opskrift: Mies madbrød

Allersødeste Mie – som jeg glæder mig til at se i Berlin lige om en måneds tid – fortalte mig under modeugen om dette brød, som hun en af dagene skulle hjem at spise. Sådan et der er fantastisk lige at have liggende til en hurtig aftensmad, snack eller til madpakken.

Et par skiver er et helt lille måltid i sig selv grundet de mange æg og alle de forskellige ingredienser og dermed smagsindtryk. Man kan variere det i det uendelige, jeg planlægger at lave en variant med oliven m.m. ganske snart.

Mies Madbrød
6 æg
150 g. majsmel
50 g. hvedemel
1 spsk bagepulver
2-3 spsk olivenolie
en lille håndfuld soltørrede tomater i mindre stykker
oregano
evt. et par chorizopølser i små tern (eller skiver af chorizo skåret i strimler)
1/2 tsk salt og hvad du kan lide af krydderier
en håndfuld revet parmesanost

  • Bland alle ingredienserne til det har konsistens som en fast kagedej.
  • Hæld det i en smurt brødform og bag det ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  • Lad det køle lidt af og skær så skiver af det og pynt evt med lidt grønt. Her er det avokado og en klat cremefraiche. Men det kan også snildt spises som det er.
  • Lækkert og nemt til madpakker og som snack :)

Delicious ‘all in one’ bread with parmesan cheese, sundried tomatoes, chorizo sausage and more. Hit the translate botton in the menu to discover :)

bloglovin

(Visited 2.152 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

  1. Hvor lyder det godt – krydret og smagfuldt – er sikker på at det i de kommende måneder ville klæde en skålfuld varm suppe til en hver tid.

    – Anne

  2. Hvad hvis man ikke lige har majsmel? Kan det erstattes af hvede og lidt grovmel? Tak :)

  3. Hvis man ikke har en brødform, kan man mon så lave dejen som boller i stedet for? Eller er den for flydende?

    1. For flydende… Den er mere som kagedej end brøddej… Har du en kageform/springform? Det tror jeg sagtens kan gå nemlig :)