morgenmadsispinde // breakfast popsicles

 Ispinde til morgenmad? Jo, tak!

Ja, noget godt kan der komme ud af at gå og kede sig og være syg derhjemme. I går lavede jeg disse ispinde, der mere eller mindre er ‘frossen morgenmad på pind’. Men de kan altså også snildt bruges som en snack og selvklart som et sundt alternativ til en rigtig is. Tænker især at de må være et hit hos børn… og barnlige sjæle som undertegnede, host host ;)

Idéen er meget simpel: Frossen yoghurt med frugt. Så man kan selv variere over temaet som man lyster, bruge den yoghurt og frugt man bedst kan lide, tilsætte hakkede nødder, müsli eller lignende som man nu synes.

8 yoghurtispinde med frugt
ca. 400 g græsk yoghurt 10%
1/2 pose frosne hindbær
1/2 tsk stevia
1/2 tsk vanillesukker eller vanillepulver
evt. 1 tsk lakridspulver
forskellige frugter i tynde skiver

 • Tø hindbærrene op, put dem i en gryde og giv dem et kort opkog. Det er kun af hensyn til bakterier og da de skal genfryses, så de skal ikke koges til marmelade eller noget.
 • Bland hindbærrene i yoghurten og tilsæt stevia, vanille og lakrids og rør det grundigt med. Hvis ikke man har stevia, søder man blot med honning eller sukker, til det er tilpas sødt.
 • Læg skiverne af frisk frugt langs kanten af isformene og hæld derefter yoghurtmassen i. Husk at hælde helt op til (men ikke over) kanten.
 • Frys dem ca. 3-4 timer eller natten over og tag dem ud ca. 5-10 minutter før de skal spises.

Man kan godt bruge magrere yoghurt, men så bliver resultatet mere som sodavandsis (eller snarere som isterninger, da konsistensen på sodavandsis er blødere pga. alt sukkeret), så jeg foretrækker at bruge 10% yoghurt.

Tusind tak til RICE for de fine isforme.

ENGLISH RECAP:
Popsicles for breakfast? Oh yes please! Freeze thin slices of fruit with your favorite yoghurt mixed with some berries and a little stevia or honey.

bloglovin

(Visited 3.471 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

30 Kommentarer

 1. Mums! Så er det ligesom nemmere at få spist morgenmad. Selv spiser jeg ind i mellem sund chokolade mousse (alá den du postede forleden) med hindbær til morgenmad.

  Gad vide om man kan lave disse med skyr?

 2. Tak Emily for god inspiration, dem skal jeg helt klart lave til mig og min søn :-)

  PS: Går det bedre med forkølelsen? Herhjemme er vi desværre også ramt af influenza feberen :-(

 3. De er jo næsten for fine at spise :D Ville ønske jeg havde fryserplads til den slags eksperimenter, men den er så minimal og indeholder kun det strengt nødvendige – men hold op hvor er de fine, man savner hel sommeren.

  – Anne

 4. Hvor ser de lækkert ud! Dem skal jeg prøve en dag :)
  Og lige til den erotiske litteratur, så kan du måske læse Fanny af Erica Jong og Mandelen af Nedjma. Jeg har dem begge og synes rigtigt godt om Fanny

 5. This is so nice!!!!!!!i want to do it!!!!!! yummy!!!
  thanks for inspire me!!

  kisses froms barcelona

  arethalagalleta.blogspot.com

  1. Hej Josefine,
   Det er vist både en anden opskrift + hun har selv taget billeder, så det er helt, helt ok. Men tak for at du er opmærksom :)
   Det er svært at have patent på mad/opskrifter, så sålænge man rent faktisk selv har lavet det, evt. ændret lidt i det og når det er egne billeder osv. så er det helt i orden. Jeg bliver også selv inspireret af andre :)
   Kh.
   Emily

 6. Rigtig fin opskrift!
  Da jeg skal til at lave dem nu, så vil jeg gerne høre, hvad du mener med ½ pose hindbær. Hvor meget er det?

  1. Ca. 200 g, men det kommer sig ikke så nøje. 150 eller 300 eller mere går også fint. Håber de bliver gode :)

 7. Nøj de ser Såå lækre ud.
  Vil lave dem til min datters fødselsdag.

  Men hvor kan Stevia købes? Og kan jeg evt bruge noget andet?

  På forhånd tak :-)

  1. Ja, du kan snildt bruge sukker, honning eller andet der søder. Stevia er et naturligt sødemiddel, der bl.a. kan købes i større supermarkeder samt i helsekostforretninger :)
   Og tillykke med hende :)

   1. Tusind tak for svaret. Godt at høre, anede ik hvad det var :-)

    Tak. Perfekt at Gi i vuggestuen tænker jeg. De har sukkerpolitik.