opskrift: power shake med bær og banan

Min all time favorite smoothie/shake med bl.a. skovbær og banan. Får den minimum en gang om ugen, som morgenmad eller mellemmåltid.

Morgenmads-shake til 2
1 banan (gerne frossen i stykker)
2-300 g frosne bær (her er det skovbær/bærsymfoni)
Soja- eller rismælk med vanille (eller yoghurt med vanille)
3 spsk proteinpulver (uden smag eller sødestoffer eller lign.)
Reven skal + saft af en øko citron
1 tsk kanel
1 tsk vanillepulver
Evt. 1 tsk kardemomme
Evt. lidt frisk mynte
Evt. lidt stevia eller honning hvis den ikke er sød nok
1 mål HUSK fibre
2 tsk hørfrøolie

Kom frugt og pulver, krydderier etc. i en blender. Hæld sojamælk over til det dækker og blend til det har en passende konsistens. Jeg kan godt lide, at den er som tyk milkshake, men man kan også lave den mere flydende (færre bær, mere mælk) eller som softice (flere bær, mindre mælk). Hæld olien i til allersidst og rør den ud i smoothien eller blend den med i ganske få sekunder.

Jeg kommer protein, fibre + olie i for at gøre det til et ‘helt’ måltid med både kulhydrat, protein og sundt fedt, men hvis man synes det er for mærkeligt, kan man spise et blødkogt æg med ristet rugbrød eller lignende ved siden af :)

Og ligeså hvis man synes at soja- eller rismælk er mærkeligt. Det er bare det jeg foretrækker, men man kan snildt bruge almindelig mælk, yoghurt eller hvad man nu kan lide.

My all time favorite breakfast shake with frozen banana and berries, vanilla soy milk, whey protein, cinnamon, lemon zest and juice, fresh mint, honey and flax seed oil.

bloglovin

(Visited 2.543 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Skøn og farvestrålende vitaminbombe Emily! :o)

  Jeg ville ønske, at jeg selv kunne blive bedre til at putte de lidt mere “alternative” ingredienser i, for som du skriver, så er en smoothie, for mig i hvert fald, ikke helt mættende nok til at udgøre et helt måltid!

 2. Hvad er grunden tl at du bruger sojamælk i stedet for alm komælk? Er det kun pga. vanillesmagen eller er der andre grunde? ;) det ser lækkert ud!

 3. Øv, jeg har desværre ikke nogen maskine, der kan lave smoothies. Det er ærgerligt, for jeg elsker dem virkelig! Og du kommer altid med super lækre opskrifter :)

 4. Ser virkelig lækkert ud, hvor køber du din proteinpulver henne? Det skal helst være uden sødestoffer m.v
  Tak

 5. Det ser virkeligt lækkert ud! Det må jeg prøve. Jeg har lige fået en blender i indflytningsgave, så den skal helt klart bruges til at lave diverse smoothies i. Jeg glæder mig til at komme i gang :)

 6. Oh, ser lækkert ud! Spiser sådan en lignende til morgenmad hver dag. :) Kan det passe, det er den der plastik kop fra Starbucks, du har din smoothie i? Ligner til forveksling min. ;)

 7. Uhm, har lige lavet den her til morgen, og den smager vildt godt! Har dog brugt alm. youghurt, da vores bilka ikke kunne diske op med soya mælk… skuffende :-P Tak for inspirationen, som altid!