sommer, er der i alle tilfælde masser af undskyldninger for at lave en stak à la Rasmus Klumps mor at hygge med en regnvejrseftermiddag eller aften. Jeg er helt vild med at spise mine pandekager med sukker og citron (og en klat smør hvis jeg er rigtig uartig).

Opskriften er en jeg har fra min gamle klassekammerat Zandras mor og som Zandra og jeg har bagt mangen en eftermiddag mens vi så Roswell og savlede over Max og Michael og ønskede os Liz’s hår. Nå, det var et sidespring, hvis I var teenagere dengang i sluthalvfemserne ved I nok hvad jeg taler om ;) Jeg er aldrig stødt på en bedre pandekageopskrift siden, denne giver perfekte tynde pandekager.

Zandras Perfekte Pandekager – en ordentlig stak til 4-5 pers.
200 g mel
1/2 l mælk
3 æg
2 spsk sukker
en knivspids salt
et par spsk smeltet smør
evt. et skvæt øl (det bruger jeg og synes de bliver endnu bedre sådan)

 • Alle ingredienser piskes sammen. Start med at tilsætte ganske lidt mælk til melet og pisk det grundigt og tilsæt så gradvist mere og til sidst æggene + resten, for at undgå klumper.
 • Lad dejen stå at hvile lidt (gerne 30 min.).
 • Steges i smør på panden.
 • Jeg kan varmt anbefale at have flere pander i gang på en gang, ellers tager det en hulens tid.
 • Nyd dem mens de er lune (hold dem lune ved at dække ‘stakken’ med sølvpapir og evt. i ovnen på lav temperatur, mens du steger resten) med sukker, syltetøj, citron, chokolade eller hvad du synes er lækkert :)

Nothing better than a stack of thin and golden crepes for a rainy afternoon. The batter is made from 200 g flour, 500 ml milk, 3 eggs, a pinch of salt, 2 tablespoons sugar, 2 tablespoons melted butter and a dash of beer (optional). Whisk it all together and fry the crepes in butter in a crepe pan.

(Visited 14.193 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Pandekager med øl er bare bedre. Min mormor bagte dem også altid med øl og det er SÅ godt. :)

  Så vidt jeg har testet mig frem til, giver øllen mere sprøde kanter og det er jeg fan af. Tror det må være noget med boblerne eller noget, men jeg er ikke sikker. Måske man en dag skulle prøve med et skvæt danskvand, selvom det jo er tilsat kulsyre og ikke naturligt fremkommet ved gæring..

  Hmm mange tests af pandekager skal der til og det er jo ikke skidt.. :D

 2. Uhmm… pandekager må der til uanset årstid – torden eller ej! ;-)

  Tror bestemt mine unger vil juble, hvis jeg afprøver din opskrift her i eftermiddag… så er fredagshyggen jo hjemme :-)

 3. Der er bare heller ikke noget bedre, end et stor stak pandekager, når det regner & tordner udenfor og man bare har brug for at hygge sig :) Og så især når de spises med citron & sukker – så lækkert!

 4. Yaaay! En opskrift på helt almindelige pandekager – tror det er første gang jeg ser nogen poste det :) Jeg kan helt klart bedst lide de tynde sprødkantet pandekager frem for de tykke små amerikanske. Plejede at få stakkevis af pandekager og hjemmelavet is med rom hjemme hos min farmor, når min søster og jeg besøgte hende. Det var så hyggeligt!

 5. Hehe, vi drak altid varm kakao når det regnede (sådan som jeg husker det i hvert fald ) så nu kan det ikke regne uden at jeg får lyst til kakao. Tosset :)

  Og nu fik jeg lyst til pandekager :) Bager dem også altid med øl, og gerne halv/halv med øl og mælk. Synes smagen bliver meget bedre og fyldigere end uden. Haps!

 6. åh, tak for at minde mig om roswell!! those were the days, haha ;)

  mine pandekage-minder er mest forbundet til min farmor og farfar, – faktisk så stærkt at jeg sidder her med bittersøde tårer i øjnene fordi jeg på den ene side savner min farfar så forfærdeligt når jeg tænker på det, men på den anden side også har verdens skønneste barndomsminder at tænke tilbage på – og i øvrigt en farmor, der stadig bager pandekager (også med øl, og flankeret af rødgrød og vanilieis!)… Mad og duftminder er bare nogle af de stærkeste, ikke? :)

 7. Hej Emily!

  Jeg har et lidt off-topic spørgsmål, men synes du altid ser så godt ud og har en fed fed stil – så tænkte du måske kunne råde mig:)

  Jeg står og mangler en skuldertaske, du ved sådan en man har med sig på storbyferie, hvor der lige kan være pung, mobil og evt. en rejsebog. Den skal kunne være cross-body og være i en mørk farve. Jeg er vild med Acne Scale tasken, men den er ikke til at drive op nogle steder – men stilmæssigt synes jeg den er perfekt. Jeg er ikke til Chanel (min pengepung er heller ikke;) ) men jeg vil gerne smide en mindre formue efter den hvis det er den rigtige. Jeg har lidt kig på Proenzas lille skuldertaske men mangler som sagt andre alternativer. Jeg synes ikke jeg kan finde nogle billeder af dig hvor du har en lille skuldertaske på – men måske du har en/har en i tankerne??

  Jeg håber det er okay jeg spørger dig!

  På forhånd tusind tak, og tak for en superb blog!

  Knus en fast læser!

  1. Helt ok og tak for roserne. Jeg er jo helt forgabt i min Balanciaga City, elsker den bl.a. fordi den både kan være hånd og skuldertaske. Og både kan være crossover eller hænge på én skulder.
   Og ligeledes med min Mulberry Tillie :) Prøv evt at skrive Mulberry eller Balenciaga i søgefeltet i menubaren, så burde der dukke outfits op hvor jeg har dem ‘på’.
   De er selvfølgelig ikke helt billige, men i al tilfælde ikke så dyre som Chanel :)
   God taskejagt!

 8. Uhm, skal vist have bikset sådan en omgang sammen i weekend :) Der er lige blevet plukket friske hindbær, så sammen med pandekager og flødeskum skulle lørdagens vist blive vældig rar :)

  Et tip: Kan anbefale at komme lidt kardemomme i dejen.

  God weekend

  Mange hilsner

  Louise

 9. Hej :) ville bare lige sige at jeg er vild med din blog! Så fine billeder og gode indholdsrige indlæg… keep up the good work!

 10. Hej Emily
  Super med min mors pandekage opskrift på din blog:) Det vil hun synes er sjovt… Jeg kan tydelig huske vores Roswell-aftner. Jeg begyndte faktisk at se dem igen her fornyligt, så det er sjovt du kommer med indlægget nu!

  Mange tanker tilbage på de dejlige, ansvarsløse aftner, hvor den flotteste fyr i verden var Max:) Håber vi ses snart igen… Mange krammer Z

  1. Ih hvor dejligt at høre fra dig her og hils din mor mange gange :)

   Mange tak og i lige måde! Klem

 11. Min mormor har altid lavet pandekager med sodavand (enten citron- eller sportssodavand). Mmmmmums siger jeg bare!!!!

 12. Der skal højst 1 æg i crepes . Dine pandekager er ikke de bedste. De er meget feddet, og smager for det meste af æg. Desværre.