At gå fra 35 til 10 grader var ikke sjovt og jeg har desværre reddet mig en dum omgang kriller i halsen, så i går stod den på varm kakao og Breaking Bad i sofaen, begge dele i rå mængder. Men det er nu hyggeligt, at det er blevet rigtigt efterår, så den slags kan komme på menuen igen. Hygge, stearinlys og varm kakao :)
Varm kakao til 2
2 toppede spsk rent kakaopulver
1/2 tsk vanillepulver eller vanillesukker
2 mål Stevia (lidt under 1/2 tsk) eller 2-3 tsk sukker
En knivspids hakket frisk chili eller chilipulver
Evt. finthakket/revet skal af 1/2 øko-appelsin
En knivspids salt
5 dl mælk
evt. 1 dl fløde (i så fald kun 4 dl mælk)
50 g mørk chokolade 70%, hakket groft
- Bland alle de tørre ting (dog ikke den hakkede chokolade) og rør dem grundigt ud i lidt af mælken i en kop eller ryst det sammen i en meljævner.
- Hæld det derefter i en lille gryde sammen med resten af mælken og varm det langsomt op under omrøring.
- Smag til.
- Når den ønskede temperatur er nået, tages gryden af varmen og den hakkede chokolade tilsættes og røres ud.
- Servér straks herefter, gerne med en klat flødeskum.
Hot cocoa with chili powder, sea salt, dark chocolate, orange zest and whipped cream. Yum!