opskrift: speltsalat og laks med drys

Denne uges ‘meat free monday’ er ikke sådan helt meat free, idet vi nu engang fik laks i går. Og den blev rigtig god med den topping, så ville lige dele selvom det lidt er snyd ;) Ønsker man helt meat free, nøjes man bare med speltsalaten (gerne med edamame bønner i eller til), der også er et lækkert måltid i sig selv :)

Laks med citron og mandler
Friske stykker laks
Mandler
Skallen af en citron
Hvidløg (1 fed/person)
Persille

  • Læg laksen i et fad og hæld lidt olie over. Hak mandler, persille, hvidløg og citronskal sammen. Det skal ikke være mandelmel med smag, men det skal køres igennem et godt stykke tid. Evt. kan det gøres i en foodprocesser, men kniv & bræt virker fint.
  • Fordel det ligeligt over laksen og giv den ca. 10 min ved 200 grader varmluft. Som altid er den færdig, når kødet deler sig i flager, når man trykker på det (blødt!) med fingeren.

Dildcreme
Creme fraiche 18-38%
Dild
Hvidløg (½ fed)

  • Hak hvidløg & dild. Bland. Lad trække i en halv time.

Speltsalat
ca. 300 g Speltkerner (skyllede, så de ikke skummer ved kogning)
4 Gulerødder
1 Peberfrugt
En håndfuld frisk timian
Ditto persille (kan udelades)
2 forårsløg
Olivenolie
Citronsaft

  • Kog speltkernerne. Det tager ca. 15 min. Køl dem af, evt. i koldt vand. Hak alt andet. Sørg for at få nogenlunde ensartede stykker. Pres citronsaft og en sjat olivenolie i salaten og smag til med salt og peber. Virkelig god base til f.eks. stegt laks, men kan sagtens virke som en frokostsalat eller hurtig aftensmad i sig selv.

Yesterdays dinner: Salad of spelt and a variety of vegetables and fruit and salmon with a crunchy lemon, parsley, almond and garlic topping. Hit the translate button in the menu to read the recipe.

bloglovin

(Visited 2.946 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Haps, haps, haps – min datter har bestilt laks på onsdag, så tak for inspiration… Ser super lækkert ud med ‘mandeldrys’ :-)

  2. Tak for det gode tip! Jeg lavede retten i onsdags, og det var en succes. Den er nu gemt i min kogebog, for den skal jeg helt sikkert lave igen. Nyd søndagen ;-)

  3. Har du en idé til hvad man kan bruge i stedet for speltkerner? Jeg kan nemlig desværre ikke tåle spelt, men retten ser bare så lækker ud! :)