snack of the day: sund chokoladeis

Jeg ‘glemte’ jo Meat Free Monday i mandags. Eller det vil sige jeg var hverken hjemme at lave mad søndag eller mandag, så sådan kan det jo gå. Den kommer selvfølgelig igen på mandag, men som plaster på såret er her en omgang helt og aldeles vegansk og sund chokoladeis. Den har jeg lige spist som en rar lille eftermiddags snack (kunne også være god som dessert), bestemt et hit hvis man har lyst til lidt sødt, men ikke vil proppe sig med sukker og fede kagesager (den slags gør jeg jo aldrig, host host). De frosne bananer gør isen helt fantastisk cremet, lækker og fløjlsblød.

Sund chokoladeis til 1 person
2 frosne bananer i stykker
1/2 dl vand eller sojamælk
1-2 spsk cacao
Evt. 1/2 tsk stevia til at søde lidt

 • Skær bananerne i stykker, put dem i en frysepose og frys dem natten over.
 • Kom de frosne bananstykker, kakaopulver, væske og evt. stevia i en blender eller foodprocessor. Alt afhængig af hvor stærk din blender er, kan det være at du skal lade bananerne tø en anelse.
 • Blend det til du har en lækker og cremet chokolade-softice!
 • Spis med det samme evt. med hakkede nødder eller andet godt på :)

ENGLISH RECAP
Freeze a couple of bananas in a zip-lock bag overnight and blend them with 1-2 tablespoons of cocoa and a splash of water or soy milk for the creamiest and most indulgent vegan soft serve :)

bloglovin

(Visited 4.975 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Nu synes jeg snart at jeg har læst om stevia på flere blogs, men kun nævnt i en bisætning. Jeg er ret nysgerrig, så kunne det tænkes at du vil skrive et indlæg om det? Hvordan og i hvilke mængder du bruger det, og om du er bekymret for bivirkning (om der er nogle?) og evt sammenligne med det fæle Aspartam?

 2. Uhm! Det er verdens bedste snack! Har yndet at spise den i mange år! Jeg sørger altid for at bananerne er overdrevent modne – det giver nemlig max sødme- og så kan man faktisk undgå andet tilsætning. Jeg plejer at lade dem stå ude ti min.før jeg giver dem en tur med stavblenderen og så kun grov “blende” – så får den nærmest fornemmelse af en bananasplit!:-)

 3. Søde Emily – jeg er tosset med dine sunde snacks! Men hvor kan man købe det dersens stevia?!:)

 4. Årh tusinde tak! “Døjer” med en sød tand og søger derfor altid efter alternativer der kan stille lysten til sukker. Havde ikke lige frosne bananer så det blev med isterninger istedet for vand og så blev det mere smootie konsistens og smed derfor lige lidt mælk i for at afrunde smagen og mums! :)

 5. Jeg var lidt trist da der ikke var nogen “meatless monday” opskrift. Men nu er du da i den grad tilgivet! Mmmh det ser godt ud!

 6. Hvis du helt dropper væsken, så bliver den bare endnu mere cremet og flødeisagtig i konsistensen! Kræver bare lidt længere blendertid. Det er helt klart en af mine yndlingsdesserter, sådan en blendet frossen banan. Og en super måde at få brugt bananerne, når de er blevet brune (og man ikke lige er i humør til at bage banankage).

 7. Jeg har også set lignende opskrifter rundt omkring, og har selv nydt en her i sommeren, hvor der også er peanutbutter i. Jeg syntes det gør noget rigtig godt ved konsistensen, og det er ikke meget “peanut-agtigt” overhovedet :-)

 8. Tak for alle jeres gode tips!! Nu må jeg eksperimentere videre kan jeg godt se på det hele :)
  <3

 9. Hvor ser det lækkert ud :-) jeg har altid bananer på frys, så har man altid til smoothie, desserter eller bare til en bananis – haps!
  /Camilla

 10. Mmmmm, det lyder lækkert. Og skal helt sikkert prøves at laves til ispinde. Det må da næsten kunne lade sig gøre. Prøves skal det i hvert fald :-)

  1. vi laver banan ispinde ved at skære bananen halvt over, sætte ispind i skærefladen, fryse bananerne.
   når de frosne smelte chokolade, tage bananerne ud og dyppe dem i smeltet chokolade, evt. pynte med krymmel… et kæmpe hit hos de små.